Konec tedna je bil na sporedu tretji krog 3. SNL Zahod, po katerem so tri moštva ostala s polnim izkupičkom v dosedanjem delu prvenstva.


Ljubljanska Ilirija se je pomerila s Šenčurjem in prišla do minimalne zmage. Edini zadetek je bil dosežen v 36. minuti, ko je žogo z glavo v nasprotnikova vrata potisnil Milan Đajić. Bil je najhitrejši na odbiti žogi od okvirja vrat, je pa žoga že pred zadetkom Đajića prečkala črto, vendar zadetek ni bil priznan. Ljubljančani so od 48. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Lan Žibert, a so nogometaši Ilirije uspešno zadržali prednost iz prvega polačsa.

Dvoboj v Mirnu se je končal brez zmagovalca, nogometaši Adrie in Žirov so se razšli z rezultatom 1:1. Žirovci so prišli do prve točke v sezoni, po tem ko so z zadetkom Jake Brica Krolnika v 50. minuti povedli. Domači so z zadetkom Mateja Žižmonda izenačili, v 66. minuti je dosegel prvi zadetek v sezoni.

Tolminci so že v prvem polčasu povedli z 2:0 in tako odločno krenili po tretjo prvenstveno zmago. V 29. minuti je mrežo nasprotnika načel Tine Kravanja, devet minut kasneje je izid polčasa postavil Gregor Kos, ki je izkoristil strel z bele točke. V 84. minuti so domači vodili že s 5:0, v 65. minuti je drugič na tekmi zadel Kos, med strelce sta se vpisala tudi Klemen Jerkič in Matic Perše, v 76. in 84. minuti. Poraz gostov je nekoliko ublažil Simon Zupančič, ki je zadel v izdihljajih tekme. Zagorjani so doživeli še tretji poraz in ostajajo brez osvojenih točk.

Nogometaši NK Brinje Grosuplje so gostili Izolane, srečanje pa se je končalo brez zmagovalca. V prvem polčasu sta mreži mirovali, oba zadetka sta bila dosežena v nadaljevanju. Domači so povedli z zadetkom v 61. minuti, strelec je bil Domen Klančnik. Gostom je točko prinesel Lucas Mingotti, ki je zadel v 77. minuti, veselil se je prvega zadetka v sezoni. Brinje Grosuplje je po treh tekmah na četrtem mestu, s sedmimi osvojenimi točkami, medtem ko je Izola na šestem, s štirimi točkami.

Gorenjski dvoboj v Lescah je odločil Armin Pašić, ki je dosegel dva zadetka v razmiku petih minut. Nogometaši Lesc so ob polčasu vodili, strelec zadetka je bil Žan Černivec, v 16. minuti. Gostje iz Kranja so izenačili v prvi minuti drugega polčasa, za kar je poskrbel Kristjan Sredojević. Novega vodstva so se domači veselili v 57. minuti po zadetku Izdiorja Erazma Kamška. Nato je na sceno stopil Pašić, ki je v 68. minuti izid poravnal, izkoristil je kazenski strel, le pet minut kasneje pa je postavil končnih 2:3.

Na Primorskem je gostovala Škofja Loka, ki je v Vipavi zabeležila še tretji poraz. Zmagovalca je odločil zadetek Jakoba Paniča Nardina, v 30. minuti srečanja. Vipava je po porazu v Ljubljani v prejšnjem krogu vpisala prve točke, Škofjeločani ostajajo brez osvojenih točk.

Nogometaši Postojne so kljub igralcu manj na zelenici uspeli premagati ljubljansko Svobodo. Ljubljančani so povedli v 18. minuti, strelec zadetka je bil Aleksandar Đokić. Domači so do konca polčasa obrnili rezultat v svojo korist, v 35. minuti je izenačil David Darmanović, za vodstvo pa tri minute kasneje poskrbel Simon Abutu Oduh. V drugi minuti nadaljevanja so domači ostali brez Santangela, gostje pa so izenačili po strelu z bele točke, natančen je bil Đokić. Domačim je še tretjo zmago v sezoni priskrbel Darmanović, ki je drugič na tekmi zadel v 66. minuti.

Ilirija, Tolmin in Postojna po treh odigranih krogih ostajajo na vrhu lestvice, s stoodstotnim učinkom.

Rezultati, 3. krog, 3. SNL Zahod:

Ilirija 1911 – Tinex Šenčur 1:0
Đajić 36’
RK: Žibert 48’ (Ilrija 1911)

Adria – Žiri 1:1
Žižmond 66’; Bric Krolnik 50’

TKK Tolmin – Zagorje 5:1
Kravanja 29’, KOs 38’ (11m), 65’, Jerkič 76’, Perše 84’; Zupančič 90’

Brinje Grosuplje – Elta Izola 1:1
Klančnik 61’; Mingotii 77’

Šobec Lesce – Sava Kranj 2:3
Černivec 16’, Kamšek 57’; Sredojević 46’, Pašić 68’ (11m), 73’

Fama Vipava – Arol Škofja Loka 1:0
Panič Nardin 30’

Postojna – Svboda Ljubljana 3:2
Darmanović 35’, 66’, Oduh 38’; Đokić 18’, 47’
RK: Santangelo 47’ (Postojna)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…