Vodstvo Tolmina je pozimi jasno in glasno napovedalo naskok na vrh lestvice 3. SNL zahod, kar je varovancem trenerja Davida Kanalca spomladi tudi uspelo, Tolminci so pokorili konkurenco in imajo krog pred koncem tekmovanja pred drugouvrščeno Zarico sedem točk prednosti.


Moštvo TKK Tolmina, kot je tekmovalno ime kluba v letošnji sezoni, si je s prvim mestom priigralo napredovanje med drugoligaše, a vodstvo kluba razmišlja trezno in umirja situacijo. Kot so zapisali na spletni strani kluba, v teh dneh vodstvo opravlja številne razgovore na različnih nivojih glede zagotovitve potrebnih pogojev ter sredstev za nastop članske ekipe v 2. SNL. Tolminci se, kot so še zapisali v izjavi za javnost, brez določenih zagotovil, sredstev ter podpore lokalnega okolja in posameznikov, v drugoligaški projekt ne morejo spustiti, saj ima klub po nekaterih informacijah enega nižjih proračunov med člani 3. SNL zahod.

V zaključku so dodali še, da ne želijo biti pesimistični in bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bo člansko moštvo v prihodnji sezoni nastopalo v 2. SNL, a brez ustreznega odziva okolja pregovorno uporni Tolminci ne bodo rinili z glavo skozi zid.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…