Prvoligaši so že nekaj tednov v polnem tekmovalnem ritmu, drugoligaši tekmovalni ples odpirajo v soboto in nedeljo, medtem ko klube, ki bodo v novi sezoni igrali v prenovljeni tretjeligaški konkurenci, čaka še nekaj treningov.


Precejšnjih sprememb je bil deležna predvsem zahodna skupina, v kateri bodo nastopali primorski klubi. V primerjavi s preostalimi tremi divizijami bo v njej nastopalo deset moštev. Večina tistih, ki so med tretjeligaši nastopali že v minulih letih, si želi novonastali položaj izkoristiti in si z določeno mero izkušenj priboriti najvišje pozicije, novince pa v krstni sezoni najverjetneje čaka še nekaj učenja. V Sežani, kjer se je klub iz MND (Mladinsko nogometno društvo) preimenoval v NK Sežano, ciljajo na sam vrh lestvice, nekaj kilometrov jugovzhodneje, v Ilirski Bistrici pa ostajajo skromnejši. Lani četrtouvrščeno moštvo EPNL, bo s Cerknico in Portorož-Piranom nabiralo prve izkušnje, medtem ko imajo Bilje, ki so v minuli sezoni pokorile konkurenco v Enotni primorski nogometni ligi, z igranjem v 3. SNL že nekaj izkušenj.

Ilirsko Bistrico, ki smo jo obiskali na enem izmed treningov, bo tudi v novi sezoni vodil Mitja Zatkovič, stari znanec prvoligaških zelenic. 31-letni napadalec, ki je v dresih Primorja in Domžal odigral 269 prvoligaških tekem, je v minuli sezoni dosegel devet zadetkov, za novo sezono pa kot trener napoveduje boj za zgornjo polovico lestvice: “Skupno je v moštvu skoraj 30 nogometašev, tako da ne bi smel imeti težav pri sestavi moštva. Večino pripravljalnih tekem bomo odigrali s hrvaškimi nižjeligaši iz Istre in Kvarnerja. Verjamem, da bomo pričetek prvenstva pričakali v dobri formi. Igrali bomo ofenziven nogomet in upamo na uvrstitev v zgornjo polovico prvenstvene lestvice. Vodstvo kluba nam je omogočilo dobre pogoje za delo, tako da se lahko v miru posvetimo pripravam na prvenstvo.”

Foto: Simon Maljevac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Žalosten zaključek na zahodu, Tolmin do zmage brez boja

Zadnji obračun zahodne skupine 3. SNL med ekipama Tolmina in Postojne ni bil odigran in bo…