Prvoligaši so že nekaj tednov v polnem tekmovalnem ritmu, drugoligaši tekmovalni ples odpirajo v soboto in nedeljo, medtem ko klube, ki bodo v novi sezoni igrali v prenovljeni tretjeligaški konkurenci, čaka še nekaj treningov.


Precejšnjih sprememb je bil deležna predvsem zahodna skupina, v kateri bodo nastopali primorski klubi. V primerjavi s preostalimi tremi divizijami bo v njej nastopalo deset moštev. Večina tistih, ki so med tretjeligaši nastopali že v minulih letih, si želi novonastali položaj izkoristiti in si z določeno mero izkušenj priboriti najvišje pozicije, novince pa v krstni sezoni najverjetneje čaka še nekaj učenja. V Sežani, kjer se je klub iz MND (Mladinsko nogometno društvo) preimenoval v NK Sežano, ciljajo na sam vrh lestvice, nekaj kilometrov jugovzhodneje, v Ilirski Bistrici pa ostajajo skromnejši. Lani četrtouvrščeno moštvo EPNL, bo s Cerknico in Portorož-Piranom nabiralo prve izkušnje, medtem ko imajo Bilje, ki so v minuli sezoni pokorile konkurenco v Enotni primorski nogometni ligi, z igranjem v 3. SNL že nekaj izkušenj.

Ilirsko Bistrico, ki smo jo obiskali na enem izmed treningov, bo tudi v novi sezoni vodil Mitja Zatkovič, stari znanec prvoligaških zelenic. 31-letni napadalec, ki je v dresih Primorja in Domžal odigral 269 prvoligaških tekem, je v minuli sezoni dosegel devet zadetkov, za novo sezono pa kot trener napoveduje boj za zgornjo polovico lestvice: “Skupno je v moštvu skoraj 30 nogometašev, tako da ne bi smel imeti težav pri sestavi moštva. Večino pripravljalnih tekem bomo odigrali s hrvaškimi nižjeligaši iz Istre in Kvarnerja. Verjamem, da bomo pričetek prvenstva pričakali v dobri formi. Igrali bomo ofenziven nogomet in upamo na uvrstitev v zgornjo polovico prvenstvene lestvice. Vodstvo kluba nam je omogočilo dobre pogoje za delo, tako da se lahko v miru posvetimo pripravam na prvenstvo.”

Foto: Simon Maljevac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO/VIDEO: Marinič čaral v Vipolžah

Nogometaši Brd so na svojem terenu v sklopu 16. kroga 3. SNL zahod ugnali Adrio in vknjiži…