NK Kranj, ki v zadnjih letih nastopa pod tekmovalnih imenom Zarica Kranj, je v minulih dneh proslavljal 40 let delovanja, slavje pa je vrhunec doseglo v soboto, ko je v Športnem parku Zarica gostoval banjaluški Borac.


Banjalučani, ki so leta 2011 postali državni prvaki Bosne in Hercegovine, leta 1988 pa slavili tudi v pokalnem tekmovanju Jugoslavije, so se v namen počastitve jubileja v Kranj odpravili že v četrtek in v Sloveniji opravili tudi krajše priprave. Rezultat prijateljskega obračuna ni bil v ospredju, srečanje je imelo predvsem humanitarno noto, saj sta mesti Kranj in Banja Luka pobrateni. Kranjčani so namreč vse zbrane prostovoljne prispevke, iz rok predsednika NK Kranj Mira Vodana jih je prevzel Draško Ilić, predsednik banjaluškega kluba, namenili prizadetim v nedavnih poplavah v Bosni in Hercegovini. Miro Vodan, predsednik kranjskega tretjeligaša, ki je v minuli sezoni osvojil naslov podprvaka 3. SNL zahod, se ob priložnosti ni pozabil zahvaliti vsem, ki so tako ali drugače pomagali pri organizaciji dogodka: “Organizacijski odbor, v sestavi Milan Porš, Mirko Draksler in Robert Vodan, je za pripravo in realizacijo tega projekta vložil veliko truda in mu ob tej priliki izrekam vse pohvale. Seveda pa bi bilo brez pomoči široke množice klubskih delavcev zadevo praktično nemogoče realizirati.”

Prijateljski obračun je na tribunah spremljal tudi slovenski reprezentant in član Fiorentine Josip Iličić, ki je pred tem nekaj časa namenil tudi druženju z najmlajšimi nogometaši, le-ti so se pred tekmo Zarice in Borca pomerili v revialni tekmi.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Žalosten zaključek na zahodu, Tolmin do zmage brez boja

Zadnji obračun zahodne skupine 3. SNL med ekipama Tolmina in Postojne ni bil odigran in bo…