Nogometaši Slovana so na zaostali tekmi 11. kroga v zahodni skupini 3. SNL igrali v Postojni in proti domačemu moštvu vknjižili visoko zmago ter tako na uspešen način zaključili jesenski del sezone. Gostje so se veselili z 0:3.

Pot do pete zmage Kodeljevčanov je tlakoval kapetan moštva Tadej Grmek, ki je prvič v sezoni našel pot do nasprotnikove mreže, in to kar dvakrat. Sedemindvajsetletnik je namreč v 26. in 42. minuti poskrbel za udobno vodstvo svojega moštva ob odhodu na odmor. Za piko na i in končnih 0:3 je v zaključnih minutah drugega polčasa zabil Ibrahim Mensah, ki je s sedmimi zadetki tudi na vrhu klubske lestvice strelcev.

Po novi zmagi imajo novinci v ligi na svojem kontu 18 osvojenih točk in so na prvenstveni razpredelnici pridobili eno mesto ter bodo prezimili na 8. poziciji. Dobremu položaju na lestvici se Kodeljevčani lahko zahvalijo predvsem dobri formi v zaključku jesenskega dela, saj so na zadnjih šestih tekmah slavili kar štirikrat ter po enkrat remizirali oziroma izgubili.

Postojna medtem ostaja blizu dna lestvice in bo spomladi bila trd boj za obstanek. Moštvo se trenutno nahaja na 12. mestu ter ima devet osvojenih točk oziroma toliko kot predzadnja Svoboda ter točko več od zadnjeuvrščene Adrie. Postojnčani z jesenskim delom sezone sicer še niso končali, saj jih v soboto čaka zaostala tekma 10. kroga, ko bo ekipa gostovala pri Tolminu.

Postojna – Slovan 0:3 (0:2)
Grmek (26′, 42′), Mensah (87′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17. drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…