Nogometaši Brd so na svojem terenu v sklopu 16. kroga 3. SNL zahod ugnali Adrio in vknjižili drugo zaporedno zmago. Brici so se močno oddaljili od mest, katerim grozi izpad.


Domačini so dobili oba polčasa. V prvem je po nekaj zapravljenih priložnostih na obeh straneh tik pred odhodom na odmor za edini zadetek poskrbel Luka Bilić, ki je z bližine poskrbel za svoj prvenec v letošnji sezoni. Vodstvo Brd je trajalo do sredine drugega polčasa, nato pa je odlično podajo Matije Pušnarja v zadetek pretvoril kapetan Mirencev Patrik Eler. Rezultatska negotovost je trajala vse do zadnje četrtine obračuna, nato pa je Amadej Marinič z dvema izjemnima potezama tehtnico dokončno prevesil na stran domačinov. Dvaindvajsetletni krilni nogometaš je najprej v 75. minuti odlično prodrl v kazenski prostor in žogo odložil do Marka Lukića, ki mu ni bilo težko zatresti mreže za novo vodstvo Brd. Štiri minute kasneje je Marinič poskrbel še za potezo tekme, ko je vnovič prodrl po levi, se otresel kar trojice nasprotnikov in z odličnim strelom žogo poslal pod prečko. Posnetek akcije si je mogoče ogledati na dnu članka.

Brda imajo sedaj na desetem mestu že zajetnih enajst točk prednosti pred Slovanom in Visokim, ki si delita 12. oziroma 13. mesto na prvenstveni razpredelnici. Prednost Bricev pred zadnjeuvrščeno Savo Kranj znaša še točko več. Adria ostaja na četrtem mestu in ima pet točk zaostanka za vodilno Dren Vrhniko.

Brda Dobrovo – Adria Miren 3:1 (1:0)
Bilić (38′), Lukić (75′), Marinič (79′); Eler (62′)

Fotogalerija obračuna v Vipolžah, skozi fotografski objektiv Mirana Polanca:

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tudi na zahodu vse razrešeno, v 2. SNL odhaja Tolmin

Dolgo časa se je napovedovalo, z včerajšnjim popoldnevom pa dokončno potrdilo – Tolm…