Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci so visoko odpravili mirensko Adrio in se razveselili prve zmage na novi tribuni.


Velika infrastrukturna pridobitev je uporabno dovoljenje pridobila v začetku tega meseca, prvič pa so gledalci na njej lahko uživali 11. marca na otvoritvi drugega dela sezone, ko je na Primorskem gostoval Slovan. Takrat se domačinom ni izšlo vse po načrtih, saj se je obračun proti ponosu iz Kodeljevega končal brez zmagovalca (2:2).

Dva kroga kasneje so varovanci Sanela Konjevića imeli popravni izpit, ki so ga oddelali z odliko. Kljub temu, da je stanje na lestvici dalo slutiti, da bodo gledalci v športnem parku Brajda spremljali izenačen obračun, pa se je dogajanje na terenu razpletlo v povsem drugi smeri. Četrtouvrščeni Mirenci niso bili na nivoju, ki jih je krasil večji del jesenskega dela in še naprej ostajajo s samo eno spomladansko točko. Tokrat so se stvari hitro obrnile njim v škodo, saj je Tolmin po vsega treh minutah igre v vodstvo popeljal Caull Kegan Montgomery. Napadalec iz Karibov je bil dobro razpoložen in je prav tako v tretji minuti zadetek dosegel tudi po prihodu iz odmora. Vmes je Jaka Nežmah sredi prvega dela uspešno zaključil po lepi kombinaciji iz kota, že v 52. minuti pa je vse dvome o zmagovalcu razrešil Nejc Močnik. V nadaljevanju so domačini brez težav zadržali visoko vodstvo, z odličnima obrambama pa sta se izkazala Matej Mavrič in Daniele Bigaj, ki sta se po enkrat izkazala z ubranjeno enajstmetrovko.

Stanje na lestvici ostaja nespremenjeno tudi za Tolmince, saj je Dren Vrhnika ponovno slavila in ostaja na vrhu lestvice s točko naskoka.

Tolmin – Adria Miren 4:0 (2:0)
Montgomery (3′, 48′), Nežmah (26′), Močnik (52′)

Fotogalerija obračuna, skozi fotografski objektiv Mirana Polanca:

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tudi na zahodu vse razrešeno, v 2. SNL odhaja Tolmin

Dolgo časa se je napovedovalo, z včerajšnjim popoldnevom pa dokončno potrdilo – Tolm…