V soboto in nedeljo se bo s tekmami 15. kroga nadaljevala tudi 3. SNL zahod. Po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže sežanskemu Taboru, v vrste katerega smo podrobneje pogledali tudi pred nedeljskim dvobojem s Tolminom. Za SNPortal je spregovoril Davor Škerjanc, ki je poleg igralske vloge zadolžen tudi za kadrovanje v članskem moštvu.


Tudi v 3. SNL zahod se obeta pestra pomlad, saj Jadran in Adria za Taborom zaostaja vsega točko, kljub vsemu pa je cilj Kraševcev jasen. “Imamo cilj, ki smo ga zastavili že na začetku sezone in še vedno drži, to je prehod v 2. SNL. To je pomemben mejnik za naš projekt, za razvoj kluba, tako da tega se še naprej držimo. Tudi zato smo pripeljali dva nova igralca, Žana Nikolića, ki je drugi strelec lige in z njim računamo, da bomo še malce okrepili napadalno igro. Ob njem je moštvo okrepil tudi Denis Berginc, ki se je vrnil z Avstrije, pred tem pa je igral v Ajdovščini in že ima izkušnje iz tretje lige. Skozi je dal prvoligaško nogometno šolo v Domžalah, ko je bil še mladinec in ob prehodu med člane. Novinca bi nam morala pomagati doseči zastavljene cilje,” je uvodoma dejal Škerjanc.

Zimska novinca v zasedbi trenerja Baruta sta zgolj dva, že omenjena Nikolić in Berginc, v Sežani pa so veliko dela na kadrovskem področju opravili že poleti, ko se je v Tabor vrnilo nekaj izgubljenih sinov, med njimi je bil tudi Škerjanc. Kaj je nekdanjega člana Primorja, Olimpije in Kopra prepričalo v vrnitev? “Mene osebno je prepričalo to, da sem se uspel s sponzorjem dogovoriti za sodelovanje in da je bil pripravljen podpreti zadevo. Ko smo imeli določene finančne zadeve zagotovljene, smo se odločili, da gremo v ambiciozen projekt. V današnjem času, če finance niso urejene, je kljub velikemu trudu dejanskega učinka bolj malo.”

Izkušeni nogometaš, ki je v prvoligaški konkurenci odigral kar 233 tekem, priznava, da je brez finančnega zaledja težko sledili zastavljenim ciljem, ob ureditvi finančnih razmer pa je lahko vodstvo kluba k sodelovanju privabilo tudi poletne okrepitve: “Vrnila se je ekipa domačih fantov, ki so igrali v Italiji, v zamejstvu. V bistvu smo se odločili, da zadeve postavimo na noge in naredimo ambiciozen projekt. Kot drugo, se je izredno popravil tudi finančni vidik s prihodom generalnega sponzorja Cherrybox24 in tako lahko uresničujemo naše ideje in zamisli.”

Ob igranju za Tabor in skrbi za kadrovsko podobo Sežancev pa Škerjanc še vedno bdi tudi nad Jadranom Hrpelje – Kozino, v katerem postavljajo temelje v mladinskih selekcijah. Škerjanc pa za Jadran napoveduje še nekaj novosti: “Še vedno sem aktiven in imam funkcijo predsednika pri Jadranu, to povezovanje poteka. Med drugim že imamo združeno ekipu U15, ki nastopa v 1. ligi – zahod. Pripravljamo še en projekt, ki bo presegel te meje, s sodelovanjem dveh klubov, to je zadeva, s katero računamo, da bo naredila dodano vrednost nogometu v naši regiji, to pa prihaja v naslednjih mesecih.”

Za konec pa smo našega sogovornika povprašali še dvojni vlogi, v kateri se bolje znajde? “Kot nogometaš opraviš dve uri dnevne aktivnosti, ko imaš trening in ostalo, nato lahko odklopiš glavo. Pri drugi funkciji je tako, da dejansko 20-24 ur dnevno razmišljaš o tem, ustvarjaš, iščeš rešitve in to je precej bolj zahtevno. To me zelo veseli, morda še nekoliko bolj kot sama igra nogometa,” je zaključil Škerjanc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

(INTERVJU) Nik Marinšek: Vemo kateri so najprivlačnejši klubi, obstaja zanimanje

Tokrat smo se pogovarjali z vezistom Aluminija, Nikom Marinškom, ki v letošnji sezoni nara…