Na osrednjem srečanju 24. kroga so Ankarančani doma visoko ugnali Zagorje in se s tem še bolj približali osvojitvi naslova. Le kakih 50 gledalcev si je prišlo pogledati eno odločilnih tekem, videli pa so kar šest zadetkov.


Po prvem polčasu ni bilo slutiti tako visokega izida, saj so gostje iz Zasavja dobro parirali favoritu in po hitrem zadetku Šahinovića jih je Nahtigal nekaj minut pred odmorom z izenačenjem celo vrnil v igro. Domači so se nato le zbrali, najprej jih je v vodstvo vrnil izkušeni Kršić, nato pa sta v nadaljevanju kapetan Valenčič z enim in najboljši strelec Šahinović še z dvema zadetkoma dokončno potrdila zmagovalca. Varovanci Vlada Badžima imajo zdaj že eno točko prednosti pred Tolminom in tekmo manj, čakata pa jih le še ne najtežji srečanji proti Biljam in Kamniku.

Bilje so po tem krogu namreč dokončno izpadle saj jih je v Kranju Zarica na medsebojni tekmi ugnala z 2:1 in razliko pri dnu povečala že na neulovljivih 9 točk. Tekmo je petnajst minut pred koncem po prekršku nad Pircem z zadetkom iz enajstmetrovke odločil perspektivni Šujica. Za Zarico je bila to sploh prva letošnja zmaga v Kranju, pa še ta ni bila dosežena na domačem igrišču, temveč na igrišču z umetno travo v ŠC Kranj. Po tem kolu je tudi že jasno, da bi v skladu s pravilnikom morala izpasti dva kluba, kar pomeni, da je v izredno slabem položaju tudi Kamnik, ki je serijo porazov v nedeljo nadaljeval tudi v Ivančni Gorici. Sicer v praksi verjetno ne bo tako, saj bodo zopet nastopile težave s popolnjevanjem lig, a Kamničane lahko ne glede na končni rezultat skrbi predvsem lasten položaj, saj bo klub očitno komajda zaključil sezono.

Tolmin se je z novim porazom praktično poslovil od možnosti za prvo mesto in to v klubu po tekmi z Adrio tudi priznavajo. Rdeče-črni so sicer začeli dobro, a so po protinapadu domači prek Rožiča prvi povedli. Najboljši strelec lige Sokanovič je Tolmin v nadaljevanju vrnil v igro, a so si domači v zaključku prek Elerja in Zovatta uspeli priigrati neulovljivo prednost in tudi dobiti lokalni obračun, ki je tokrat predvsem gostom pomenil zelo veliko. Priložnost za drugo mesto pa je zapravila tudi Izola, ki je morda nekoliko presenetljivo padla v Sežani. Kakih 100 gledalcev je na stadionu Rajka Štolfe videlo novo dobro partijo Kraševcev, pri čemer je bil z dvema zadetkoma za zmago najzaslužnejši Tomažič. Varovanci Igorja Božiča so se z novimi tremi točkami prebili že na šesto mesto in že zdaj lahko rečemo, da je to za novinca v ligi odlična sezona.

V Trbovljah je Rudar z golom Karamarkovića minimalno ugnal Brda in tako so knapi po sedmih kolih vendarle spet prišli do polnega izkupička. Zadeve so zdaj v 3.SNL bolj ali manj že jasne, naslednji vikend pa lahko pričakujemo tudi že dokončne odločitvi o mestih, ki vodijo v višji in nižji rang.

Izidi 24. kroga 3. SNL zahod:

TABOR SEŽANA 3:2 IZOLA
Tomažič (39 pen, 51), Črgan (75); Pijalič (16), Peroša (52)

ADRIA 3:2 TOLMIN
Rožič (28), Eler (66), Zovatto (77); Sokanović (54), Rutar (93)

RUDAR TRBOVLJE 1:0 BRDA
Karamarković (41)

AH MAS TECH 5:1 ZAGORJE
Šahinović (10, 74, 77), Kršić (42), Valenčič (53); Nahtigal (38)

ZARICA KRANJ 2:1 BILJE
Robnik (49), Šujica (77 pen); Žniderčič (9)

IVANČNA GORICA 4:0 CALCIT KAMNIK
Škorić (35), Pene (46), Đajić (50, 51)

Prosta ekipa: JADRAN DEKANI

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…