V petem krogu tretje lige – zahod bo najbolj zanimivo na derbiju med Tinex Šenčurjem in Hiterjerm z Bleda, ki na lestvici zasedata drugo oziroma četrto mesto. Grosuplje, ki je v preteklem krogu skočilo na prvo mesto, odhaja na gostovanje k desetouvrščeni Adrii, zanimivo pa bo tudi na lokalnem derbiju med ljubljansko Svobodo, ki drži visoko šesto mesto in Kočevjem ki v letošnji sezoni še ni zmagalo.


Peti krog bosta v Ljubljani otvorila Svoboda in NK Kočevje. Ljubljančani so v nizu treh zaporednih remijev, Kočevci pa v nizu treh porazov. V Športnem parku svoboda bo tako zagotovo končan eden od nizov. Seveda si prekinitve slabih rezultatov želijo v Kočevju, ki so po uvodnem remiju proti Adrii nanizali tri zaporedne poraze in se z eno točko nahajajo na samem dnu lestvice. Na drugi strani Svoboda v letošnji sezoni še ni izgubila, kar jo uvršča na šesto mesto. Ljubljančani so zadeli na vsaki tekmi, kar bodo želeli nadaljevati tudi proti Dolenjcem. Varovanci Saše Fartka še drugič zapored igrajo proti ljubljanskemu klubu, proti kateremu bodo morali prikazati boljšo formo kot proti Iliriji, če se želijo otresti zadnjega mesta.

V Športni center Stražišče tokrat prihaja vipavska Fama. Vipavci so po uvodnih treh krogih končno zmagali, v preteklem pa remizirali in nadaljevali niz neporaženosti. Proti Gorenjcem bo težko, saj Sava ni izgubila vse od uvodnega kroga in z dvema zmagama ter enim remijem zaseda visoko peto mesto. Kranjčani so do sedaj zadeli na prav vseh tekmah, pohvalijo pa se lahko tudi z zmago proti vodilnemu Brinju iz Grosuplja. To bo zanimiv dvoboj ekip, ki sta ujeli pravo formo, če jo bosta želeli nadaljevati pa bo potrebno pokazati zobe.

V soboto nas v Izoli čaka dvoboj starih znancev med izolsko Elto in TKK Tolminom. Zadnji primorski derbi v prejšnji sezoni se je končal z remijem 2:2, kar bi v soboto bolj odgovarjalo Elti, ki je v nizu dveh zaporednih porazov. Izolani so v preteklih dveh krogih skupaj prejeli kar sedem golov, ko so brez danega zadetka klonili proti Brinju in Savi. Z dvema remijema iz uvodnih krogov se varovanci Damjana Počkaja nahajajo na predzadnjem mestu. Bolje pa gre Tolminu, ki v letošnji sezoni še ni izgubil, a je eni zmagi dodal tri zaporedne remije, kar ga uvršča na sedmo mesto. Izolani bodo morali končno začeti z dajanjem golov, kar pa jim lahko uspe proti Tolminu, ki v letošnji sezoni mreže še ni ohranil nedotaknjene.

Vodilno Grosuplje v petem krogu odhaja na gostovanje k Adrii, ki v letošnji sezoni še ni zmagala. Dolenjci so kljub porazu proti kranjski Savi s tremi zmagami na vrhu lestvice in v nizu dveh zaporednih zmag. Z visoko zmago proti izolski Elti so v preteklem krogu skočili na prvo mesto, tokratni nasprotniki z Mirna pa zasedajo deseto. Mirenčani bodo morali paziti na svojo mrežo, saj so gol dobili na prav vsaki tekmi, Dolenjci pa so v nevarnem naletu.

Primorje je v preteklem krogu prvič klonilo, kar je Kraševce stalo prvega mesta. Na derbiju kroga so proti blejskemu Hirterju izgubili z visokih 4:0 in vodstvo na lestvici predali Brinju iz Grosuplja. Varovanci Andreja Komaca bodo proti Žirem poskusili začeti nov zmagoviti niz, ki so ga končali po treh zaporednih zmagah. Gorenjci so za ta podvig kar primeren nasprotnik, saj v letošnji sezoni še niso zmagali. Dvema porazoma so dodali dva remija, kar jih uvršča na enajsto mesto lestvice. Tekmeca se bosta pomerila prvič v zgodovini, zagotovo pa nas čaka zanimiva tekma, saj niti Gorenjci, ki potrebujejo točke, ne bodo zmage kar tako prepustili sicer močno favoriziranemu Primorju.

Kljub temu, da gre za ljubljanski derbi, pa Ilirija 1911 in Arne Tabor med seboj še nista odigrala tekme. Ilirija z eni zmago in dvema remijema zaseda osmo mesto. Zato so na prvem mestnem obračunu tokrat favoriti nogometaši Ilirije, ki so v preteklem krogu na lokalnem obračunu Kočevje odpravili z visokih 3:5 in bodo proti Taboru lovili drugo zaporedno zmago. Nogometaši z Broda pa bodo želeli prekrižati ta načrt, saj je Arne Tabor na zadnjih dveh tekmah dvakrat izgubil in padel na dvanajsto mesto lestvice. Varovanci Marka Sajovica še iščejo prvo zmago v sezoni, kar pa bo proti Iliriji težko, saj so zeleni do sedaj le enkrat izgubili. Oba kluba imata na tej tekmi ambicije, saj ne gre le za osvojitev točk, ampak tudi za mestni prestiž

Na zadnji tekmi kroga se bosta v večernih sobotnih urah pomerila šenčurski Tinex in blejski Hirter. To ne bo zgolj gorenjski obračun, ampak derbi kroga, saj sta kluba v nizu treh zaporednih zmag. Z devetimi točkami se z enakim izkupičkom a drugačno gol razliko nahajata na drugem oziroma četrtem mestu. Oba kluba sta izgubila zgolj eno tekmo in še to v prvem krogu, ko so Šenčurci izgubili proti Tolminu, Blejci pa proti Brinju. Tinex je v preteklem krogu tesno ugnal Arne Tabor, kjer je najboljši strelec prvenstva Samo Kokalj zadel še svoj četrti in peti gol. Šenčur ima v svojih vrstah tudi razigranega Uroša Parežanina, ki ima na svojem računu štiri zadetke. Najboljši strelec Blejcev pa je s tremi goli Ladislav Stanko, ki je zadel na zadnjih dveh tekmah. Bled je v preteklem krogu s kar 4:0 ugnal takrat vodilno Primorje in opozoril ostale tekmece. En niz  zaporednih zmag se bo na osrednjem obračunu kroga zagotovo končal, kluba pa bosta morala za zmago pokazati vso svoje znanje.

Razpored 5. kroga 3. SNL zahod:

Petek; 13.9.2019

17.00; Ljubljana; Svoboda Ljubljana : Kočevje

Sobota; 14.9.2019

16.30; Kranj – Stražišče; Sava Kranj : Fama Vipava

16.30; Izola; Elta Izola : TKK Tolmin

16.30; Miren; Adria : Brinje Grosuplje

16.30; Ajdovščina; Primorje : Žiri

16.30; Ljubljana; Ilirija 1911 : Arne Tabor 69

19.00; Šenčur; Tinex Šenčur : Bled Hirter

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…