Za sobotne tekme 9. kroga 3. SNL Zahod bi lahko rekli, da bodo, glede na uvrstitve na lestvici, precej nezanimive, saj se ne obeta kakšen dvoboj vrha ali dna lestvice. Vendar kot vemo v nogometu šteje samo, kar se pokaže na igrišču.


Mini gorenjski derbi se obeta v Stražiščah, kjer bodo pri Savi iz Kranja gostovale Žiri. Slednje se borijo za obstanem, saj se trenutno nahajajo na predzadnjem mestu. Malenkost boljše gre domačim, ki so se v zadnjem krogu z visoko zmago nad zadnjim Zagorjem dvignili na 9. mesto, s tem pa tudi prekinili dolg niz porazov, ki je trajal štiri tekme.

Svoboda Ljubljana bo v svojem športnem parku gostila zadnje Zagorje, ki so v dosedanjih osmih krogih zbrale le eno točko. Domači se na drugi strani borijo za priključitev k vrhu lestvice, saj na 5. mestu za 2. uvrščeno Izolo, proti kateri so v zadnjem krogu izgubili, zaostajajo le točko.

Zgoraj omenjena Elta Izola je ena izmed najboljših ekip, kar zadeva forme v tem trenutku. Po dokaj slabem začetku sezone, so v zadnjih štirih tekmah vknjižili prav toliko zmag in se prebili pod sam vrh. V prihajajočem krogu se odpravljajo na gostovanje k Arolu Škofji Loki. Kljub temu, da bo Izola na obračunu favorit, tudi domači niso v slabi formi. Na zadnjih treh tekmah so zmagali dvakrat in pokazali, da jim je mesto višje, kot na trenutnem enajstem.

Zanesljivo vodilna Ilirija bo tokrat gostovala na Gorenjskem pri Šobcu Lescah. Na igrišču na Žagi se bo srečanje začelo uro kasneje kot ostale, ob 16. uri. Ljubljančani so v nizu treh zaporednih zmag, za domači Šobec iz Lesc pa bi lahko rekli, da igra po sistemu toplo-hladno. Na zadnjih petih tekmah so trikrat izgubili in dvakrat zmagali, obe zmagi pa vpisali prav na domačem igrišču, kjer bodo tudi jutri iskali presenečenje.

9. krog, 3. SNL Zahod, sobotne tekme: 15:00 SAVA KRANJ : ŽIRI SVOBODA LJUBLJANA : ZAGORJE AROL ŠKOFJA LOKA : ELTA IZOLA 16:00 ŠOBEC LESCE : ILIRIJA 1911
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi kroga pripadel Vipavi, zmaga Tolmina in remi Izole

Sedmi krog na zahodu je prinesel 20 golov, 22 rumenih kartonov, dve enajstmetrovki, le dve…