V včerajšnjem prvem krogu v tretji nogometni ligi – zahod, je bilo odigranih vseh sedem srečanj. Strelci so bili razigrani, saj le v Žireh gledalci niso videli zadetka. Največje presenečenje so tokrat pripravili Grosupeljčani, ki so v gosteh visoko premagali Bled.


Že na prvi tekmi kroga, ki je bila odigrana v Športnem parku Bledec, smo bili priča pravi senzaciji. Domači Hirter Bled, ki je lansko sezono v konkurenci severa končal na prvem mestu, je bil pred tekmo z Brinjem Grosupljem velik favorit. A so imeli gostje z Dolenjske drugačne načrte in domačine z Bleda odpravili s kar 0:6. Grosupeljčani so že v prvem polčasu vodili z 0:3, ko je dva zadetka prispeval Rexhepi, enega pa Einsiedler. Gostje so v drugem polčasu zadeli še trikrat, ko so zadeli Cirman, Škerl in Mahič ter tako poskrbeli za najvišjo zmago prvega kroga.

Veliko manj zanimivo je bilo v Žireh, ko sta se na stadionu Polje Žiri pomerila domači klub Žiri in gostje Arne Tabor. Tekma je bolj kot z zadetki, postregla s kartoni, saj je glavni sodnik Amel Begić pokazal kar pet rumenih kartonov. To je bila edina tekma kroga, kjer ni bilo doseženega nobenega zadetka, tako da se je tekma končala brez zmagovalca, z najbolj nepriljubljenim izidom 0:0.

Na Severnem Primorskem k Adrii so se tokrat odpravili novinci iz Kočevja. Tudi na tej tekmi so bili igralci zelo agresivni, saj je sodnik Danijel Jerman kar osemkrat posegel po rumeni kazni. Domačini  iz Mirna so povedli že v četrti minuti, ko je z enajstih metrov zadel Tine Hlede. Rezultat je ostal nespremenjen skoraj celo uro, ko je izenačil Miha Babić in postavil končni rezultat tekme 1:1.

Že v prvem krogu smo bili priča prvemu derbiju, ko sta se na regionalnem obračunu pomerila Primorje in Fama Vipava. Ajdovci so v pripravljalnem obdobju prijateljske tekme oddelali brez poraza in svoj niz neporaženosti prenesli tudi v tekmovalni del sezone. Tokrat so z 2:0 premagali goste iz Vipave, ko sta zadela Amel Džuzdanović in prišlek Tilen Nagode. Gostje so velik del srečanja odigrali z desetimi možmi, saj je bil v 26. minuti izključen Gašper Želko.

Zelo zanimivo je bilo tudi v Športnem parku Ilirija, kjer je gostovala Elta iz Izole. Vsi zadetki so padli šele ob koncu srečanja, ko se je dogajalo marsikaj. Izolani so v 52. minuti ostali brez izključenega Aleksa Brodona, ki je prejel drugi rumeni karton. Goste je šele v 79. minuti v vodstvo popeljal Mark Klarić. V 71. minuti je izenačil Din Gutić in vse do konca se je zdelo, da bo ostalo pri tem izidu. V drugi minuti sodnikovega podaljška je zadel Lucas Mignotti, a zadetkov še ni bilo konec. Globoko v 94. minuti je končni rezultat postavil Kenan Bosnić, dve minuti kasneje pa je bil pri domačih izključen še Jan Kosenec.

Na drugi strani Ljubljane so v Športnem parku Svoboda gostovali Kranjčani. Domačine je v osmi minuti v vodstvo popeljal Jasmin Dinidić, le dve minuti kasneje pa je izenačil Matic Kopač. V drugem polčasu sta zadetka prispevala še Miran Ivanovski in Anel Aličaič ter poskrbela za udobno zmago domačinov s 3:1. Vsi strelci pri domačih so na tekmi prejeli tudi rumeni karton.

Zadnjo tekmo kroga so v Šenčurju odigrali domači Tinex Šenčur iz gostje iz Tolmina. Tekma je postregla kar s petimi zadetki in se končala z zmago gostov 2:3. V 28. minuti so preko Parežanina povedli domači, a so gostje le tri minute kasneje izenačili, ko je zadel Tine Kravanja. Nato sta se kluba zamenjala v vodstvu, ko je zadel Debenjak, šest minut kasneje pa je iz 11-metrovke izenačil Kokalj. Končni rezultat pa je v 74. minuti postavil Debenjak, ki je zadel še drugič na tekmi.

Rezultati 1. kroga:

Bled Hirter : Brinje Grosuplje 0:6 (0:3)

200; Rexhepi 22`, 43`, Einsiedler 28`, Cimerman 53`, Škerl 67`, Mahič 85`

Žiri : Arne Tabor 69 0:0

200

Adria : Kočevje 1:1 (1:0)

150; Hlede 4`-11m; Babić 58`

Primorje : Fama Vipava 2:0 (1:0)

400; Džuzdanović 30`, Nagode 62`

Ilirija 1911 : Elta Izola 2:2 (0:0)

80; Gutić 71`, Bosnić 94`; Klarić 59`, Mingotti 92`

Svoboda Ljubljana : Sava Kranj 3:1 (2:1)

80; Dindič 8`, Ivanovski 40`, Aličaič 67`; Kopač 10`

Tinex Šenčur : TKK Tolmin 2:3 (1:1)

150; Parežanin 28`, Kokalj 71`-11m; Kravanja 31`, Debenjak 65`, 74`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …