Nogometaši Kopra so v Mirnu potrdili naslov prvaka 3. slovenske nogometne lige zahod. Koprčani so pred sto gledalci prišli do izdatne zmage proti Adrii. Edini zadetek v prvem delu je dosegel Stipe Vrdoljak. V zadnje pol ure igre so Koprčani kar štirikrat premagali domačega vratarja, zadeli so Edi Baša, Stefan Andjelić, Ivica Guberac in Robi Gajšek. Koprčani imajo tako dva kroga pred koncem neulovljivih deset točk prednosti pred Tolminom.


Pričakovano so tri točke vknjižili nogometaši Primorja, ki so slavili v Krvavem potoku proti Plami. Tik ob koncu polčasa je za vodstvo Ajdovcev poskrbel Jakob Kodermac. Končni rezultat je v 73. minuti postavil Matija Škarabot. Ajdovci so zadržali četrto mesto, Plama ostaja predzadnja sedma. V Izoli so gledalci videli izjemno napeto srečanje med domačo Izolo in Tolminom. Prvi polčas je povsem pripadel gostiteljem, ki so z dvema zadetkoma Jake Rupnika odšli na odmor z lepo prednostjo, ki pa so jo Tolminci v nadaljevanju izničili. Najprej je rezultat znižal Gregor Kos. Končni rezultat pa je v 89. minuti iz najstrožje kazni postavil Danijel Šturm.

V edinem nedeljskem srečanju so se pričakovane visoke zmage veselili nogometaši Vipave, ki so gostili Jadran. Gostitelji so povedli že v 11. minuti, ko mrežo Jadrana načel Nejc Vidmar. Preostali trije zadetki so padli v zadnjih petnajstih minutah srečanja, najprej je zadel Jure Kandare ob koncu pa se je dvakrat med strelce vpisal še Tilen Leban.

Rezultati 26. kroga 3. SNL zahod:

Plama Podgrad : Primorje 0:2 (0:1)

55; Kodermac 45`, Škarabot 73`

RK: Božič 80` – Plama Podgrad

Adria : Koper 0:5 (0:1)

100; Vrdoljak 39`, Baša 63`, Andeljić 74`, Guberac 82`, Gajšek 91`

Elta Izola : TKK Tolmin 2:2 (2:0)

50; Rupnik 22`, 35`; Kos 75`, Šturm 89`-11m

Fama Vipava : Jadran HK 4:0 (1:0)

50; Vidmar 11`, Kandare 73`, Leban 75`, 78`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …