V sedmem krogu 3. lige Zahod se nam obeta kar nekaj zanimivih dvobojev. V petkovih popoldanskih urah sta se že udarila ljubljanska Svoboda in blejski Hirter, ob 19h pa sta se udarila še Tinex Šenčur in mirenska Adria. Sobotni obračuni prinašajo zanimiv obračun med Izolo in Kočevjem, ki letos še nista zmagala, ter derbi med Primorjem in Grosupljem, ki je pred začetkom kroga vodil.


Na prvi sobotni tekmi se bosta v Kranju pomerila domača Sava in Arne Tabor. Kranjčani v letošnji sezoni igrajo v odlični formi in so letos zabeležili le en poraz. Na svojem računu imajo samo en remi, poleg tega pa so kar štirikrat zmagali. S tekmo manj za trenutno vodilnim Šenčurjem, se Gorenjci nahajajo na četrtem mestu. So v seriji dveh zaporednih zmag, ki so ju zabeležili proti vipavski Fami in Kočevju. Na zadnjih dveh tekmah so zadeli šest golov, prejeli pa nobenega. Gostje z ljubljanskega Broda bodo imeli tako v gorenjski prestolnici veliko dela, saj se Ljubljančani ne morejo pohvaliti s prepričljivo igro. V letošnji sezoni še niso zmagali in se s tremi točkami nahajajo na dvanajstem mestu. V prejšnjem krogu so na domačem igrišču izgubili ljubljanski dvoboj s Svobodo, kjer so gol prejeli šele v izdihljajih tekme.

Derbi kroga bosta v Ajdovščini odigrala Primorje in Brinje iz Grosuplja. Dolenjci so bili pred začetkom kroga vodilna ekipa, Primorje pa je po začetnem velikem naletu in dolgotrajnem vodstvu v zadnjem času nekoliko padlo. Vendar so varovanci Andreja Komaca v preteklem krogu znova zabeležili zmago, ki jim bo zagotovo dala dodatne samozavesti. Uspešni so bili tudi Dolenjci, ki so proti Tolminu slavili z 2:0. Ajdovci se s tekmo manj nahajajo na petem mestu, Grosupeljčani pa prav tako s tekmo manj zasedajo tretje in se lahko z zmago zopet zavihtijo nazaj na prvo.

Eden od osrednjih obračunov kroga bo tudi dvoboj ekip, ki zasedata zadnji dve mesti prvenstvene lestvice. Izola in Kočevje v letošnji sezoni še nista zmagala in imata na svojem računu zgolj tri oziroma eno točko. V nekoliko boljšem položaju so Primorci, ki so v letošnji sezoni trikrat remizirali, a ob tem trikrat izgubili. Kočevci so edino točko zabeležili v prvem krogu, nato pa je sledilo kar pet zaporednih porazov. Izredno zanimiv obračun ranjenih ekip bo odigran v Izoli in zanimivo bo videti, katero moštvo bo bolje izkoristilo slabo formo nasprotnika in morda vendarle uspelo zabeležiti prvo zmago v sezoni. Kočevci si še posebno želijo prvih treh točk, s katerimi bi celo preskočili Izolane.

Primorski obračun bosta tokrat v Tolminu odigrala domači TKK Tolmin in vipavska Fama. Tolminci so v preteklem krogu z 2:0 klonili proti Grosuplju in se trenutno nahajajo sedmem mestu. Nekoliko uspešnejši so bili Vipavci, ki so remizirali proti izolski Elti. to bo dvoboj sredine lestvice, saj se Tolmin nahaja na šestem mestu, Vipavci pa na devetem. Severni Primorci bodo po porazu v preteklem krogu znova iskali novo zmago, ki bi jih nekoliko dvignila po lestvici. Veliko zopet pričakujejo od Grege Debenjaka, ki se s šestimi goli nahaja na visokem drugem mestu lestvice strelcev. Na drugi strani bo tudi Vipava želela izkoristiti nekoliko slabšo formo Tolmincev in morda zabeležiti svojo drugo zmago v sezoni. Vipavci so dolgo čakali na svoje prve točke, sedaj pa jih imajo na svojem računu že pet.

Na edini nedeljski tekmi se bosta pomerila ljubljanska Ilirija in Žiri. Ljubljančani so v letošnji sezoni zabeležili zgolj eno zmago, ob tem pa kar štirikrat remizirali. Enako je bilo tudi na zadnjih dveh tekmah, ki sta se končali z rezultatom 1:1. Ljubljančani imajo na svojem računu sedem točk in zasedajo osmo mesto lestvice. Prepričljivi pa niso niti Žirovci, ki v letošnji sezoni še niso zmagali. Trem remijem so dodali tri poraze in se nahajajo na enajstem mestu. Na zadnjih treh tekmah so Gorenjci zadeli kar osem golov, a vseeno izvlekli le dve točki. Morda bodo svojo strelsko formo izkoristili ravno proti Ljubljančanom, ki v letošnji sezoni svoje mreže še niso ohranili nedotaknjene.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …