V desetem krogu 3. lige – zahod, nas čaka veliki derbi med vodilno Svobodo in drugouvrščenim Primorjem. V Grosuplje k tretjemu Brinju prihajajo sosedje iz Kočevja, ki zasedajo zadnje mesto, četrtouvrščeni Kranjčani pa bodo nove točke iskali v Mirnu, kjer domuje Adria.


Deseti krog bosta že danes zvečer otvorila šenčurski Tinex in Ilirija iz Ljubljane. Šenčurčani so še nedolgo tega zasedali prvo mesto na lestvici, v tekmo z Ljubljančani pa bodo krenili s petega štartnega položaja. Gorenjci so v zadnjih dveh krogih zabeležili ničlo, po tem, ko so izgubili proti Primorju, prejšnji teden pa še proti Brinju iz Grosuplja. Na drugi strani se Ilirija nahaja v neverjetnem nizu remijev, saj so Ljubljančani neodločeno igrali že na petih zaporednih tekmah. To varovance Boruta Jermola uvršča na deveto mesto. V prejšnjem krogu so neodločeno igrali s Primorjem in takrat vodilnemu klubu odščipnili točko, kar je Primorce stalo prvega mesta. Gorenjci morajo zaigrati bolje, če se želijo zopet vključiti v boj za najvišja mesta, Ljubljančani pa poleg remijev za boljši položaj na lestvici potrebujejo še kakšno zmago.

Po dveh letih se bosta na Stadionu Brinje srečala dolenjska kluba iz Grosuplja in Kočevja. Tekmeca sta se do sedaj srečala dvakrat, v takratni tretji ligi – center pa je vsak zmagal po enkrat. V tokratno tekmo pa z boljšo popotnico vstopajo Grosupeljčani, ki so v nizu dveh zmag. V prejšnjem krogu je v derbiju padel šenčurski Tinex, krog pred tem pa Fama iz Vipave. Slabše pa gre Kočevcem, ki so prvo zmago zabeležili šele v osmem krogu, pretekli teden pa so minimalno in z obilico smole izgubili proti vipavski Fami. Grosupeljčani bodo v obračun krenili s tretjega mesta, Kočevci pa s štirimi točkami zasedajo zadnje. Ker so nogometaši Gorana Markoviča v boljši formi, Kočevce pri sosedih čaka težko delo.

V Maksovem gaju na ljubljanskem Brodu se bosta srečala domači Arne Tabor in gostje iz Vipave. To bo zanimiv obračun klubov, ki igrata po sistemu toplo-hladno, saj nikakor ne ujameta konstantne forme. Ljubljančani so na zadnjih treh tekmah remizirali, zmagali in izgubili, Vipavci pa so v nekoliko boljši formi, saj so v preteklih treh krogih dvakrat zmagali in enkrat izgubili. Domačini so v preteklem krogu izgubili proti Tolminu, ki je po slabih igrah nujno potreboval zmago, Vipavci pa so z avtogolom nasprotnega igralca premagali Kočevje. Ljubljančani so s porazom padli na enajsto mesto, Vipavci pa so se z zmago dvignili na osmo. Obračun sredine lestvice morda na prvi pogled ne izgleda tako atraktiven, a katerakoli od ekip lahko izkoristi neprepričljivo formo nasprotnika in pobere dragocene tri točke.

Prvo medsebojno tekmo pa bosta v Športnem parku Bledec odigrala Bled Hiter in gostje iz Tolmina. Blejci so v preteklem krogu nekoliko presenetljivo izgubili proti izolski Elti in zasedajo zanje nizko šesto mesto. Na drugi strani pa so severni Primorci v prejšnjem krogu vendarle končali črni niz treh zaporednih porazov in Arne Tabor premagali z rezultatom 2:0. Tolminci so po seriji slabih rezultatov nazadovali po lestvici, zmaga nad Ljubljančani pa jih je dvignila na sedmo mesto in sedaj močno dihajo za ovratnik tokratnim nasprotnikom. Gostje lahko z drugo zaporedno zmago Blejce celo prehitijo, a Gorenjci si novega spodrsljaja ne smejo privoščiti, če še želijo konkurirati tekmecem za najvišja mesta.

Žirovski Stadion Polje bo prvič v zgodovini gostil tekmo med domačini iz Žirov in izolsko Elto. Gorenjci se nahajajo v slabi formi, saj so v zadnjih dveh krogih nanizali dva poraza in s štirimi osvojenimi točkami zasedajo predzadnje mesto. V dosedanjem delu sezone so zbrali štiri remije, na prvo zmago pa še čakajo. Enostavno ne bo niti na tokratni tekmi, saj se Izolani nahajajo v boljši formi. V zadnjih treh krogih so dvakrat zmagali in se povzpeli na deseto mesto lestvice. Pretekli teden je padel Bled, edini gol na tekmi pa je iz enajstmetrovke dosegel Matej Zemljak. Kljub slabšemu začetku sezone, lahko Izolani še napredujejo po lestvici, če bodo na gostovanju izkoristili slabo formo Gorenjcev. Vendar tudi Žirovci nujno potrebujejo nove točke, če želijo zapustiti rdečo cono.

V podobno slabi formi pa se nahaja tudi mirenska Adria, ki na svojem Igrišču Pri Štantu gosti kranjsko Savo. Mirenčani so zadnja žrtev razigrane Svobode, ki jih je v preteklem krogu odpravila z visokih 3:0. V zadnjih štirih krogih so domačini osvojili zgolj eno točko in s petimi osvojenimi zasedajo nizko dvanajsto mesto. Na prvo zmago v sezoni še čakajo, ta dosežek pa bo težko dosegljiv tudi proti močni Savi. Kranjčanom gre veliko bolje kot tokratnemu tekmecu, saj so v preteklem krogu premagali Žiri in se povzpeli na četrto mesto. V osmem krogu so sicer izgubili proti Bledu, a so s sedemnajstimi točkami še vedno v igri za vrh.

Krog se bo sklenil v stilu ”Super Sundaya”, saj se bosta v derbiju kroga udarili ekipi, ki zasedata sam vrh lestvice. Mestni stadion v Ajdoviščini bo v nedeljo gostil izjemno zanimiv obračun, ko se bosta za prvo mesto udarila drugouvrščeno Primorje in vodila Svoboda. Ajdovci so prejšnji teden po treh zaporednih zmagah remizirali z ljubljansko Ilirijo, kar je varovance Andreja Komaca stalo prvega mesta. Tokrat so zataili tudi primorski strelci, saj se je tekma končala brez zadetkov. Na drugi strani igrišča bodo sinovom burje stali nevarni nogometaši Svobode. Ljubljančani igrajo v zastrašujoči formi in v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. Pet zaporednih zmag je varovance Jedinka Perice izstrelilo na prvo mesto, na svojem računu pa imajo 21 točk. Glavno orožje Ljubljančanov je brez dvoma Aleksandar Đokić, ki je zadel že na osmih zaporednih tekmah in ima na svojem računu že 13 zadetkov. V Ajdovščini se nam obeta pravi spopad, ki bo odločal o tem, katera ekipa bo po konci devetega kroga zasedala prvo mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …