Po daljšem zimskem premoru se na pomurske zelenice vračajo nogometaši tretje lige. Jesenski del sezone se je končal s slavjem Lendavčanov, ki so na zimski odmor odšli z dvema točkama prednosti pred Beltinčani. Vodilni ekipi kandidirata za vstop v višji rang tekmovanja, a tu je še murskosoboška Mura, ki bo po številnih okrepitvah še tretji kandidat za najvišji mesti.


Lendavska Nafta je ob koncu jesenskega dela malce popustila ter Beltincem in Muri dovolila, da sta se približala le na nekaj točk zaostanka. V Lendavi se je med tekmovalnim premorom zgodilo nekaj kadrovskih rošad. Klub so zapustili Milko Kovač, Andrej Lotrič, Zvonimir Panić in Tadej Žagar Knez. Na posojo v okoliške klube so se odpravili še Jovan Koprivica, Jan Lorinc, Štefan Horvat, Matej Vida in Alen Utroša. Tudi novih obrazov bo kar nekaj, saj se iz Veržeja v Nafto preselil Marko Ilić, moštvu pa sta se pridružila še Damir Zelko in Marko Roginić. Po burnih dneh konec lanskega leta, bo v modrem dresu nastopil tudi Marko Marciuš, ob njem se je v Lendavo iz Zavrča preselil še Mateo Monjac.

Marko Ilić je v preteklosti igral že za Muro in Beltince. (Foto: Jure Banfi)

Že uvodna tekma nadaljevanja sezone pa ponuja prvi derbi sezone. Lendavčani bodo v soboto ob 15. uri gostovali pri drugi ekipi prvenstva, ekipi Beltincev. Slednji v zimskem prestopnem roku niso veliko trgovali in so obdržali najpomembnejše člene ekipe. Klubu se je pridružil le Rok Kotnik, nazadnje igralec Polane. So pa klub zapustili trije nogometaši in sicer Aljoša Gregorec, Denis Kolarič in Jure Škaper. Varovanci Ferija Cifra imajo pred njegovo nekdanjo ekipo Muro le dve točki prednosti. Vsekakor pa je glavni cilj “markov”, da se po lanskem spodrsljaju v kvalifikacijah za 2. SNL uvrstijo v drugo rang slovenskega nogometa.

Tudi v Murski Soboti so zimski premor izkoristili za kadrovske in tudi infrastrukturne izboljšave. Po več letih prizadevanj so obnovili slačilnice pod osrednjo tribuno Fazanerije. Za visoke cilje Mure so bile potrebne tudi spremembe v igralskem kadru. Največjo in najbolj zvenečo okrepitev predstavlja nekdanji kapetan Olimpije Darijan Matić, ki bo kot posojeni igralec državnih prvakov igral v osrčju Prekmurja. Vodilni so poskrbeli še za nekaj okrepitev na vseh igralnih položajih. Tako se je v klub vrnil vratar Aleš Ajlec, prvič pa bodo v črno-belem dresu nastopili še Rok Zorko, David Lonzarič ter Mitja Rešek. Že kmalu po koncu sezone so klub zapustili Šalamun, Kolar, Suša in Kurež. Muro čaka domača tekma proti sosednjemu Rakičanu. Slednjega sta v tem prestopnem roku zapustila le Muniru in Kureli, pridružila sta se Frško in Leandres.

Darijan Matić je najodmevnejša okrepitev pomurskih tretjeligašev. (Foto: Aleš Cipot/fotolens.si)

Na četrtem mestu se nahajajo Odranci, ki bodo v prvem spomladanskem krogu gostovali v Bogojini. Ekipa Odrancev se je okrepila z dvema novima nogometašema, Vinkovičem in Gerencserjem, prvi se seli iz Ljutomera, drugi iz Polane, oba pa bosta povečala konkurenco v zasedbi nekdanjih prvakov, prav tako pa se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vrača še Žnidarič. Od Odrancev se je poslovil Žugelj, ki se ponovno vrača v Bistrico. Pri tokratnih gostiteljih odhodov ni bilo, so pa v klub pripeljali Brazilca Victorja Brunna. Slednji se je na prvih pripravljalnih tekmah že izkazal in bo velika nevarnost za nasprotnike.

V nedeljo se bosta pomerili tudi ekipi Križevcev in Ljutomera. Goričanci so pred spomladanskim delom ostali zgolj brez Mirana Bencika, ki se je vrnil v Avstrijo. Križevcem pa se je pridružil Bunderla, nogometaš Turnišča, ter izkušeni vratar Darko Prša. Na drugi strani so Prleke zapustili Vinkovič, Žigert, Ciglarič ter brata Kocuvan, po igranju za Nafto pa se je Ljutomeru ponovno vrnil Andrej Lotrič, klub pa sta okrepila sedaj že nekdanja mladinca Veržeja, Celec in Fišer. Iz Cvena se je preselil tudi Mihalič, na vratih pa bo v spomladanskem delu stal še en novinec in sicer Andrej Fajfar.

Turnišče je del svojih priprav opravil tudi na hrvaški obali. Zveneča okrepitev Turnišča prav tako prihaja z Brazilije, saj so Turniščani v svoje vrste zvabili brazilskega nogometaša Alvesa. Poleg slednjega bo dres Turnišča spomladi nosilo še nekaj novih obrazov. Moštvu se je pridružil Jan Lorinc, ekipo sta okrepila še Gregorec ter Pucko. Klub so zapustili Törnar, Pavel, Kolman, Markoja, Lebar ter Bunderla. Pri tokratnih nasprotnikih iz Martjancev odhodov ni bilo. V ekipo sta se kot posojena igralca vrnila zgolj Zadravec in Varga.

Turnišče je v svoje vrste zvabilo tudi Brazilca. (Foto: Jure Banfi)

Preostala dva gorička kluba iz Grada in Kuzme sta opravila nekaj manjših sprememb v igralskem kadru. Tromejnik so pred nadaljevanjem prvenstva okrepili Hager, Kamenica, Bokan ter Žan Kocuvan, ki prihaja z Ljutomera. Na drugi strani pa je Szabolcs prestopil v sosednji Grad. Črno-beli so v svoje vrste pripeljali še nekaj novincev. Iz Avstrije sta se vrnila Bernjak in Gašperšič, očetu Štefanu, ki je sredi jesenskega dela pričel z reševanjem tretjeligaškega statusa, pa se je pridružil še sin Jure Škaper, s sosednje Madžarske pa Tamas Kovacs. Na posojo v Avstrijo odhajata Slana in Vukovič, klub pa je dokončno zapustil Klemenčič. Na drugi strani sta tokratna nasprotnika Tromejnika in Grada izvedla kopico prihodov in odhodov. Hotiza je v svoje vrste pripeljala kar nekaj novih obrazov, s sosednje Hrvaške so prišli Horvatinović, Skoliber ter Marčec, novinci pa so še Pelcl, Biro, Radiković, Gerenčer ter Zelko. Slednja sta igrala tudi v prvi slovenski ligi.

Dejavni so bili tudi v Veliki Polani, kjer so v svojih vrstah pozdravili kar osem novincev. Tako bodo dres Polane v spomladanskem delu oblekli Igor Kvezić, Blaž Žalik, Mario Sermek, Benjamin Gjergjek, Sandro Vinko, Goran Tarandek, Tadej Lebar in Sebastijan Jeranovič. Klub je želel v svoje vrste pripeljati še nekdanjega nogometaša Rijeke Nevena Vukmana ter Japonca Yukija Nemota, vendar do prestopov na koncu vseeno ni prišlo. Klub je zapustilo pet sedaj že nekdanjih nogometašev Polane. Kotnik in Gerencser sta odkrepila Beltince oziroma Odrance, Luka Lutar pa se seli na posojo v Mostje, bivša pa sta tudi Kelenc in Hajnal.

Pari 15. KROGA 3. SNL vzhod:
LUŠT BELTINCI – NK NAFTA 1903 (sobota, ob 15. uri)
ŠD NK KRIŽEVCI – AVTO RAJH LJUTOMER
GMT BOGOJINA – ODRANCI
HOTIZA – GRAD
NŠ MURA – RAKIČAN
TURNIŠČE – ČARDA MARTJANCI
TROMEJNIK G-SUKIČ – POLANA (nedelja, ob 15. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…