Spremljajte tekstovni prenos sosedskega obračuna 3. SNL vzhod med Odranci in Beltinci. ‘Markovski’ derbi odloča tudi o tretjem mestu, saj Beltinčani na petem mestu za tretjeuvrščenimi Odranci zaostajajo vsega točko. Jesenski obračun so v beltinškem Športnem parku z izidom 1:4 dobili gostje. Za domače je zadel Amedej Maroša, za goste, ki so do treh točk prišli v zaključku srečanja, pa je bil dvakrat uspešen Mitja Botjak, zmago pa sta potrdila Luka Graj in Dejan Žnidarič.


ODRANCI 1:1 AVTO ŠKAFAR BELTINCI
Gostan (94 pen); Maroša (89)

Odranci: Gönc, Hozjan, Žnidarič, Jerebic (72 Graj), Žerdin, Matjašec, Gostan, Botjak (54 Bogdan), Tompa, Vori, Raduha. Trener: Rudi Viher.
Avto Škafar Beltinci: Vöröš, Pavel, Smej, Zlatar, Kerec, Horvat, D. Sreš (80 Hartman), Maroša (93 Virag), Tkalec, Smodiš, L. Sreš. Trener: Goran Gutalj.

Stran se samodejno osvežuje vsakih 60 sekund.

90+’ – Konec srečanja v Odrancih. Po drami v zadnjih minutah srečanja se je sosedski derbi končal brez zmagovalca in s pravičnim remijem.
94′ – GOOOL! Izenačenje v Odrancih. Iz enajstih mestrov je zadel Gostan, ki je najstrožjo kazen tudi izsilil. Izkušeni napadalec domačih je sprožil v spodnji levi kot domačih vrat, Vöröš je sicer krenil v pravo smer, a je bil strel preveč natančen. Šorli pa je po izenačenju izključili še drugega nogometaša Beltincev Horvata, kar je na klopi gostov izzvalo precej glasnega neodobravanja.
92′ – Enajstmetrovka za domače moštvo, v kazenskem prostoru je prekršek izsilil Gostan. Šorli pa je po pritoževanju izključil Zlatarja.
89′ – GOOOL! Gostje so po hitri akciji načeli mrežo Odrancev. Po predložku Pavla, ki je podal z desne strani igrišča, je bil na drugi vratnici najbolj spreten Maroša in poskrbel za veliko veselje gostujoče klopi.
85′ – Gledalci v odranskem Športnem parku so lahko veliko bolj zadovoljni z drugim polčasom, ko priložnosti ne manjka. Tokrat je po predložku Smodiša meril Tkalec, a streljal ob levi vratnici. Nekaj sekund zatem pa je rumeni karton prejel še Žnidarič, vezist domačega moštva.
84′ – Šorli je posegel po novem rumenem kartonu, tokrat ga je zaradi prekrška na sredini igrišča prejel domači kapetan Raduha.
83′ – Lepa priložnost za goste. Maroša je levi strani kazenskega prostora iz igre vrgel neizkušenega Hozjana, a nato neuspešno meril v daljši vratarjev kot.
80′ – Po prvi menjavi je deset minut pred koncem tekme posegel tudi gostujoči strateg Gutalj, ki je iz igre potegnil D. Sreša, v igro pa poslal mladega Hartmana.
75′ – Lepa akcija Beltincev. V kazenski prostor je po lepem proigravanju prodrl D. Sreš, za sabo pustil nekaj domačih nogometašev, a mu je veselje preprečil dobro postavljeni Gönc.
74′ – Kot po strelu L. Sreša, ki je poizkušal z leve strani kazenskega prostora, domači vratar Gönc pa je ob posredovanju žogo prenesel izven igrišča. V Odrancih je sicer pričelo deževati, zato bodo morali biti nogometaši zaradi mokrega igrišča še bolj pozorni.
72′ – Druga menjava v domači ekipi, izkušenega Jerebica je na igrišču zamenjal Graj.
69′ – Vse večja nervoza se kaže tudi pri nevarnih prekrških, porumenel je Bogdan, ki je v igro vstopil v 54. minuti.
68′ – Dve izredni priložnosti za domače. Najprej je imel priložnost Gostan, ki se je po hitri akciji znašel pred vrati Beltincev, a so ga gostje dobro ovirali, nekaj sekund kasneje pa je Tompa še drugič na tekmi zatresel vratnico. Streljal je z desne strani kazenskega prostora, žoga pa je po diagonalnem strelu končala v desni vratnici, žoge pa v mrežo z bližine ni uspel potisniti Gostan. V nervoznem obračunu ostaja 0:0.
65′ – Igra je v drugem polčasu precej bolj dinamična. Tokrat je bilo nevarno pred golom gostov, v lepi priložnosti se je znašel Žerdin, ki pa je po diagonalnem strelu meril mimo desne vratnice.
63′ – Domači nogometaši so bili po kotu gostov v kazenskem prostoru znova preveč neodločni, kar je izkoristil Tkalec, ki pa je tudi tokrat streljal preko vrat. Žoga je končala na vrhnji strani mreže.
61′ – Prva lepša priložnost v drugem polčasu. Domači so ukradli žogo na polovici gostov, v napad je krenil Žerdin, ki je preigral gostujočo obrambo, z lepo podajo zaposlil Gostana, ki pa žoge ni uspel spraviti za hrbet gostujočega vratarja Vöröša. Sodnik Šorli pa je nekaj sekund kasneje rumeni karton po prekršku nad Matjašecem pokazal gostujočemu igralcu Pavlu.
57′ – Po prekršku nad Marošo, ki je padel nekaj metrov desno od kazenskega prostora, je sodnik Šorli rumeni karton pokazal domačemu Voriju.
55′ – Poizkus gostov, z roba kazenskega prostora je streljal Maroša, žogo je z glavo preusmeril Tkalec, meril sicer mimo vrat, a je bil  v prepovedanem položaju.
54′ – Prva menjava v domačih vrstah, namesto Botjaka v igro prihaja Bogdan.
52′ – Prosti strel za Odrance, po prekršku nad Botjakom. Žogo si je dobrih 28 metrov od gola nastavil Žerdin, a znova meril visoko preko gostujočih vrat.
47′ – Rumeni karton je pri domačih prejel Hozjan, ki je desni strani igrišča podrl D. Sreša.
46′ – Začetek drugega polčasa.

45′ – Konec prvega polčasa, ostaja pri začetnem izidu 0:0. 500 gledalcev v vetrovnem vremenu ni uživalo v dobri nogometni predstavi.
44′ – Po slabo izvedenem prostem strelu so v nevaren protinapad krenili Beltinčani, Maroša je poizkušal z lob udarcem, a poizkus z 20 metrov ni bil dovolj natančen.
43′ – Domači so v zadnjih minutah prevzeli pobudo, znova pa se je za strel iz velike razdalje odločil Žerdin, a gostujoči vratar Vöröš ni imel težav z obrambo. Nekaj sekund zatem pa je nevaren protinapad s prekrškom nad Vorijem prekinil Horvat, ki je prejel tudi rumeni karton.
39′ – Žerdin je prosti strel z velike razdalje izkoristil za neposredni poizkus proti vratom, a meril mimo desne vratnice beltinških vrat.
35′ – Najlepša priložnost na tekmi. Borbeni domačini so žogo osvojili na sredini igrišča, Matjašec je pred kazenskim prostorom zaposlil Vorija, ta ni najbolje streljal, a je bil na desni strani kazenskega prostora dovolj pozoren Tompa, ki pa je s težkega položaja zatresel le levo vratnico.
32′ – Zaenkrat so nekoliko aktivnejši nogometaši Beltinec, tokrat je po levi strani krenil D. Sreš, s predložkom iskal soigralce pred golom, a je Gönc prebral namero nekdanjega soigralca.
29′ – Lepa priložnost gostov, znova je streljal Tkalec, a je bil domači čuvaj mreže Gönc na mestu.
21′ – Nevaren poizkus gostov, domači branilci niso najbolje izbili, do strela z 20 metrov pa je prišel Tkalec in za las sprožil preko vrat.
14′ – Prvi poizkus proti vratom, poizkušal je Žerdin, a streljal visoko preko gostujočih vrat.
11′ – Odranci so v nekaj sekundah izvedli dva kota, a so Beltinčani obakrat uspeli razčistiti in žogo izbiti iz kazenskega prostora.
10′ – Za nami je uvodnih deset minut, zaenkrat na obeh straneh brez priložnosti.
4′ – Prvi težji prekršek na tekmi, v borbi za žogo je Tompa bo avt liniji trčil z D. Srešom.
1′ – Iz sredine igrišča začenjajo domači nogometaši, ki igrajo v tradicionalno modri-beli opremi, gostje pa ravnotako v tradiocionalno rumeno-modri opravi.
0′ – Pred začetkom obračuna še nekaj zanimivosti. Beltinčani po povratku med tretjeligaše v treh dvobojih Odrancev še niso uspeli premagati. V lanski obračun se je prvo srečanje končalo z remijem 1:1, zadnja dva obračuna pa so zanesljivo dobili nogometaši Odrancev. V taboru današnjih gostov sicer igra kar nekaj nekdanjih igralcev Odrancev in sicer Daniel Zlatar, Aleš Kerec, Jernej Tkalec in Dejan Sreš.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…