Nogometaši, ki so člani tretjeligaških klubov so trenutno na zasluženem oddihu, saj se priprave na novo sezono še niso pričele, zato pa pospešeno delajo uprave klubov. Že prejšnji teden smo pisali o spremembi na klopi Odrancev, ki jih bo po odhodu Vihra vodil Rajbar, po trenerski spremembi pa so posegli tudi pri Beltincih in Tromejniku.


Vodstvo Beltincev, moštvo je ob koncu minule sezone izvleklo peto mesto, se je za sodelovanje zahvalilo Goranu Gutlju, ki je kot nogometaš na slovenskih zelenicah pečat pustil predvsem v dresih Mure, Potrošnika in Gorice, in na njegovo mesto posadilo legendo kluba Štefana Škaperja, ki je s 130 zadetki še vedno najboljši strelec državnega prvenstva. 47-letni strateg je bil nazadnje trener martjanske Čarde, ki pa ji v letošnji sezoni ni šlo po načrtih, v preteklosti pa je med drugim vodil tudi Rakičan, Črenšovce in Odrance, s katerimi se je zavihtel tudi na vrh tretjeligaške konkurence.

Z minulo sezono so lahko nezadovoljni tudi pri klubu iz severa Prekmurja, Tromejniku iz Kuzme. Tromejnik je sezono po toplo-hladnih predstavah končal na desetem mestu, v tolažbo pa je lahko domačim pristašem predvsem spomladanska zmaga nad sosedi iz Grada, ki so tekmovanje končali še dve mesti nižje. Dosedanjega trenerja Dominika Kovačiča bo na trenerskem stolčku nadomestil še ne 30-letni Damir Čontala, za katerega lahko ravno tako trdimo, da je legenda kluba. Zdaj že nekdanji napadalec in kapetan ekipe, ki se je pred kratkim s tremi zadetki izkazal tudi na Pokalu regij, je bil kar nekaj sezon zapored med najboljšimi strelci tretjeligaškega prvenstva.

Novega trenerja bodo zagotovo dobili tudi nogometaši Mure, ki so se pred tedni prebili med tretjeligaše. Nekatere špekulacije omenjajo tudi možnost vrnitve Ferija Cifra, ki je v letošnji sezoni uspešno vodil moštvo Rakičana in ga popeljal do četrtega mesta, v preteklosti pa je na Fazaneriji že pustil močan pečat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…