Tudi v vzhodnem delu 3. SNL, je bil 17. prvenstveni krog okrnjen, saj sta bila zaradi vremenskih razmer prestavljeni dve srečanji.


Ne igranje Odrancev v tem krogu so z zanesljivo zmago izkoristili nogometaši Polane in se z novimi tremi točkami zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice. Pred dobrimi stopetdesetimi gledalci v Turnišču so nogometaši Polane povedli v 25. minuti srečanja, ko je gol gostiteljev načel Samo Žalik. Le sedem minut zatem je Samo Žalik še drugič na srečanju ugnal Bojna Ciguta, ko je uspešno realiziral strel iz bele točke. Tik pred koncem prvega dela so nogometaši Polane še tretjič zadeli, natančen je bil Mitja Šemen in tako rekoč razrešili vse dvome o zmagovalcu. V 73. minuti je še četrti zadetek za Polano dosegel Rok Vori in s tem postavil tudi končni rezultat srečanja. Nogometaši Ljutomera so tokrat gostovali pri Čardi v Marjancih in še drugič v spomladanskem delu sezone vknjižili zmago. V prvem polčasu približno petdeset gledalcev ni videlo zadetkov. Odločujoči zadetek je padel v 57. minuti, ko je domačega vratarja Alena Buzetija ugnal Primož Munda.

V Kuzmi je domači Tromejnik gostil zadnje uvrščene nogometaše Radgone. Dobrih sto gledalcev je pričakovalo tri točke domačih nogometašev a so nogometaši Radgone svojo mrežo ohranili nedotaknjeno in osvojili še drugo točko v spomladanskem delu sezone. Kljub točko pa Radgončani ostajajo prikovani na dno prvenstvene lestvice. Do pričakovanih treh točk so prišli nogometaši Grada, ki so gostovali v Radencih. Prvi polčas dobrim stopetdesetim gledalcem sicer ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v nadaljevanju. Po dobrih dvanajstih minutah nadaljevanja je goste v vodstvo popeljal Damir Fujs. Le štiri minute zatem so gostje svojo prednost povišali z zadetkom Nemanje Stošića. Vse dvome o zmagovalcu pa so nogometaši Grada razrešili v 71. minuti, ko je strel iz bele točke uspešno realiziral Dejan Belna. Gostitelji so sicer v 75. minuti rezultat znižali, iz najstrožje kazni je zadel Luka Madon, a so nogometaši Grada srečanje mirno pripeljali do konca, ter vknjižili še osmo prvenstveno zmago.

V edinem ponedeljkovem srečanju so Beltinci gostili nogometaše Bogojine. Dobrih štiristo gledalcev v prvem polčasu ni videlo zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanje za šok v Športnem parku v Beltincih poskrbel goste v vodstvo povedel Nejc Černela. Vodstvo Bogojine je Beltinčane streznilo, žuti so le osem minut kasneje uspeli preko Roka Ropoše rezultat izenačiti. Le tri minute zatem pa so Beltinčani rezultat popolnoma preobrnili v svojo korist, še drugič na srečanju je Tadeja Tkaučiča ugnal Rok Ropoša. Beltinci z prvo spomladansko zmago ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

 

Rezultat 17. kroga:

Čarda Martjanci : Avto Rajh Ljutomer 0:1 (0:0)

50; Munda 57`

Turnišče : Polana 0:4 (0:3)

150; Žalik 25` 32` -11m; Šemen 44`, Vori 73`

Tromejnik : ŠNK Radgona 0:0

100

Radenska Slatina : Grad 1:3 (0:0)

150; Madon 75` – 11m; Fujs 57`, Stošić 61`, Belna 71` – 11m

ND Lušt Beltinci : ŠD Bogojina 2:1 (0:0)

400; Ropoša 68` 71`; Černela 60`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čeh zapušča klop Podvincev

Kot je na svojem Facebook profilu sporočil Aleš Čeh, je po treh sezonah in pol konec njego…