Sobotno dogajanje v 18. krogu 3. SNL vzhod je popestril derbi tretjo in četrto uvrščenih moštev iz prvenstvene lestvice. Sobotni derbi v Ljutomeru, kjer so gostovali nogometaši Beltincev je na tribune privabil kar tristo gledalcev, ki pa so videli zmago žutih. Beltinčani so zmagoviti zadetek dosegli v 34. minuti srečanja, ko je Uroša Mlinariča premagal Jan Kristl. V 52. minuti bi lahko žuti poskrbeli za mirnejše nadaljevanje srečanja, vendar je Luka Ciglarič zapravil strel iz najstrožje kazni. So pa Ljutomerčani olajšali delo Beltinčanom v 57. minuti, ko je igrišče moral predčasno zapustiti Tilen Semenič. Žuti so se z tremi točkami odlepili Ljutomeru na šest točk, in zaostajajo za vodilnimi Odranci le še tri točke. V drugem sobotnem obračunu je v Gornji Radgoni gostovalo Turnišče. Zmage so se veselili domači nogometaši, ki so se z tremi točkami odlepili iz dna prvenstvene lestvice in se povzpeli na enajsto mesto. Radgončani so imenitno pričeli srečanje in že v 5. minuti povedli, ko je vodilni zadetek dosegel Kristjan Kolarič. Vse do 90. minuti se Radgončani držali minimalno prednost, nato pa je na sceno ponovno stopil Kristjan Kolarič in še drugič premagal Bojana Ciguta.


Odranci so pred svojimi navijači gostili ekipo Čarde Martjancov in pričakovano so vknjižili novo zmago s katero so se ob spodrsljaju Polane ponovno zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice. Dobrih dvesto gledalcev v prvem delu srečanja ni prišlo na svoj račun saj so mreže mirovale. V nadaljevanje pa so boljše krenili gostje, ki so povedli v 58. minuti, ko je Kevin Poredoš povedel goste v vodstvo. Dobrih enajst minut pred iztekom rednega dela so Odranci vendarle rezultat poravnali, najstrožjo kazen je uspešno realiziral Patrik Raduha. Izenačujoči zadetek je dal Odrancem dodatnega elena, in tri minute pred iztekom rednega dela so uspeli srečanje popolnoma preobrniti v svojo korist, za zmago in vodstvo na lestvici je zadel David Vinkovič. V Veliki Polani je domača Polana gostila Črenšovce. Dobrih tristo gledalcev pa v 90. minutah ni videlo zadetkov. Polana si je z točko zdrsnila na drugo mesto in ima za Odranci ob tekmi več točko zaostanka, medtem ko Črenšovci ostajajo na osmem mestu prvenstvene lestvice.

V Gradu sta se srečala šest in sedmi iz prvenstvene lestvice, v goste domačinom so prišli nogometaši Tromejnika. Dobrih štiristo gledalcev pa v Gradu ni prišlo na svoj račun, saj so mreže vseh 90. minut mirovale. Grad z novo točko tako ohranja šesto mesto z dvema točkama prednosti pred sedmim Tromejnikom. V Bogojini je gostovala ekipa Hotize in pričakovano vknjižila nove tri točke. Dobrih sto gledalcev sicer v prvem delu srečanja ni videlo zadetkov. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja pa so gostje povedli z zadetkom Mirana Vinka. Le tri minute so potrebovali Hotižani, da so svoje vodstvo povišali, za mirnejše nadaljevanje je zadel Alen Labaš. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je Alen Labaš še drugič na srečanju ugnal Tadeja Tkaučiča in postavil končni rezultat srečanja. Hotiza ostaja na petem mestu prvenstvene razpredelnice, medtem ko je Bogojina ob novem spodrsljaju zdrsnila na predzadnje mesto lestvice. Že v dopoldanskem terminu je Rakičan gostil ekipo Radenske Slatine. Gostitelji so povedli v 38. minuti, ko je Uroša Hozjana premagal Aljaž Cesar. V 66. minuti so nogometaši Rakičana svoje vodstvo še povišali, drugi zadetek na srečanju je dosegel rezervist Alen Gerendaj. Gostje so sicer dobrih deset minut pred iztekom rednega dela uspeli prednost Rakičana znižati, ko je zadel Bojan Klemenčič, a je za vsaj točko zmanjkalo časa. Rakičan se je z zmago zavihtel na deveto mesto lestvice, medtem ko je Radenska Slatina zdrsnila povsem na dno prvenstvene razpredelnice.

Rezultati 18. kroga

Grad : Tromejnik 0:0

400

Polana : Črenšovci 0:0

300

Odranci : Čarda Martjanci 2:1 (0:0)

200; Raduha 79` – 11m, Vinkovič 87`; Poredoš 58`

Bogojina : Hotiza 0:3 (0:0)

100; Vinko 55`, Labaš 58`, 75`

Rakičan : Radenska Slatina 2:1 (1:0)

150; Cesar 38`, Gerendaj 66`; Klemenčič 80`

Avto Rajh Ljutomer : ND Lušt Beltinci 0:1 (0:1)

300; Kristl 34`

ŠNK Radgona : Turnišče 2:0 (1:0)

100; Kolarič 5`, 90`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…