Nogometni trenerji širom Slovenije imajo dovolj in bodo jutri uprizorili akcijo, s katero bodo izrazili svoje nestrinjanje z vladnimi ukrepi. Slovenija je namreč ena od redkih držav, kjer amaterskim članskim igralcem in vsem mladim nogometašem ni dovoljeno trenirati in igrati nogometa.


Še eden v vrsti nelogičnih “protikoronskih ukrepov” vlade direktno vpliva na več kot 30 tisoč nogometašev in tudi njihovim več kot 1300 trenerjev, ki jim je v zadnjih 12 mesecih že več kot pol leta onemogočena vadba in igranje. To je bržčas najdaljše obdobje v celotni Evropi, kar po mnenju številnih strokovnjakov pušča velike fizične in tudi psihične posledice. Škoda, ki nastaja, pa je tudi finančna. Sami ukrepi sicer niso omejeni samo na nogomet, ampak tudi na ostale športe v naši državi.

Na pobudo nekaterih društev nogometnih trenerjev in s podoporo Zveze nogometnih trenerjev Slovenije se bodo trenerji jutri na nogometnih igriščih po celotni državi zbrali ter odločevalcem pokazali, da so pripravljeni na začetek treningov in da čakajo samo še na nogometaše.

Izsek glavnih razlogov za jutrišnjo akcijo objavljamo v celoti:
– Dejstvo je, da je vsem amaterskim odraslim igralcem in vsem mladim nogometašem v Sloveniji (cca 30.000 kakor tudi njihovim preko 1300 trenerjem) onemogočena vadba in igranje v obdobju zadnjega leta. Skupaj že več kot 6 mesecev in pol (spomladi 2020 86 dni, zdaj že 110 dni), kar je verjetno najdlje v Evropi,
– Obstaja velika bojazen, da se nam veliko otrok ne bo vrnilo na naša igrišča, če ne bomo hitro in učinkovito ukrepali,
– Nekaj malega je bilo zapisanega glede evidentnih posledic za mlade igralce, nihče pa ni govoril o preko 1300 trenerjev, ki jim je odvzeta pravica za opravljanje svojega dela,
– Večina trenerjev se je brez planiranih honorarjev za 6 ali 7 mesecev znašlo v precejšnjih finančnih problemih.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…