S pripravami na novo sezono počasi pričenjajo tudi tretjeligaši. Med njimi bo v prihodnji sezoni igrala tudi murskosoboška Mura, ki si je napredovanje v 3. SNL vzhod priigrala z drugim mestom v 1. MNL Murska Sobota.


Kot se je šušljalo kar nekaj časa, je vodenje članskega moštva prevzel Feri Cifer, ki je v lanski sezoni z ekipo Rakičana pripravil lepo presenečenje, saj so se zeleno-beli uvrstili na visoko četrto mesto 3. SNL vzhod. Dosedanji trener Nedeljko Topić, ki je moštvo prevzel po odhodu Bojana Malačiča, pa se vrača k vodenju mladinskih selekcij nogometne šole, kadeti in mladinci so se namreč pred tedni prebili v drugi rang državnega tekmovanja.

Cilj črno-belih je uvrstitev med pet najboljših moštev lige, v pomurski ‘diviziji’ tretjeligaškega tekmovanja pa se obeta kar nekaj vročih derbijev, saj bosta v isti skupini tekmovala tudi Nafta in Beltinci. Vodstvo kluba je že poskrbelo za nekaj prihodov, saj so se v Fazanerijo vrnili Marko Ilić, Danilo Šiško, Niko Kisilak, Kevin Poredoš, Luka Ciglarič in Kevin Toth, zadnji štirje so mladinsko ekipo zapustili ob lanskoletnem kolapsu Mure 05, medtem ko odhodov vsaj zaenkrat ni bilo. Italijanski Kanadčan Domenic Lacroce se bo moštvu priključil prihodnji teden, z morebitnimi dodatnimi okrepitvami pa pogovori še potekajo pogovori, saj prestopni rok igralce amaterje poteka do 15. julija.

Mura letos praznuje 90. obletnico, zato so v Murski Soboti že pripravili nekaj prireditev, ki pa bodo vrhunec doživele s pripravljalno tekmo z italijanskim Udinesejem, ki bo v Fanazeriji gostoval 3. avgusta. Obračun z italijanskim prvoligašem iz Vidma si bo možno ogledati za štiri evre.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…