Prvoligaši s pomladanskimi obveznostmi pričenjajo že v soboto in nedeljo, tretjeligaške klube pa čaka še dober mesec treningov in pripravljalnih obračunov. V vzhodni tretjeligaški skupini najbolje kaže Beltincem, ki pod taktirko trenerja Štefana Škaperja, še vedno najboljšega strelca slovenskega državnega prvenstva, hitijo k naslovu prvaka.


Klub, ki je zrasel na pogorišču nekdanjega prvoligaša, je v jesenskem delu sezone točke oddal zgolj Ljutomeru. S trinajstimi zmagami v štirinajstih tekmah so si Beltinčani priigrali zajetno prednost pred najbližjima zasledovalcema. Mura in Odranci bodo v pomladanski del sezone krenili z osmimi točkami zaostanka. Je prednost že dovolj zajetna, da bo Beltincem omogočila sproščeno nadaljevanje? Mitja Botjak poudarja, da podcenjevanje nasprotnikov ne pride v poštev. “Pričakovanja so povezana z ohranitvijo prvega mesta, vse drugo bi bilo veliko razočaranje. Mislim, da imamo lepo prednost, vendar pa nas lahko vsako podcenjevanje stane prvega mesta. Igralski kader je ozek, zato bo potrebno odigrati pametno, s čim manj kartoni in poškodbami,” je dejal jeseni strelec sedmih zadetkov, s katerimi petindvajsetletnik deli peto mesto ligaške lestvice strelcev, na kateri z osemnajstimi goli (pre)močno vodi klubski soigralec Jernej Tkalec.

Naš sogovornik je v preteklosti nosil tudi dresa Mure in Odrancev, ki jeseni nista veliko grešila, a sta si tudi po zaslugi odličnega beltinškega niza pridelala zajeten zaostanek. Kljub prednosti osmih točk, pa se v Beltincih ne bodo osredotočali zgolj na najbližja zasledovalca, poudarja Botjak in opozarja, da bo štela vsaka tekma: “Glede na lestvico vse kaže, da bi lahko odločali tekmi z Muro in Odranci, vendar bo za nas pomembna vsaka tekma, ne glede na nasprotnika. Ne obremenjujemo se z drugimi ekipami, ampak zgolj sami s sabo. Razlika v primerjavi z lansko sezono pa je tudi ta, da imamo za razliko od Odrancev večjo točkovno prednost pred zasledovalci.”

Varovanci trenerja Škaperja so jeseni navdušili s serijo enajstih zaporednih zmag. Lahko pristaši rumeno-modrih podoben dosežek pričakujejo tudi v nadaljevanju sezone? “Lepo bi bilo ponoviti serijo podobno jesenskemu nizu, toda niz ni toliko pomemben, šteje zgolj končno prvo mesto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…