Derbi 17. kroga v 3. SNL vzhod bo odigran v Ljutomer, kjer v goste prihajajo nogometaši Beltincev. Srečanje tretjo in četrto uvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, bi moralo na tribune zagotovo privabiti lepo število gledalcev. Ljutomerčani so obe spomladanski tekmi dobili, nazadnje so v gosteh z minimalno razliko odpravili Čardo. Žuti so že po uvodnem remiju odpustili trenerja, v prejšnjem krogu sicer slavili po preobratu. Tokrat pa bo prvič na klop žutih sedel nov strateg Zlatko Gabor, ki si seveda želi, da z svojo novo ekipo starta z polnim izkupičkom s katerim bi se Beltinčani na lestvici odlepili od Ljutomera, pred katerim imajo sicer zdaj tri točke prednosti. Drugi sobotni obračun bo odigran v Gornji Radgoni, kjer v goste prihajajo nogometaši Turnišča. Radgončani v nadaljevanju prvenstva še niso izgubili, obakrat so remizirali, kar jim daje upanje tudi pred dvobojem proti Turnišču, ki je po srečanjih z Polano in Odranci doživel dva pričakovana poraza. V taboru Turnišča upajo, da bo Radgona idealen nasprotnik, da končno krenejo na zmagovita pota.


Vodilno Polano čaka domače srečanje proti Črenšovcem, ki se trenutno nahaja na osmem mestu prvenstvene lestvice. Polana, ki tudi spomladi nadaljuje z dobrimi igrami se nadeja nove še štirinajste zmage s katero bi zadržala vodilno mesto na prvenstveni lestvici. Črenšovci so bili pretekli vikend prosti zaradi razmočenega igrišča, sicer v Veliko Polano ne odhajajo z belo zastavo, a verjetno se v gostujočem taboru zavedajo, da bi bila že točka velik uspeh. Prvi zasledovalci Polane, nogometaši Odrancev, ki imajo tekmo manj in zaostajajo na lestvici vsega točko za vodilno Polano, tokrat gostijo Čardo Marjance. Odranci so spomladanski del sezone pričeli silovito in v domačem taboru ne računajo na nič drugega kot nove tri točke, proti Čardi, ki zaseda skromno deseto mesto.

V Rakičanu prihajajo nogometaši Radenske Slatine, ki se trenutno nahajajo na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice z enakim točkovnim izkupičkom kot zadnja Radgona. Nogometaši Radence, seveda v boju za obstanek nujno potrebujejo točke, a Rakičan je v edinem domačem dvoboju odščipnil točke Beltincem, ter prav tako upa na boljše čase, saj tudi v domačem taboru nujno potrebujejo vse tri točke za pobeg iz dna lestvice. Bogojina bo tokrat gostila nogometaše Hotize. Hotiza je v prejšnjem krogu bila prosta, saj je srečanje proti Rakičanu zaradi razmočenega igrišča odpadlo v edinem spomladanskem delu pa doživela poraz proti Gradu. Hotiza se nahaja na petem mestu prvenstvene lestvice in v domačem taboru računajo na prve spomladanske točke, medtem pa prihajajo nogometaši Bogojine v goste z namenom ostati neporaženi, saj v borbi za obstanek nujno potrebujejo točke, in že točka v Hotizi bi bila lep obliž na poraz v preteklem krogu proti Beltincem. V Gradu bodo tokrat gostili Tromejnik, gre za spopad sosedov na prvenstveni lestvici. Nogometaši Grada so imenitno pričeli z spomladanskim delom sezone in vknjižili dve zmagi, medtem pa je Tromejnik po pričakovanem porazu proti Polani v preteklem krogu le remiziral proti Radgoni. Glede na trenutno formo, vsaj na papirju za favorite veljajo gostitelji.

Pari 18. kroga

Sobota; 7.4.2018

16.00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : ND Lušt Beltinci

16.00; Gornja Radgona; ŠNK Radgona : Turnišče

Nedelja; 8.4.2018

10.30; Rakičan; Rakičan : Radenska Slatina

16.00; Grad; Grad : Tromejnik

16.00; Velika Polana; Polana : Črenšovci

16.00; Odranci; Odranci : Čarda Marjanci

16.00; Bogojina; ŠD Bogojina : Hotiza

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čeh zapušča klop Podvincev

Kot je na svojem Facebook profilu sporočil Aleš Čeh, je po treh sezonah in pol konec njego…