V soboto je bil odigran prvi krog 3. SNL Vzhod, na vseh dvobojih je bil odločen zmagovalec. Dravograjčani so v prvem krogu gostili Dravinjo in slaivli z rezultatom 3:1. Gostje so Dravogradu olajšali delo, saj je bil v 29. zaradi drugega opomina izključen Tadej Gaber. V prvem polčasu je bil dosežen en zadetek, v 18. minut ije zadel Jan Kotnik. Domači so zmago potrdili z zadetkoma v razmiku dveh minut, v 61. minuti je zadel Anže Pešl, nato pa se je med strelce vpisal Martin Šteharnik. Poraz gostov je ublažil Urban Fijavž, ki je zadel osem minut pred koncem srečanja.


V prevaljah je domači Korotan gostil Videm pri Ptuju in slavil z rezultatom 2:0. Domači so v vsakem od polčasov dosegli po en zadetek. Za vodstvo Korotana je v 18. minuti zadel Nejc Plesec, končno zmago pa v 48. minuti potrdil Grega Triplat.

Nogometaši NK Šmarje pri Jelšah so gostili NK Šampion in kljub temu, da so dosegli tri zadetke, so ostali brez točk. Gostom je zmago priigral Gal Grobelnik, ki je kar štirikrat zatresel domačo mrežo. V prvem polčasu je dosegel hat-trick in postavil izid polčasa, rezultat je bil 0:3. Prvega zadetka se je veselil v 26. minuti, ko je zadel z bele točke, nato pa še v 34. in 40. minuti. Domači so se uspeli približati, v 51. in 56. minuti sta zadela Dejan Gaberšek in Valentin Fišer, vendar se je v 71. minuti znova z zadetkom prikazal Grobelšek in povišal na neulovljivih 2:4. Dve minuti pred koncem je za končnik 3:4 zadel Miha Korošec.

V Slovenski Bistrici je domača Bistrica gostila nogometaše Podvincev in po preobratu slavila s 3:1. Gostje so povedli 18. minuti, strelec vodilnega zadetka je bil Murat Bajraj. Sledili so trije zadetki domačih. V prvem polčasu je izenačil Sebstjan Šlak, zadel je v 31. minuti in postavil izid polčasa. V nadaljevanju sta zadela še Nejc Bračko in Jaša Martinčič, v 61. in 94. minuti in Bistrici priigrala prvo zmago v sezoni.

Prvo tekmo med tretjeligaši so v Zrečah odigrali nogometaši NK Cirkulane in salvili z visokih 0:4, ter se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, z najboljšo gol razliko. Gostje so v vsakem od polčasov dosegli po dva zadetka, v prvem sta zadela Blaž Cesar, ki je v 16. minuti zadel z bele točke in Alen Cimerman, tri minute kasneje. Tudi v drugem polčasu je zadel Cimerman, tokrat v četrti minuti nadaljevanja. Od 69. minute so NK Zreče igrale z igralcem manj, saj je bil izključen kapetan Matic Podgrajšek, končni izid 0:4 je postavil Jaša Bojnec, z zadetkom v 85. minuti.

Gostujočo zmago so vpisali tudi nogometaši Rogaške, ki so pri NK Dobrovce slavili z 0:3. Gostje so v 22. minuti vodili že z 0:2, strelca zadetkov sta bila Andrej Pavlović in Stefan Andjelić. Rogaška je v 27. minuti ostali brez Roka Romiha, ki je v dveh minutah prejel dva opomina, a to ni vplivalo na zmago gostov. Rogaška je zmago potrdila v 67. minuti, ko se je med strelce vpisal Tim Golob.

Rezultati, 1. krog, 3. SNL Vzhod:

Koroška Dravograd – Dravinja 3:1
Kotnik 18’, Pešl 61’, Šteharnik 63’; Fijavž 82’
RK: Gaber 29’ (Dravinja)

Korotan Prevalje – Videm pri Ptuju 2:0
Plesec 18’, Triplat 48’

Šmarje pri Jelšah – Šampion 3:4
Gaberšek 51’, Fišer 56’, Korošec 88’; Grobelnik 26’ (11m), 34’, 40’, 71’

Kety Emmi Bistrica – Podvinci 3:1
Šlak 31’, Bračko 61’, Martinčič 94’; Bajraj 18’

Zreče – Crikulane 0:4
Cesar 16’ (11m) Cimerman 19’, 49’, Bojnec 85’
RK: Podgrajšek 69’ (Zreče)

Dobrovce – Rogaška 0:3
Pavlović 13’, Andjelić 22’, Golob 67’
RK: Romih 27’ (Rogaška)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Derbi in vrh lestvice Konjičanom

Tudi v vzhodni Sloveniji se je odvijal derbi za vrh tretjeligaške razpredelnice. Na njem j…