Vrhunec proslave 90-letnice nogometa v prekmurski prestolnici je predstavljal današnji obračun črno-belih moštev. Članska ekipa Mure je na domači zelenici gostila Primavero videmskega Udineseja, za katero so ob mladincih nastopili še nekateri mlajši igralci članske ekipe.


Zmaga je ostala doma, saj so Prekmurci po preobratu slavili z 2:1, za kar je bil z dvema zadetkoma najzaslužnejši mladi Luka Ciglarič. Zahodni sosedje so kljub pogumnemu začetku domačih povedli v 25. minuti srečanja, ko je zadel Nascimento, a so varovanci trenerja Ferija Cifra hitro izenačili, saj je vratarja Perisana po udarcu s prostega strela, ki ga je na robu kazenskega prostora priboril Ganec Ebo, s pomočjo gostujočih branilcev matiral že omenjeni Ciglarič, ki je v drugi minuti nadaljevanje postavil tudi končni izid srečanja. Za mlado moštvo Mure je bil današnji obračun zagotovo dober test pred novo sezono, ko bodo črno-beli igrali v vzhodni tretjeligaški skupini, kjer jih čaka kar nekaj lokalnih derbijev, med njimi sta zagotovo najznamenitejša obračuna z Beltinčani in Lendavčani.

NŠ MURA 2:1 UDINESE PRIMAVERA
Ciglarič (31′, 47′); Nascimento (25′)

NŠ Mura: Vičič, Madun, Šeruga, Kozar, Kocbek, Celec, Hozjan, Korpič, Poredoš, Ebo, Ciglarič.
Udinese Primavera: Perisan, Bonilla, Puntar, Borgobello, Riccardi, Guizzo, Sana, Hautzinger, Do Nascimento, Armenkas, Puto.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…