Konec je tudi počitka za tretjeligaše v vzhodni skupni, 15. krog 3. SNL vzhod se bo pričel z derbijem vodilnih ekip iz prvenstvene lestvice med Gradom in Odranci.


Nogometaši Grada, ki zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, bodo tako v nedeljo gostili vodilno ekipo prvenstvene lestvice iz Odrancev. Nogometaši Grada bi se z zmago zavihteli pred Odrančane ter zasedli vrh lestvice, tako da bodo gotovo v domačem taboru skušali narediti vse, da tri točke ostanejo doma. Medtem tudi Odrančani upajo na poln izplen s katerim bi ostali na vrhu lestvice, zasledovalcem pa bi vsaj malo pobegnili na lestvici. Spomnimo, edini obračun iz letošnje sezone se je v Odrancih končal brez zmagovalca z 1:1. Kdo bo uspešnejši v uvodnem spomladanskem krogu?

Drugi nedeljski obračun bo odigran na Hotizi, kjer v goste prihajajo nogometaši Polane. Hotižani po jesenskem delu zasedajo skromno predzadnje mesto, medtem ko je Polana jesenski del končala na četrtem mestu. Nogometaši Polane so jesen zaključili fantastično z izjemno serijo in to serijo si zagotovo želijo nadaljevati tudi v spomladanski del prvenstva. Uvodni obračun letošnje sezone se je končal brez zmagovalca z 2:2.

Že v soboto bodo na sporedu kar trije obračuni, v Črenšovcih bo domača ekipa gostila ekipo Avto Rajh Ljutomera. Ekipi na prvenstveni lestvici loči šest točk, Črenšovci pa so v zadnjih treh dvobojih proti Ljutomeru vedno ostali praznih rok. Lahko na začetku pomladi Črenšovci prekinejo dolgo tradicijo in po dolgem času le uženejo Ljutomerčane. Drugi sobotni obračun bo odigran v Veržeju, kjer v goste prihajajo nogometaši Tromejnika iz Kuzme. Veržej je po spodbudnem uvodu v sezono v nadaljevanju jeseni popustil, kar je na koncu pomenilo prezimitev na petem mestu lestvice, Tromejnik le tri mesta za Veržejci pa ima za njimi velikih 12 točk zaostanka. V domačem taboru si zagotovo želijo startati v nadaljevanje prvenstva s pozitivnim rezultatom. Zadnji sobotni obračun bo odigran v Gornji Radgoni kjer v goste prihaja ekipa Turnišča. Radgončane, ki v jesenskem delu niso okusili slasti zmage tudi uvodoma čaka težko delo, čeprav tudi ekipa Turnišča v jeseni ni blestela. Je končno napočil čas za prvo zmago Radgone v letošnjem prvenstvu?

Razpored, 15. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 9.3.2019

15:30; Črenšovci; Črenšovci : Avto Rajh Ljutomer

15:30; Veržej; Veržej : Tromejnik – Kuzma

15:30; Gornja Radgona; Radgona : Turnišče

Nedelja; 10.3.2019

15:30; Grad; Grad : Odranci

15:30; Hotiza; Hotiza : Polana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…