Že s sobotnim derbijem kroga, prvenstva med Odranci in Gradom smo dobili glavni odgovor, ki smo ga čakali skozi celotno prvenstvo. Z delitvijo točk so prvaki postali nogometaši Grada, ki so si s tem tudi zagotovili nastop v kvalifikacijah za uvrstitev v 2. SNL. Kar osemsto gledalcev je čakalo na prvi zadetek vse do 35. minute, ko so povedli gostje. Za vodstvo varovancev Bogdana Črnka je mrežo Odrančanov zatresel Rok Potočnik. Še pred odhodom na odmor je rezultat izenačil prvi strelec Odrančanov David Vinkovič. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, kar je na koncu bilo dovolj za nepopisno veselje gostov, ki so s tem postali prvaki zahodne skupine 3. SNL. Odranci so tako ostali na drugem mestu s točko zaostanka za prvaki.


V drugi sobotni tekmi so se zmage nad Veržejem veselili nogometaši Turnišča, ki so se s tremi točkami na koncu povzpeli na sedmo mesto. Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli v 38. minuti, ko je zadel Tadej Gjergjek. A gostitelji so še pred polčasom rezultat poravnali, izenačujoč zadetek je dosegel Erik Lutar. V nadaljevanje so izjemno vstopili nogometaši Turnišča, ki so zadetkoma Gregorja Pavla in Tadeja Zvera v uvodnih petih minutah prišli do občutnejše prednosti. V 63. minuti je zaostanek znižal Filip Vinter, a so Erik Lutar dobrih deset minut zatem ponovno zadel za občutnejše vodstvo gostiteljev. Končni rezultat je v sodnikovem dodatku postavil Lukas Magdič. Veržej je prvenstvo zaključil na petem mestu.

Kar trinajst zadetkov je okrog šestdeset gledalcev videlo v Gornji Radgoni. Za konec so Radgončani povsem nadigrali Črenšovce in se poslovili z častno zmago. Že v prvem polčasu so Radgončani zatresli mrežo gostov petkrat, ko je dvakrat v polno meril Mitja Divjak, po enkrat pa Jan Klobasa, Marko Horvat in Alen Katan. Pri gostih je v prvem polčasu zadel Matej Virag. Drugi polčas so boljše odprli gostje, ter stopili prednost Radgone z dvema zadetkoma, zadela sta Tomaž Krauthaker in Luka Virag, a sledil je silovit odgovor Radgončanov, ki so do konca srečanja zadeli še petkrat, ter se veselili izdatne zmage. Med strelce Radgončanov so se vpisali Miha Cvetko, Srečko Sterniša, Tilen Klobasa, Žiga Šipek in Alen Klobasa. Radgona je kot rečeno končala prvenstvo na repu lestvice, Črenšovci pa so zaključili na šestem mestu.

Nogometaši Polane so se z zmago na Tromejnikom na lestvici povzpeli na tretje mesto. Dobrih sto petdeset gledalcev v Kuzmi je videlo dva zadetka v mreži svojih ljubljencev. Za vodstvo Polane je v 13. minuti poskrbel Sašo Recek. Končni rezultat je po dobri uri igre postavil Rok Vori. Tromejnik je s porazom in bo uspehu Turnišča zdrsnil na osmo mesto lestvice.

Hotiza se je poslovila z zmago proti Ljutomeru. Srečanje so sicer boljše pričeli Prleki, ki so povedli po dobre pol ure igre, ko je zadel Mario Skuhala. Hotižani so rezultat preobrnili šele v končnici srečanja, najprej je rezultat v 80. minuti izenačil Patrik Vöröš. Le dve minuti zatem je rezultat obrnil prvi strelec Hotižanov Roland Polareczki, ki je ob izteku srečanja s svojim drugim zadetkom na srčenju tudi postavil končni rezultat. Ljutomer je s porazom ob koncu zdrsnil na četrto mesto lestvice.

Rezultati 27. kroga 3. SNL vzhod:

Odranci : Grad 1:1 (1:1)

800; Vinkovič 42`, Potočnik 35`

Turnišče : Veržej 4:3 (1:1)

40; Lutar 42`, 73`, Pavel 48`, Zver 50`; Gjergjek 38`, Vinter 63`, Magdič 91`

Radgona : Črenšovci 10:3 (5:1)

60; Divjak 4`, 10`, Klobasa J. 19`, Horvat 35`, Katan 40`, Cvetko 58`, Sterniša 63`, Klobasa T. 70`, Šipek 81`, Klobasa A. 89`; Virag M. 10`, Krauthaker 51`, Virag L. 56`

Tromejnik – Kuzma : Polana 0:2 (0:1)

150; Recek 13`, Vori 59`

Hotiza : Avto Rajh Ljutomer 3:1 (0:1)

150; Vöröš 80`, Polareczki 82`, 90`-11m; Skuhala

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…