Osrednji obračun desetega prvenstvenega kroga bo odigran kot zadnje srečanje tokratnega kroga v nedeljskem popoldnevu, ko bo Šmartno doma gostilo Odrance. Vodilno moštvo prvenstvene razpredelnice je v odlični formi, saj so v seriji kar sedmih zaporednih zmag. Na drugi strani pa so Odrančani v zadnjih krogih nekoliko popustili, ter si pred Šmartnim priigrali že šest točk zaostanka na prvenstveni lestvici. Gostitelji seveda računajo, na še osmo zaporedno zmago s katero bi ostali povsem na vrhu lestvice, sploh glede na izvrstno napadalno formo domačih igralcev, bodo morali Odrančani v kolikor si ne želijo vknjižiti drugega zaporednega poraza, prikazati granitno obrambo v Šmartnem ob Paki. Lahko Odrančani prekinejo izjemno serijo Šmartnega, ali bomo videli še osmo zaporedno zmago varovancev Ramiza Smajlovića?


Drugi nedeljski obračun bo odigran v dopoldanskem terminu, kjer bo domači Videm iskal prekinitev poti dveh zaporednih porazov v prvenstvu proti Podvincem. Videmčani, ki se nahajajo na devetem mestu imajo za tokratnimi gosti samo štiri točke zaostanka. Želja domačega tabora pa je seveda, da pridejo do treh točk, sploh po tem, ko so pretekli vikend povsem odpovedali in kljub dvema igralcema več dopustili Konjičanom da jih je ugnala na svojem igrišču. Videmčani so med tednom pokazali v pripravljalni tekmi proti aktualnim državnim prvakom kar nekaj dobrih potez in v kolikor bodo ponovili sredino predstavo se lahko nadejajo pozitivnega rezultata. Podvinčani na drugi strani so po izjemnem startu, nekoliko popustili v zadnjih štirih krogih pa so ob enem porazu trikrat remizirali. Podvinčani bodo nedvomno skušali priti do treh točk s katerimi bi ohranili vsaj tretje mesto na lestvici.

Najzanimivejši sobotni obračun bi moral biti odigran v Zrečah, kjer se bosta v sosedskem derbiju pomerili domače Zreče in konjiška Dravinja. Zrečani odhajajo v derbi z lepo popotnico kar štirih zaporednih zmag, a na drugi strani so tudi Konjičani pri dveh zaporednih zmagah, sploh zadnja, pa je bila še kako junaška, ko so kar z dvema igralcema manj, uspeli ugnati Videm v gosteh. V lanski sezoni sta se tekmeca pomerila trikrat, dvoboj v Zrečah pa je takrat zanesljivo pripadel Konjičanom. Zrečani si pred dvobojem jasno želijo novih treh točk, s katerimi bi ohranili drugo mesto, medtem ko Konjičani prav tako napovedujejo tri točke s katerimi bi se približali vrhu lestvice.

V Veržeju bomo spremljali dvoboj dna lestvice med domačim Veržejem in Bistrico. Veržejci so po uvodni zmagi nanizali kar osem zaporednih porazov in imajo na sovjem računu le tri točke, bistveno uspešnejši so sicer Bistričani, ki imajo na sovjem računu enajst točk, a so le mesto pred tokratnimi gostitelji. A tudi Bistričanom v zadnjih treh krogih ne gre nič po načrtih, saj od možnih devetih točk niso osvojili niti točke. Tokrat ne glede na vse za Bistričane štejejo samo tri točke, s katerimi bi pred nadaljevanjem prvenstva pridobili še kako prepotrebno samozavest.

Celjski Šampion bo doma iskal pot k tretji zaporedni zmagi v prvenstvu proti nogometašem Ljutomera. Celjani so se v zadnjih krogih nekoliko zbrali, ter začeli nabirati točke, sploh doma pa igrajo Celjani bistveno boljše kot v gosteh. Na drugi strani Ljutomerčani ne igrajo slabo, na lestvici imajo vsega točko manj od tokratnih gostiteljev, želja v gostujočem taboru pa je seveda se iz knežjega mesta vrniti brez poraza. Lahko Ljutomerčani na zahtevnem gostovanju uženejo Celjane?

Najlažjo nalogo vsaj na papirju bi morali imeti nogometaši prevaljskega Korotana, ki bodo gostili Radgončane. Prevaljčani so trenutno v seriji treh zaporednih zmag, ki jo želijo nadaljevati in glede na trenutno formo, nič ne kaže na to, da Korošci nebi prišli še do četrte zaporedne zmage v prvenstvu, s katero bi se še približali prvi polovici lestvice.

Razpored 10. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota;  26.10.2019

15.00; Zreče; Zreče : Dravinja

15.00; Veržej; Veržej : Kety Emmi Bistrica

15.30; Celje; Šampion : Avto Rajh Ljutomer

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : Radgona

Nedelja; 27.10.2019

10.30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Podvinci

14.00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Odranci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…