Nogometaše vodilnih Podvincev, ki v tem prvenstvu še ne poznajo poraza čaka preizkušnja proti konjiški Dravinji. Konjičani se po dveh zaporednih porazih, ki so jih vknjižili v gosteh tokrat vračajo pred svoje gledalce, bodo skušali kot prvi priti do skalpa vodilne ekipe prvenstvene lestvice. Konjičani so po dobrem startu nekoliko padli v formi in v domačem taboru jasno izražajo upe, da se s tremi točkami proti Podvinčanom zavihtijo višje na lestvici. Na drugi strani so Podvinčani pretekli vikend v derbiju kroga doma remizirali z Odrančani in tudi tokrat je osnovni cilj ostati neporažen. Bodo Podvinčani nadaljevali s pozitivnim nizom?


Prvi zasledovalci Podvinčanov nogometaši Odrancev bodo doma gostili Ljutomer. Odrančani so že pet tekem zapored neporaženi sploh doma pa so zelo zanesljivi, saj še niso oddali točk. Na drugi strani so Ljutomerčani v zadnjih krogih le nanizali nekaj točk in so trenutno na osmem mestu. Ne glede na vse, so vsaj na papirju pred začetkom srečanja favoriti gostitelji, ki bodo napadali še peto prvenstveno zmago s katero bi se ob morebitnem neuspehu Podvinčanov lahko zavihteli povsem na vrh lestvice. V lanski sezoni sta se kar dva medsebojna dvoboja končala brez zmagovalca, lahko Ljutomerčani presenetijo favorizirane gostitelje in odnesejo iz Odrancev celo kožo?

Eden izmed zanimivejših dvobojev tokratnega kroga bo zagotovo odigran v Slovenski Bistrici, kjer bo domača Kety EMMI Bistrica lovila četrto prvenstveno zmago proti sosedom na prvenstveni lestvici ekipi Zreč. Bistričani so trenutno v seriji dveh zaporednih zmag, ki so jih osvojili v gosteh. Se pa varovanci Simona Dvoršaka po treh tekmah v gosteh vračajo pred svoje gledalce, kar bo nedvomno dodaten motiv, na poti k tretji zaporedni zmagi. Na drugi strani so Zrečani pretekli vikend le prekinili dokaj črno serijo dveh zaporednih porazov s tremi točkami doma proti Veržeju. V Bistrici gre pričakovati zelo zanimivo preizkušnjo, kjer bodo oboji lovili priključitev med vodilno trojico.

Videmčani se tokrat odpravljajo v goste k zadnjeuvrščeni Radgoni. Videmčani, ki imajo po šestih krogih tri zmage in tri poraze, so v Gornji Radgoni izraziti favoriti za še četrto prvenstveno zmago. Radgončanom namreč ne gre, imajo ogromno težav, in vse razen nove zanesljive zmage varovancev Roberta Hojnika bi bilo izjemno veliko presenečenje.

Zadnje sobotno srečanje bo odigrano na Prevaljah, kjer bo domači Korotan gostil ekipo celjskega Šampiona. Gre za obračun spodnjega dela lestvice Prevaljčani imajo trenutno na svojem računu štiri točke, prav vse pa so osvojili pred svojimi gledalci. Celjani imajo trenutno tri točke več od Prevaljčanov in snujejo pot k drugi zaporedni zmagi v prvenstvu. Prevaljčani igrajo doma bistveno boljše kot v gosteh, ter tako upajo, da ponovijo predstavo iz zadnje domače tekme, ko so na stadionu Ugasle peči padle Zreče.

Edini nedeljski obračun bo odigran v Veržeju, kjer v goste prihajajo nogometaši Šmartnega 1928. Veržej je v seriji kar petih zaporednih porazov in si želi to serijo prekiniti, a nasprotnik je trenutno izjemna ekipa Šmartnega, ki lovi še peto zaporedno prvenstveno zmago. Gre za ekipi ki ju na lestvici loči velikih deset točk, forma obeh ekip je povsem različna, če tokratnim gostiteljem ne gre praktično nič po načrtih, so gostje trenutno izjemno zanesljivi, učinkoviti. In tudi tokrat bodo nogometaši Šmartnega v vlogi favoritov. Lahko Veržej prekine črno serijo prti zanesljivim varovancem Ramiza Smajlovića?

Razpored 7. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 5.10.2019

15.30; Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : Zreče

15.30; Gornja Radgona; Radgona : Videm pri Ptuju

15.30; Odranci; Odranci : Avto Rajh Ljutomer

15.30; Slovenske Konjice; Dravinja : Podvinci

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : Šampion

Nedelja; 6.10.2019

15.30; Veržej; Veržej : Šmartno 1928

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…