Edini soboti obračun v vzhodnem delu 3. slovenske nogometne lige bo odigran v Ljutomeru, ko k drugi ekipi prvenstva prihajajo nogometaši zadnjeuvrščene Radgone.  Ljutomerčani so spomladanski del pričeli z zmago v Črenšovcih, medtem ko so Radgončani doma ponovno ostali brez točk proti Turnišču. Glede na položaj na lestvici bi moral biti dvoboj v Ljutomeru obračun Davida in Goljata, domačini pa so izraziti favoriti za popoln izplen. A spomnimo uvodni jesenski obračun se je v Gornji Radgoni končal z delitvijo točk, lahko Radgončani pripravijo presenečenje tudi Prlekiji?


Vodilni Odranci, ki so odlično pričeli spomladanski del prvenstva bodo odigrali prvo domačo tekmo v kateri bodo gostili ekipo Črenšovcev. Odrančani, ki zasedajo vrh lestvice, se bodo tako pomerili z šestouvrščeno ekipo iz prvenstvene lestvice. Glede na začetek in položaj obeh ekip na lestvici vloga favoritov pripada domačinom, bodo skušali še drugič v prvenstvu osvojiti vse tri točke proti Črenšovcem.

Osrednji dvoboj bo odigran  v Veliki Polani, kjer bo domača Polana gostila ekipo Grada, obe ekipi imata na lestvici 29 točk. Polana je tudi v spomladanski del vstopila z zmago pri Hotizi, medtem ko je Grad doma v derbiju kroga priznal premoč Odrancem. Uvodni obračun jeseni so dobili nogometaši Grada, glede na vzpon Polane v zadnjem obdobju pa nebi bilo presenečenje če bodo vse tri točke ostale doma.

Sedmouvrščeno Turnišče bo doma gostilo ekipo Veržeja, ki trenutno zaseda peto mesto na prvenstveni lestvici. Turnišče je v nadaljevanje prvenstva vstopilo z zmago pri Radgoni, medtem ko je Veržej doma iztržil točko proti Tromejniku. Lahko Turniščani proti Veržeju povežejo še drugo zaporedno zmago ali se bodo še druge prvenstvene zmage v letošnji sezoni veselili nogometaši Veržeja?

V Kuzmi bo domači Tromejnik gostil ekipo Hotize. V sosedskem derbiju spodnjega dela lestvice se bosta pomerila osmo in deveto uvrščeni ekipi, ki ju loči le ena točka. Tromejnik je solidno vstopil v nadaljevanje prvenstva in bo po točki v Veržeju iskal tudi prve spomladanske točke na svojem igrišču. Na drugi strani so Hotižani doma priznali premoč Polani in pozitiven rezultat v Kuzmi je že skorajda nujen, v kolikor si Hotižani ne želijo povsem zakomplicirati situacije na lestvici.

Razpored 16. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 16.3.2019

15:30; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Radgona

Nedelja; 17.3.2019

15:30; Turnišče; Turnišče : Veržej

15:30; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Hotiza

15:30; Velika Polana; Polana : Grad

15:30; Odranci; Odranci : Črenšovci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…