Tokratni 13. krog v 3. SNL vzhod se bo pričel z sobotnim derbijem med Veržej in Odranci. Gre za srečanje četrto in drugo uvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, ki ju ločijo tri točke. Veržej je sicer po odličnem pričetku, v zadnjih štirih krogih zbral le dve točki, v zadnjih dveh krogih pa dvakrat priznal premoč nasprotnikom. Medtem so se Odrančani povzpeli po lestvici, sicer ne blestijo a pridno nabirajo točke. Prvo srečanje med tema dvema nasprotnikoma se je končalo brez zmagovalca, glede na trenutno situacijo, pa bi Veržej nujno potreboval točke, da preseka slabše predstave iz zadnjega časa.


Razigrana Polana se tokrat odpravlja v goste k zadnjeuvrščeni Radgoni. Glede na formo obeh ekip, je vloga favorita jasna in pripada gostom iz Velike Polane. Polana je trenutno v seriji petih zaporednih zmag in bo v Gornji Radgoni iskala še šesto zaporedno zmago, medtem ko je serija Radgončanov izjemno črna in bi že vsaka osvojena točka bila več kot dobrodošla. Uvodoma je Radgona v gosteh remizirala pri Polani, tokrat bi bil remi že na meji velikega presenečenja.

Vodilni Grad bo tokrat v drugi domači tekmi zapored gostil ekipo Ljutomera, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici s tremi točkami zaostanka za Gradom. Grad je v izjemni seriji, pretekli vikend se je pobral po zaostanku z 0:3 in na koncu vpisal tri točke, tudi Ljutomer pa je kot kaže prebrodil krizo in v zadnjih dveh krogih dvakrat slavil. Nogometaši Grada največ upov polagajo v Dejana Belno prvega strelca 3. SNL vzhod, ki bi tokrat lahko prevesil tehnico na stran gostiteljev s čimer bi se domačini oddolžili Ljutomeru tudi za poraz v prvi tretjini prvenstva.

Hotiza bo v tokratnem krogu gostila ekipo Črenšovcev. Hotižani so po vmesni seriji pozitivnih rezultatov, v zadnjih dveh krogih dvakrat izgubili, medtem pa so nogometaši Črenšovcev kot kaže ulovili pravo formo in so v seriji štirih zaporednih zmag. Hotižani vsaj pred svojimi gledalci igrajo bistveno boljše kot v gosteh, a trenutno Črenšovci nimajo težav ne z domačimi ne z gostujočimi tekmami. Vsaj glede na trenutno formo, vloga favoritov pripada gostom, a tudi tri točke gostiteljev nebi bile preveč presenetljive.

Turnišče bo doma lovilo še četrto prvenstveno zmago proti predzadnji ekipi iz prvenstvene lestvice Tromejniku. Oboji so trenutno v slabi formi, za nekaj odtenkov odstopajo gostitelji, ki vsaj doma nabirajo točke, a še to le z remiji, medtem Tromejnik ni okusil slasti zmage sedem krogov zapored. Gostje bi verjetno bili že s točko več kot zadovoljni, medtem ko v Turnišču na glas razmišljajo o vseh treh s katerimi bi se vsaj malce približali sredini lestvice.

Razpored 13. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota 10.11.2018

13:30; Veržej; Veržej : Odranci

13:30; Gornja Radgona; Radgona : Polana

Nedelja; 11.11.2018

13:30; Turnišče; Turnišče : Tromejnik – Kuzma

13:30; Grad; Grad : Ljutomer

13:30; Hotiza; Hotiza : Črenšovci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…