Nogometaši vodilnih Odrancev so v derbiju kroga gostili ekipo Polane. Kar petsto gledalcev se je zbralo na derbiju med vodilno in četrto ekipo iz prvenstvene lestvice, ki pa so videli imenitno predstavo obeh ekip in tri točke svojih ljubljencev. Varovanci Franca Cifra so povedli po dobrih dvajsetih minutah srečanja, ko je za vodstvo domačih poskrbel Tadej Čuk. A gostje so dokaj hitro rezultat poravnali, ko je na sceno stopil prvi strelec Polane Andrej Žugelj. Tik pred odhodom na odmor so gostje iz Polane popolnoma preobrnili rezultat, za vodstvo gostov je poskrbel Andrej Lotrič. A Odrančani so imenitno vstopili v drugi del srečanja, ter že v tretji minuti izničili zaostanek, ter rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Mihael Suhač. Dobrih petsto gledalcev je nato videlo infarktno končnico, najprej je dobrih osem minut pred iztekom rednega dela z igralcem manj v polju ostala gostujoča ekipa, ko je moral predčasno iz igrišča Marcel Horvat. A le štiri minute kasneje se mu je na domači strani pridružil Anej Meznarič, ki je prejel direktni rdeči karton. Ko je že vse kazalo na delitev točk, so Odrančani udarili v četrti minuti sodnikovega dodatka, ko je za izjemno pomembno zmago poskrbel s svojim drugim zadetkom Tadej Čuk. Odranci z zmago ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko tudi Polana kljub porazu ostaja na četrtem mestu.


V drugem derbiju tokratnega kroga sta se pomerila Grad in Ljutomer. Prvi polčas pred dobrimi sto petdesetimi gledalci ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje v katerem so zagospodarili gostitelji. Po dobri uri igre je za vodstvo Grada poskrbel Saša Celec. Le tri minute zatem je prednost povišal prvi strelec prvenstva Dejan Belna. V 84. minuti so Ljutomerčani ostali brez Tomaža Markoviča, ki je moral predčasno zapustiti zelenico, kar je Gradu olajšalo delo v končnici. Najprej so tik pred iztekom rednega dela še tretjič zatresli mrežo Ljutomera, ko je bil natančen Primož Seršen. V sodnikovem dodatku so Ljutomerčani dosegli častni zadetek, ko je končni rezultat postavil Mario Skuhala. Grad je z novo zmago ostal na drugem mestu lestvice s točko zaostanka za vodilnimi Odranci, Ljutomer ostaja na tretjem mestu lestvice.

V Hotizi so gostovali nogometaši Veržeja. Prvi polčas med deveto in peto ekipo iz lestvice ni prinesel zadetkov. Vse zanimivo se je zgodilo v sami končnici srečanja. Najprej so dobrih devet minut pred iztekom rednega dela povedli Veržejci, ko je mrežo domačega vratarja Davida Sarjaša zatresel Andraž Sorko. Le tri minute zatem so Hotižani uspeli rezultat izenačiti, končni rezultat je postavil Roland Polareczki. Veržej ostaja peti, Hotiza deveta.

Izjemno pestro je bilo v Kuzmi kjer je Tromejnik gostil ekipo Črenšovcev, sicer nekaj manj kot sto gledalcev je videlo kar sedem zadetkov in zmago gostov. Srečanje so boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 22. minuti, ko je edini zadetek v prvem delu dosegel Matej Rogač. V nadaljevanje pa so boljše vstopili gostje, ter že v tretji minuti rezultat izenačili, ko je zadel Matej Virag. Po dobri uri igre je sledilo novo vodstvo gostiteljev, ko je zadel Gregor Bokan, a vodstvo je trajalo vsega dve minuti, ko je za novo izenačenje poskrbel Sašo Kociper. V 73. minuti so gostje uspeli rezultat obrniti v svojo korist, za prvo vodstvo Črenšovcev na srečanju je s svojim drugim zadetkom poskrbel Matej Virag. A tudi vodstvo gostov ni dolgo zdržalo, saj je Gregor Bokan s svojim drugim zadetkom le štiri minute zatem rezultat ponovno izenačil. Tik pred iztekom rednega dela pa je zmago Črenšovcem prinesel rezervist Borut Raduha. Črenšovci ostajajo na varnem šestem mestu, Tromejnik pa na sedmem.

V edini sobotni tekmi so se zmage veselili nogometaši Turnišča, ki so slavili pri Radgoni. Gostje so povedli sredi prvega polčasa, ko je za vodstvo poskrbel David Županić. A v 36. minuti so Radgončani rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Alen Klobasa. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so gostje še drugič na srečanju povedli, za vodstvo je poskrbel Blaž Koznicov, ki je realiziral strel iz bele točke. Končni rezultat je v izdihljajih srečanja postavil gostujoči kapetan Erik Lutar. Turnišče se trenutno nahaja na osmem mestu, Radgona ostaja zadnja.

Rezultati 25. kroga 3. SNL vzhod:

Odranci : Polana 3:2 (1:2)

500; Čuk 21`, 94`, Suhač 48`; Žugelj 29`, Lotrič 45`

RK: Meznarič 86` – Odranci; Horvat 82` – Polana

Grad : Avto Rajh Ljutomer 3:1 (0:0)

150; Celec 60`, Belna 63`, Seršen 89`; Skuhala 92`

RK: Markovič 84` – Avto Rajh Ljutomer

Hotiza : Veržej 1:1 (0:0)

120; Polareczki 84`; Sorko 81`

Tromejnik – Kuzma : Črenšovci 3:4 (1:0)

80; Rogač 22`, Bokan 63`, 77`-11m; Virag 48`, 73`, Kociper 65`, Raduha 89`

Radgona : Turnišče 1:3 (1:1)

100; Klobasa 36`; Županić 25`, Koznicov 76`-11m, Lutar 88`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …