Sedmi krog v 3. SNL sever je ponudil spremembo povsem na vrhu lestvice. Nogometaši Veržeja so doma pričakovano vknjižili vse tri točke proti Turnišču. Nekaj manj kot sto gledalcev je prvi zadetek videlo po dobre pol ure igre, ko je za vodstvo domačih zadel Kerel Šalamun. V 68. minuti so domačini svoje vodstvo utrdili, zadel je Niko Vajda. Končni rezultat je le tri minute zatem postavil Mićo Lugonjić. Veržej je na lestvici prehitel Ljutomer.


Ljutomer je gostoval v Gornji Radgoni. Domačini so zaprli vse poti do svojega vratarja Dragana Topića, dobrih deset minut pred iztekom rednega dela so ostali tudi brez branilca Tjana Pučka, ki je prejel še drugi rumeni karton. A tudi igralec več v končnici Ljutomerčanom ni pomagal, da bi ugnali Radgonskega vratarja. Ljutomerčani so z še drugim remijem v sezoni prvo mesto kljub enakemu točkovnemu izkupičku prepustili Veržeju, Radgona kljub četrtemu remiju v sezoni ostaja na dnu lestvice.

Odranci so pričakovano vknjižili nove tri točke v Črenšovcih. Dobrih štiristo gledalcev je prvi zadetek videlo v 23. minuti igre, ko je domačega vratarja Božeka iz najstrožje kazni premagal Dejan Sreš. Tik ob koncu srečanja je zmago, še četrto v prvenstvu potrdil Aleš Kalamar. Odranci z novo zmago ostajajo tik za petami vodilnemu dvojcu, Črenšovci, ostajajo na sedmem mestu lestvice.

Grad je gostil Polano in prišel še do tretje prvenstvene zmage. Gostitelji so imenitno pričeli srečanje in povedli v 10. minuti igre, ko je za vodstvo Grada zadel Kevin Poredoš. Po dobre pol ure igre so gostitelji še povišali svojo vodstvo za utrditev vodstva je poskrbel Dejan Belna. Polani je uspeli rezultat znižati v 73. minuti, a so domačini vse do konca zadržali minimalno prednost. Grad z novo zmago ostaja četrti, Polana je zdrsnila na predzadnje, deveto mesto.

Do prvega kompleta treh točk je prišla tudi Hotiza, ki je doma ugnala Tromejnik. Hotižani so povedli v 40. minuti, ko je gostujočega vratarja Marka Posavca premagal Jan Grmek. Le minuto zatem so Hotižani še enkrat zadeli, prednost je povišal in utrdil Roland Polareczki. Hotiza je prednost dveh zadetkov zadržala vse do konca in se z prvo letošnjo zmago zavihtela na osmo mesto lestvice, Tromejnik ostaja šesti.

Rezultati 7. kroga 3. SNL vzhod:

Radgona : Avto Rajh Ljutomer 0:0

Veržej : Turnišče 3:0 (1:0)

80; Šalamun 30`, Vajda 68`, Lugonjić 71˙

Črenšovci : Odranci 0:2 (0:1)

400; Sreš 23`-11m, Kalamar 90`

Hotiza : Tromejnik – Kuzma 2:0 (2:0)

200; Grmek 40`, Polareczki 41`

Grad : Polana 2:1 (2:0)

200; Poredoš 10`, Belna 32`; Lotrič 73`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…