Najprepričljivejša zmaga kroga je bila videna v sobotnem popoldnevu, ko je Veržej doma s pol ducati zadetkov v mreži Polane prišel še do tretje prvenstvene zmage. Dobrih dvesto gledalcev na prvi zadetek ni rabilo čakati dolgo, že v 12. minuti srečanja so domačini povedli z zadetkom Karela Šalamuna. Le štiri minute zatem so domačini svoje vodstvo povišali, potem ko je mrežo Polane zatresel Niko Vajda. V nadaljevanju je sledilo silovitih enajst minut Veržeja, ko so od 57. minute do 68. minute, kar trikrat zatresli mrežo Gašperja Šaruge. Končni rezultat je tik pred iztekom rednega dela postavil Marko Ilić, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Veržej se je z novo zmago zavihtel na drugo mesto lestvice, Polana pa je še s tretjim letošnjim porazom zdrsnila na osmo mesto lestvice.


Do nove še četrte prvenstvene zmage so zanesljivo prišli tudi vodilni nogometaši Ljutomera, ki so gostovali pri Turnišču. Prvi polčas je minil v znamenju Alena Brumna, ki je najprej povedel goste v vodstvo v 16. minuti, ter še drugič na srečanju premagal domačega vratarja Bojana Ciguta tik pred odmorom. V četrti minuti nadaljevanja so Ljutomerčani zadeli še tretjič, natančen je bil Tilen Nemec. Vse dvome o zmagovalcu so gostje razrešili dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je zadel Primož Panič. Gostitelji so sicer tri minute zatem uspeli rezultat znižati, a to je bil le kozmetični popravek rezultata. Ljutomerčani še vedno držijo prvo mesto ne lestvici, medtem je Turnišče zdrsnilo na peto mesto lestvice.

Še druge zaporedne zmage so se v sobotnem popoldnevu v Gornji Radgoni veselili nogometaši Tromejnika iz Kuzme. Gostje so povedli v 18. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Dragana Topića ugnal Matej Rogač. Dobrih trinajst minut pred iztekom srečanja so gostje povišali svoje vodstvo, zmago in tri točke je potrdil Andrejek Szabolcs. Radgona je z novim porazom zdrsnila na predzadnje mesto lestvice, Tromejnik pa se je z drugo zaporedno zmago zavihtel na šesto mesto lestvice.

Nogometaši Odrancev so pričakovano vknjižili nove tri točke pri zadnjeuvrščeni Hotizi. Odrančani so povedli po dobre pol ure igre, ko je domačega vratarja Davida Sarjaša premagal Aleš Kalamar. Dobrih deset minut pred iztekom srečanja so gostje utrdili svoje vodstvo, potem ko je mrežo domačih zatresel David Vinkovič. Tri minute pred iztekom srečanja je tretjo prvenstveno zmago potrdil rezervist Amadej Legen. Odranci so kljub zmagi zdrsnili na tretje mesto, Hotiza ostaja na dnu lestvice.

Najvišjo nedeljsko zmago so dosegli nogometaši Grada, ki so doma dodobra napolnili mrežo Črenšovcev. Domačini so povedli že v 8. minuti preko Dejana Belne. Sredi prvega polčasa je vodstvo Grada utrdil Kevin Poredoš. Začetek drugega polčasa je pripadel Kevinu Poredošu, ki je v razmaku le nekaj minut še dvakrat zatresel mrežo gostov, ter s tem dosegel hat-trick. Končni rezultat je pet minut pred iztekom rednega dela postavil rezervist Damir Fujs. Nogometaši Grada so se z zmago zavihteli na četrto mesto lestvice, Črenšovci so zdrsnili na sedmo mesto.

Rezultati 5. kroga 3. SNL vzhod:

Turnišče : Avto Rajh Ljutomer 1:4 (0:2)

80; Koren 73`; Brumen 16`, 43`, Nemec 49`, Panič 70`

Radgona : Tromejnik – Kuzma 0:2 (0:1)

90; Rogač 18`, Andrejek 77`

Veržej : Polana 6:0 (2:0)

200; Šalamun 12`, Vajda 16`, Lugonjić 57`, Šajnović 63`, Gapšarič 68`, Ilić 89`-11m

Hotiza : Odranci 0:3 (0:1)

120; Kalamar 29`, Vinkovič 79`, Legen 87`

Grad : Črenšovci 5:0 (2:0)

80; Belna 8`, Poredoš 26`, 50`, 53`, Fujs 85`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja v gosteh ugnala Podvince, Korotan presenetil Dravograd

Tudi vzhodna skupina tretje lige počasi končuje sezono. Štiriindvajseti krog je prinesel š…