V uvodni sobotni tekmi so nogometaši Ljutomera prišli še do pete prvenstvene zmage doma proti Črenšovcem. Gostje so sicer povedli v 19. minuti, ko je mrežo domačih zatresel Tomaž Krautaker, ter minimalno prednost držali vse do končnice srečanja, ko so domačini uspeli zrežirati preobrat. Najprej je rezervist Lan Feguš Makovec rezultat izenačil, dobrih pet minut zatem pa Alen Brumen povedel Ljutomerčane v vodstvo. Ljutomer ostaja na vrhu lestvice, Črenšovci ostajajo sedmi.


Veržej je v Kuzmi pri Tromejniku vknjižil še četrto prvenstveno zmago. Gostje so povedli že v 8. minuti, ko je edini zadetek v prvem polčasu dosegel Karel Šalamun. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so gostje povišali prednost po zadetku Davida Šajnovića. Rok Lovrec je v 73. minuti uspel Tromejnik približati gostom, a so ti hitro odgovorili in ponovno povedli za dva zadetka prednosti, ko je zadel Mićo Lugonjić. Pet minut pred iztekom rednega dela je Niko Vajda razrešil vse dvome o zmagovalcu, Peter Fašalek pa je v končnici uspel le popraviti rezultat. Veržej ostaja na drugem mestu lestvice, Tromejnik kljub porazu na šestem.

Odranci so doma gostili ekipo Grada in v izdihljajih srečanja ostali brez treh točk. V prvem polčasu dobrih dvesto gledalcev ni videlo zadetkov. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so Odrančani povedli po zadetku Davida Vinkoviča. Ko je že vse kazalo na četrto zmago v prvenstvu pa je v sodniškem dodatku Nikolas Buček Huber uspel Gradu priboriti točko. Odranci kljub točki ostajajo na tretjem mestu, Grad pa na četrtem.

Hotiza je v Polani prišla še do druge letošnje točke. Gostje so povedli sredi prvega polčasa, ko je domačega vratarja Gašperja Šarugo ugnal Kevin Toth. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je rezultat izenačil Andrej Lotrič. Dobrih pet minut pred iztekom rednega dela so nogometaši Polane uspeli rezultat popolnoma preobrat v svojo korist, za vodstvo domačih je še drugič na srečanju zadel Andrej Lotrič. A gostje so v izdihljajih srečanja zmogli še toliko moči, da so rezultat izenačili, za remi je še drugič na srečanju mrežo domačih zatresel Kevin Toth.

V Turnišču so tri točke ostale dome. Nogometaši Radgone so iskali prvo letošnjo zmago a je bila ekipa Turnišča pretežak nasprotnik. Edini zadetek je približno sto gledalcev videlo v 77. minuti, ko je za tretjo zmago domačih zadel Erik Lutar.

Rezultati 6. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Črenšovci 2:1 (0:1)

100; Feguš Makovec 77`, Brumen 83`; Krauthakler 9`

RK: Zeljković 85` – Črenšovci

Odranci : Grad 1:1 (0:0)

200; Vinkovič 71`; Buček Huber 92`

Tromejnik – Kuzma : Veržej 2:4 (0:1)

200; Lovrec 73`, Fašalek 87`; Šalamun 8`, Šajnović 61`, Lugonjić 77`, Vajda 85`

Polana : Hotiza 2:2 (1:1)

400; Lotrič 44`, 85`; Toth 24`, 90`

Turnišče : Radgona 1:0 (0:0)

100; Lutar 77`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…