Pred nami je 17. prvenstveni krog v 3. slovenski nogometni ligi vzhod, kjer se v nedeljo obeta derbi vodilnih. Tudi tokratni prvenstveni krog bo odigran v dveh igralnih dneh, dve srečanji bosta odigrani v sobot, preostala tri v nedeljo.


V Odrancih se nam obeta derbi vodilnih ekip, vodilni Odranci bodo gostili ekipo Ljutomera. Ekipi, ki na prvenstveni lestvici ločijo tri točke, sta v spomladanski del prvenstva vstopili izjemno in obe nanizali dve zmagi. Odrančani se v derbi podajajo na krilih zmage proti Gradu in nazadnje domače visoke zmage proti Črenšovcem. Medtem so Ljutomerčani uvodoma ugnali Črenšovce, pretekli vikend pa so doma pričakovano vknjižili tri točke proti Radgoni. Že jeseni so se zmage veselili Odrančani, ki bodo tokrat skušali vnovčiti prednost domačega igrišča in pobegniti Ljutomerčanom na šest točk razlike na prvenstveni lestvici. Ljutomerčani bi se z morebitno zmago izenačili z Odrančani, tako bodo varovanci Jožeta Sečkarja poskušali narediti vse, da ostanejo v Odrancih vsaj nepraženi.

Nogometaši tretjeuvšrčenega Grada bodo tokrat doma pred svojimi gledalci gostili ekipo Tromejnika iz Kuzme. Ob pogledu na lestvici vloga favoritov pripada domačinom, ki imajo pred tokratnimi gosti ogromnih osemnajst točk prednosti. Za nogometaši Grada je izjemno težak uvodni razpored, ki so ga oddelali z polovičnim uspehom, proti Odrancem doma so klonili, medtem ko so pretekli teden končali niz Polane. Na drugi strani pa tudi Tromejnik v spomladanskem delu igra dokaj preprečljivo, a vseeno bi morale tri točke ostati doma.

V zadnji nedeljski tekmi se bosta v Hotizi pomerila domača Hotiza in Turnišče. Hotižani se nahajajo v izjemno slabi seriji in obe spomladanski tekmi so izgubili, medtem ko Turnišče v nadaljevanju prvenstva ne pozna poraza, uvodoma so prišli do treh točk, pretekli vikend pa so doma remizirali z Veržejem. Turnišče ima pred Hotizo šest točk prednosti na prvenstveni lestvici, ki bi jih radi povečali, na drugi strani pa tudi Hotižani upajo, da končno prekinejo črno serijo in pridejo do prvih spomladanskih točk.

Četrtouvrščena Polana se tokrat odpravlja na dokaj zahtevno gostovanje k šestouvrščenim Črenšovcem. Nogometaši Polane je včeraj po dolgem nizu brez poraza, pretekli vikend premagal Grad. Tokrat pa si v taboru Polane seveda želijo, da se z zmago ponovno veselijo treh točk in pričnejo nov zmagovalni niz s katerim bi se lahko vključili v boj za prva mesta na lestvici. Na drugi strani Črenšovcem v nadaljevanju ne gre in ne gre, saj so nanizali dva zaporedna poraza. Glede na trenutno razmere obeh ekip, bi bila že točka gostiteljev izjemen uspeh. Lahko Črenšovci prvi v letošnji sezoni uženejo Polano?

V drugi sobotni tekmi bo Veržej iskal prvo spomladansko zmago proti zadnjeuvrščeni Radgoni. Če že Veržeju ne gre vse po načrtih, potem Radgončanom ne gre nič po načrtih, saj na svojem kontu še vedno nimajo zmage. Veržejci tako upajo, da pridejo v soboto do prve spomladanske zmage, ki bi proti Radgoni skorajda bila nujna.

Razpored 17. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 23.3.2019

15:30; Črenšovci; Črenšovci : Polana

15:30; Veržej; Veržej : Radgona

Nedelja; 24.3.2019

15:30; Grad; Grad : Tromejnik – Kuzma

15:30; Hotiza; Hotiza : Turnišče

15:30; Odranci; Odranci : Avto Rajh Ljutomer

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…