Nogometaši vodilne ekipe prvenstvene lestvice iz Šmartna ob Paki, so pričakovano vknjižili nove tri točke s katerimi ostajajo na vrhu lestvice. Varovanci  Ramiza Smajlovića so silovito pričeli srečanje in že v sedmi minuti zatresli mrežo gostiteljev, ko je v polno meril Fatlind Vezaj. Sredi prvega polčasa je prednost vodilne ekipe povišal Denis Halilović, po dobre pol ure pa je David Hrastnik rešil vse dvome o zmagovalcu. V končnici prvega polčasa so nogometaši Šmartnega še dvakrat zatresli radgonsko mrežo, najprej je drugi zadetek dosegel Fatlind Vezaj, le nekaj minut zatem pa se je drugič med strelce vpisal še David Hrastnik. Drugi polčas je bil zgolj formalen, nogometaši Šmartnega so brez večjih težav zadržali prednost petih zadetkov, ter vknjižili še sedmo prvenstveno zmago s katero ostajajo na vrhu lestvice.


Do izjemno pomembne zmage so v Odrancih prišli nogometaši Zreč. Zrečani so srečanje pričeli izjemno in že  v tretji minuti povedli, ko je domačega vratarja Danila Farkaša premagal Jaka Brdnik. Še preden so se gostitelji dodobra zavedali zaostanka, so gostje udarili še drugič in v 14. minuti preko Marka Marinška prednost povišali. Po dobre pol ure igre je Odrančane v igro vrnil Tadej Čuk, ki je znižal prednost gostov iz najstrožje kazni. Tudi drugi del srečanja se je pričel povsem po okusu varovancev Damjana Flisa, ki so že v četrti minuti nadaljevanja ponovno pobegnili za dva zadetka prednosti, ko je še drugič na srečanju zadel Jaka Brdnik. V 67. minuti so Zrečani pobegnili na tri zadetke prednosti, ko je odransko mrežo zatresel Žan Zupanc Terglav. Odrančani so visok poraz ublažili v 82. minuti, ko je gostujoči kapetan Matic Podgrajšek premagal svojega vratarja Jako Purga.   

Do izdatne zmage so prišli tudi nogometaši celjskega Šampiona, ki so se treh točk veselili v Veržeju. Prvi polčas se je sicer končal brez zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje v katerem so povsem prevladovali Celjani, ki so povedli po desetih minutah drugega dela, ko so gostitelji sami zatresli svojo mrežo. V 74. minut so Celjani povišali svojo prednost, ko je v polno meril Jetmir Torra, ki je v 81. minuti iz najstrožje kazni rešil vprašanje zmagovalca. Končni rezultat je v končnici srečanja postavil Luka Mihalič. Veržejci z novim porazom ostajajo prikovani na rep lestvice, medtem ko so se Celjani z novo zmago povzpeli na šesto mesto.

Za največje presenečenje so poskrbeli nogometaši prevaljskega Korotana, ki so v gosteh osvojili tri točke proti Bistrici. Srečanje so sicer boljše pričeli Bistričani, ki so povedli v 14. minuti, ko je Aljaža Vidovška premagal Jaša Martinčič. A v drugem delu je sledil popoln preobrat Korošcev, najprej so v peti minuti drugega dela rezultat izenačili, ko je izenačujoči zadetek dosegel Grega Triplat. V končnici srečanja je Blaž Kovač poskrbel za prvo gostujočo zmago Korošcev v letošnji sezoni. S tremi točkami so se Korošci zavihteli na sedmo mesto, medtem ko so Bistričani zdrsnili na deseto mesto.

Uvodni nedeljski dvoboj je postregel kar z osmimi zadetki in sladko zmago Konjičanov v gosteh pri Vidmu. Konjičani so povedli že v 14. minuti srečanja, ko je zadel Žan Ramšak. Le šest minut zatem so Konjičani prednost povišali, še drugič na srečanju je Marka Klasinca premagal Žan Ramšak. A le nekaj trenutkov zatem so Konjičani ostali brez Žige Brumca, ki je v nekaj minutah prejel dva rumena kartona. Številčno prednost so Videmčani hitro izkoristili in po dobre pol ure igre prednost gostov znižali, ko je v polno meril Žan Plajnšek. A zadetkov v prvem delu še ni bilo konec, kljub igralcu manj so Konjičani še pred odhodom na odmor ponovno pobegnili za dva zadetka, ko je rezultat polčasa postavil Žiga Čakš. V nadaljevanju je sledila popolna ofenziva Videmčanov, kar se jim je obrestovalo že v 59. minuti, ko je zadel Jaka Vajda. Le nekaj trenutkov zatem so gostje ostali še brez Aneja Kolara, ki je prav tako prejel dva rumena kartona. Le minuto zatem so Videmčani ob prednosti dveh igralcev na igrišču rezultat izenačili, ko je v polno meril Sebastjan Krajnc. Sledil je juriš domačinov proti vratom gostov, a sledil je šok za domač tabor, saj so gostje iz dveh protinapadov dvakrat zatresli domačo mrežo, najprej je za novo vodstvo poskrbel Žiga Čakš, končni rezultat pa je v 78. minuti postavil s tretjim zadetkom na srečanju Žan Ramšak. Konjičani so se z zmago zavihteli na peto mesto lestvice, medtem ko so Videmčani zdrsnili na deveto mesto.

V zadnji tekmi devetega kroga so Podvinci doma gostili ekipo Ljutomera. Prvi polčas se je kljub nekaj priložnostim na obeh straneh končal brez zadetkov. Podvinčani, ki so na vsak način želeli priti do treh točk, so v 77. minuti ostali brez Jana Omana, ki je v nekaj minutah prejel dva rumena kartona, kar je otežilo delo gostiteljev. Tudi končnica srečanja pred približno sto petdesetimi gledalci ni prinesla zadetkov. Podvinčani so se z novo točko zavihteli na tretje mesto, Ljutomerčani pa so kljub točki zdrsnili na osmo mesto.

Rezultati 9. kroga 3. SNL vzhod:

Veržej : Šampion 0:4 (0:0)

50; Toth 56`-ag, Torra 74`, 81`-11m, Mihalič 85`

Kety Emmi Bistrica : Korotan Prevalje 1:2 (1:0)

200; Martinčič 14`; Triplat 50`, Kovač 86`

Radgona : Šmartno 1928 0:5 (0:5)

40; Vezaj 7`, 40`, Halilović 24`, Hrastnik 31`, 45`

Odranci : Zreče 2:4 (1:2)

100; Čuk 31`-11m, Podgrajšek 82`-ag; Brdnik 3`, 49`, Marinšek 14`, Zupanc Terglav 67`

Videm pri Ptuju : Dravinja 3:5 (1:3)

100; Plajnšek 30`, Vajda 59`, Krajnc 63`; Ramšak 14`, 20`, 78`, Čakš 37`, 73`

RK: Brumec 24` – Dravinja, Kolar 62` – Dravinja

Podvinci : Avto Rajh Ljutomer 0:0

150

RK: Oman 77` – Podvinci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…