Najvišjo zmago kroga so že v soboto zabeležili nogometaši konjiške Dravinje, ki so v gosteh ugnali Ljutomer. Konjičani so že v peti minuti pričeli polniti mrežo Prlekov, ko je za vodstvo zadel Blaž Brglez, ki je le slabih deset minut zatem s svojim drugim zadetkom na srečanju še povišal prednost. Že v 16. minuti so Konjičani bežali za tri zadetke prednosti, ko je domačega vratarja Sama Karlovčeca premagal Žiga Čakš. Po dobre pol ure igre, so Konjičani še četrtič zatresli domačo mrežo, ko je v polno meril Žan Ramšak. Vse upe po preobratu so Ljutomerčani izgubili v 38. minuti, ko je Primož Panič zaradi rdečega kartona moral predčasno iz igrišča. Številčno prednost so Konjičani izkoristili v peti minuti drugega dela, ko je še drugič na srečanju zadel Žan Ramšak. Kljub igralcu manj so Ljutomerčani v 56. minuti uspeli rezultat znižati, ko je gostujočega vratarja Gregorja Finka premagal Andrej Lotrič. A sledil je silovit odgovor gostov in ponovno dva zaporedna zadetka Blaža Brgleza, najučinkovitejšega posameznika srečanja. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je Žan Ramšak s še svojim tretjim zadetkom na srečanju potrdil tri točke Konjičanov. Končni rezultat je v končnici srečanja z zadetkom v svojo mrežo postavil Gregor Fink. Konjičani so na lestvici tako prehiteli prav Ljutomer.


Nogometaši celjskega Šampiona so kot prvi v prvenstvu prizadejali poraz Podvinčanom. A srečanje so boljše pričeli Podvinčani, ki so povedli v 12. minuti, ko je iz najstrožje kazni Jako Grobelnika premagal Branko Lah. Po dobre pol ure so Celjani uspeli rezultat poravnati, takrat je prvič na srečanju na sceno stopil prvi strelec prvenstva Jetmir Torra. V 67. minuti so Celjani uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, ko je najstrožjo kazen v zadetek pretvoril za svoj drugi zadetek Jetmir Torra. V 78. minuti je zaradi drugega rumenega kartona predčasno igrišče zapustiti gostujoči igralec Jernej Orovič, številčno prednost pa so Celjani kaj hitro izkoristili, ko je za dva zadetka prednosti še tretjič na srečanju zadel Jetmir Torra. Gostje so v končnici kljub igralcu manj rezultat znižali, ko je še drugič na srečanju v polno meril Branko Lah, a vse do konca so Celjani zadržali minimalno prednost za še tretjo prvenstveno zmago. Podvinčani so z prvim porazom zdrsnili na četrto mesto.

Nogometaši Zreč so doma proti Radgoni prišli do pričakovanih treh točk. Gledalci v prvem polčasu niso prišli na svoj račun, saj sta obe mreži mirovali. Zato pa so gostitelji odlično vstopili v drugi del srečanja, ko je Aleš Leskovar že v tretji minuti srečanja povedel Zreče v vodstvo. Zrečani so končni rezultat postavili v končnici srečanja, ko je še drugič na srečanju v polno meril Aleš Leskovar. Zreče so tako vpisale še peto prvenstveno zmago, medtem ko Radgončani ostajajo brez točk.

Do tretje zaporedne domače zmage so na Prevaljah proti Veržeju prišli nogometaši domačega Korotana. Korošci so povedli že v 18. minuti, ko je gostujočo mrežo zatresel Mitja Leskovec. Le pet minut zatem so Prevaljčani povišali vodstvo, ko je najstrožjo kazen realiziral Nejc Plesec. Korošci so po dobri uri igre, še tretjič zatresli gostujočo mrežo, tokrat je v polno meril Anže Zavolavšek. Končni rezultat, ob tretji prvenstveni zmagi je postavil Grega Triplat. Veržej, ki je vpisal še sedmi prvenstveni poraz ostaja pri dnu lestvice na predzadnjem mestu.

Uvodni nedeljski obračun je na obronkih Haloz pripadel Odrancem, ki so ugnali domači Videm. Srečanje so sicer imenitno pričeli gostitelji, ki so povedli že v četrti minuti, ko je gostujočo mrežo zatresel Gregor Cafuta, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. Po dobrih dvajsetih minutah nadaljevanja, so gostje rezultat poravnali, ko je Marka Klasinca premagal Marcel Horvat. A so Videmčani že v naslednjem napadu ponovno povedli, za drugo vodstvo je poskrbel Žan Plajnšek. Odrančani so v 73. minuti srečanja, še drugič na srečanju uspeli rezultat izenačiti, nov izenačujoči zadetek je dosegel Aleš Kalamar. Odrančani so si tri točke priigrali v izteku rednega dela, ko je za peto prvenstveno zmago zadel David Vinkovič. Odrančani so se z novo zmago zavihteli na drugo mesto, Videmčani kljub porazu ostajajo na petem mestu lestvice.  

Še bolj zanimivo srečanje so gledalci spremljali v Šmartnem ob Paki, kjer je domače Šmartno gostilo Bistrico in videlo kar osem zadetkov, ter zmago svojih ljubljencev. Gostitelji so povedli v 21. minuti srečanja, ko je bistriško mrežo zatresel Denis Halilović. Dobrih petnajst minut zatem so gostje uspeli preko Tima Jelenka rezultat poravnati. A že v naslednjem napadu so gostitelji ponovno povedli, za še drugo vodstvo na srečanju je v polno meril David Hrastnik, kar je zadostovalo za vodstvo domačih ob polčasu. Že v drugi minuti nadaljevanja so varovanci Ramiza Smajlovića pobegnili za dva zadetka prednosti, ko je Jako Dabanoviča premagal Zoran Pavlović. V 54. minuti so gostitelji še četrtič zatresli bistriško mrežo, iz najstrožje kazni je v polno meril Matjaž Trop. Bistričani so v 78. minuti uspelo stopiti prednost gostiteljev, ko je zadel Žan Kovačič. Zadetek je dal Bistričanom dodatnega elana in le dve minuti zatem so se po zadetku Neala Lahe Korošca približali na le zadetek zaostanka. A gostitelji so v končnici srečanja še enkrat zatresli mrežo gostov, končni rezultat je postavil Mario Purnat. Šmartno se j z novo zmago utrdilo na vrhu lestvice, Bistrica je z novim porazom zdrsnilo na osmo mesto lestvice.

Rezultati 8. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Dravinja 2:8 (0:4)

80; Lotrič 56`; Fink 84` – ag; Brglez 5`, 14`, 66`, 72`; Čakš 16`, Ramšak 30`, 50`, 75`

RK: Panič 38` – Avto Rajh Ljutomer

Zreče : Radgona 2:0 (0:0)

60; Leskovar 48`, 84`

Šampion : Podvinci 3:2 (1:1)

65; Torra 30`, 67`-11m, 84`; Lah 12`-11m, 88`

RK: Orovič 78` – Podvinci

Korotan Prevalje : Veržej 4:0 (2:0)

200; Leskovec 18`, Plesec 23`-11m, Zavolašek 63`, Triplat 65`

Videm pri Ptuju : Odranci 2:3 (1:0)

250; Cafuta 4`, Plajnšek 66`; Horvat 65`, Kalamr 73`, Vinkovič 87`

Šmartno 1928 : Kety emmi Bistrica 5:3 (2:1)

200; Halilović 21`, Hrastnik 36`, Pavlović 47`, Trop 54`-11m, Purnat 87`; Jelenko 35`, Kovačič 78`, Lahe Korošec 80`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…