Za eno večjih presenečenj 3. kroga v 3. SNL vzhod so poskrbeli nogometaši Radgone, ki so doma osvojili točko proti favoriziranim Odrancem. Prvi polčas na Tratah se je končal brez zadetkov. Maloštevilni gledalci pa so videli na koncu srečanja infarktno končnico v kateri so dobrih deset minut pred iztekom rednega dela povedli Odrančani, ko je domačega vratarja Dragana Topića premagal David Vinkovič. Toda Radgončani so odgovorili izjemno in le pet minut zatem uspeli rezultat izenačiti, izenačujoč zadetek je dosegel Mitja Divjak. Odrančani z osvojeno točko ostajajo tik pod vrhom lestvice z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilni Ljutomer. Radgona se je še z drugo točko povzpela na osmo mesto.


V drugi sobotni tekmi je Veržej doma pričakovano osvojil nove tri točke proti Črenšovcem. Veržej je povedel že v 13. minuti, ko je mrežo gostiteljev načel Marko Ilić. Dobrih dvajset minut zatem je še drugič na srečanju gostujočega vratarja Jana Miholiča premagal Marko Ilić, drugič je bil natančen iz najstrožje kazni. Gostje so se dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela uspeli približati gostiteljem, ko je domačega vratarja Damjana Prinega premagal Sašo Kolman. A so domačini imenitno odgovorili in v končnici še dvakrat zadeli, najprej je David Šajnović ponovno poskrbel za občutnejšo prednost, nato pa v sodnikovem dodatku Mićo Lugonjić potrdil nove tri točke. Veržej s sedmimi točkami ostaja na tretjem mestu lestvice, Črenšovci so zdrsnili na sedmo mesto.

Srečanje z največ zadetki je bilo odigrano v Kuzmi, kjer domačemu Tromejniku ni uspelo presenetiti favoriziranega Ljutomera. Srečanje so sicer boljše odprli domačini, ki so povedli v 14. minuti gre, ko je za vodstvo poskrbel Rok Bokan. Toda le osem minut zatem je Alen Brumen poskrbel za izenačenje. V 34. minuti igre, je Dejan Kociper rezultat popolnoma obrnil v korist Ljutomerčanov. Po slabih dvajsetih minutah nadaljevanja je Tilen Nemec še povišal vodstvo gostov. Domačinom pa kaj več od zadetka v sodnikovem dodatku, ko je mrežo Ljutomera še drugič zatresel Rok Bokan ni uspelo. Ljutomerčani so se po zmagi v Kuzmi zavihteli na vrh lestvice, medtem ko Tromejnik kot edini, ki še ni osvojil točke ostaja na dnu lestvice.

Zanesljivo zmago so v Hotizi vpisali nogometaši Grada. Gostje so povedli po dobre pol ure igre, ko je mrežo domačinov načel Dejan Belna. V šesti minuti nadaljevanja je za občutnejšo prednost gostov še drugič na srečanju domačega vratarja Davida Sarjaša premagal Dejan Belna. Dobrih pet minut pred iztekom rednega dela, je končni rezultat postavil Damir Fujs. Grad se je z tremi točkami povzpel na peto mesto, Hotiza je z še drugim prvenstvenim porazom zdrsnila na predzadnje deveto mesto.

Turnišče je doma gostili ekipo Polane. Dobrih dvesto gledalcev je na edini zadetek na srečanju čakalo dobre pol ure, ko je gostujočega vratarja Gašperja Šarugo premagal Blaž Koznicov. Turnišče je vse do konca zadržalo minimalno prednost, ter se na koncu veselilo še druge prvenstvene zmage s katero so se povzpeli na četrto mesto lestvice. Polana, ki je še drugič v prvenstvu priznala premoč nasprotnikom je zadržala šesto mesto.

Rezultati 3. kroga 3. SNL vzhod:

Radgona : Odranci 1:1 (0:0)

50; Divjak 85`; Vinkovič 80`

Veržej : Črenšovci 4:1 (2:0)

80; Ilić 13`, 33`-11m, Šajnović 87`, Lugonjić 94`; Kolman 83`

Hotiza : Grad 0:3 (0:1)

200; Belna 30`, 51`, Fujs 85`

Tromejnik – Kuzma : Avto Rajh Ljutomer 2:3 (1:2)

100; Bokan 14`, 91`; Brumen 22`, Kociper 34`, Nemec 63`

Turnišče : Polana 1:0 (1:0)

200; Koznicov 29`

.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja v gosteh ugnala Podvince, Korotan presenetil Dravograd

Tudi vzhodna skupina tretje lige počasi končuje sezono. Štiriindvajseti krog je prinesel š…