V prihajajočem vikendu se z štirimi sobotnimi in dvema nedeljskima tekmama pričenja zares tudi v vzhodnem delu 3. SNL, ki bo sestavljena z 12 ekipami, združevala pa bo lansko 3. SNL vzhod in sever.


Najzanimivejše sobotno srečanje bi morali gledalci videti v Veržeju, kjer v goste prihajajo Odranci. Gre za srečanje dveh ekip, ki sta lani zelo dobro nastopali v vzhodni skupni 3. SNL, Odrančani pa so bili vseskozi v kombinacijah tudi za naslov, na koncu pa jim je zmanjkalo nekaj športne sreče. Odrančani, so letos že odigrali eno »resno« tekmo v pokalnem tekmovanju proti prvoligašu Aluminiju, kjer so pokazali, da tudi letos računajo na mesta pri vrhu razpredelnice. Nedvomno se obeta zanimivo srečanje.

Korotan iz Prevalj je novinec med tretjeligaši, uvodoma pa bo gostil konjiško Dravinjo. Pri Konjičanih ni bilo večjih sprememb glede na lansko sezono, predvsem si v taboru Dravinje želijo dobrega starta v novo prvenstvo. Želja Konjičanov je, da odigrajo sezono s čim manj nihanji, kar bi jih ob koncu lahko zavihtelo k vrhu lestvice.

Zelo zanimivo bo tudi v Zrečah, kjer bo tamkajšnji tretjeligaš gostil ekipo Ljutomera. Obe ekipi sta lani igrali dobro, predvsem Prleki pa so bili kar večino časa povsem pri vrhu lestvice. Želja obeh taborov je, kar se da čim bolje pričeti novo prvenstvo. Zrečani bodo doma nedvomno želeli izkoristiti prednost domačega igrišča.

Bistričani bodo tudi letos v vlogi enega izmed favoritov za končno zmago, uvodoma bodo gostili ekipo Radgone. Bistričani so zadržali jedro ekipe, s pripravami so zadovoljni, prvenstvo pa si želijo odpreti s tremi točkami, ki bi jim dala prepotrebno samozavest. Radgončani v lanski sezoni niso blesteli, tokrat pa si želijo biti bolj enakovredni. Prvi pravi test jih čaka že uvodoma in že točka proti Bistričanom, ki ciljajo visoko bi veljala za presenečenje.

Videm bo v svojem tradicionalnem nedeljskem dopoldanskem terminu gostil celjski Šampion. Videmčani, veljajo za tradicionalno neugodnega nasprotnika in tudi v letošnji sezoni bo verjetno dokaj podobno. Celjani se podajajo v novo prvenstvo s spremenjeno zasedbo, cilji Celjanov pa so vedno biti pri vrhu razpredelnice. Ali se bodo Celjani veselili na težkem gostovanju?

Zadnje srečanje uvodnega kroga bo odigrano v Šmartnem ob Paki, kjer bo domače Šmartno gostilo novince iz Podvincev. Šmartno je bilo v lanski tretjeligaški sezoni najprijetnejše presenečenje, nedvomno pa se v letošnjo sezono podajajo prav tako optimistični. Na drugi strani se Podvinčani med tretjeligaše vračajo po treh sezonah, želja Podvinčanov pa so povezane z obstankom, predvsem pa s tem, da na vsaki tekmi čim držaje prodajo svojo kožo. Lahko Podvinčani že uvodoma pridejo do točk na zahtevnem gostovanju?

Razpore 1. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 24.8.2019

17:00; Zreče; Zreče : Avto Rajh Ljutomer

17:00; Prevalje; Korotan Prevalje : Dravinja

17:00; Veržej; Veržej : Odranci

17:00; Slovenska Bistrica; Kety Emmi Bistrica : Radgona

Nedelja; 25.8.2019

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Šampion

17:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Podvinci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…