Nogometaši Polane se kot kaže prebujajo, saj so v Ljutomeru vpisali še tretjo zaporedno zmago s katero so se utrdili na petem mestu lestvice. Po dobre pol ure igre so nogometaši Polane zatresli mrežo domačega vratarja Mihca Kljančara, ko je zadel Andrej Lotrič. Ljutomerčani so rezultat uspeli izenačiti še v prvem delu, dobre štiri minute pred odmorom je iz najstrožje kazni za izenačenje zadel Niko Kardinar. Polana je dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela, še drugič na srečanju povedla, za novo vodstvo je poskrbel Marcel Horvat. Gostje so v končnici srečanja ostali še brez branilca Luke Carja, a so vseeno zadržali minimalno prednost, ter se veselili nove zmage na zahtevnem gostovanju v Ljutomeru. Ljutomer je z še drugim letošnjim porazom zdrsnil na četrto mesto, Polana ostaja peta.


Črenšovci so doma gostili Turnišče in prišli še do četrte letošnje zmage v prvenstvu. Gostitelji so povedli dobrih deset minut pred iztekom prvega dela, ko je za vodstvo zadel Luka Virag. Že v sedmi minuti nadaljevanja so domačini svojo prednost povišali z zadetkom Maria Skuhale, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Piko na i novim trem točkam je v končnici srečanja postavil Matej Kapun.

Za največje presenečenje nedeljskih srečanj so zagotovo poskrbeli nogometaši Hotize, ki so gostili vodilni Veržej. Srečanje v 90. minutah dobrih dvesto gledalcem ni ponudilo zadetkov, tako sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Veržej kljub točki ostaja na vrhu lestvice, z točko prednosti pred zasledovalci. Hotiza je z novo točko utrdila sedmo mesto na lestvici.

Bistveno težje od pričakovanega so do novih treh točk prišli nogometaši Grada, ki so doma gostili zadnjeuvrščeno Radgono. Prvi polčas dobrim sto petdesetim gledalcem ni ponudil zadetkov. Edini zadetek na srečanju so gostitelji dosegli v enajsti minuti nadaljevanja, ko je mrežo gostov zatresel Damir Fujs. Gostje so dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela ostali še brez Boruta Bračiča, ki je prejel še drugi rumeni karton, kar je Gradu še olajšalo ohranjanje minimalne prednosti, ki jim je zagotovila šesto prvenstveno zmago s katero so ohranili drugo mesto na lestvici, ter se vodilnemu Veržeju približali na vsega točko.

Do nove zmage so doma prišli nogometaši Odrancev, ki so gostili ekipo Tromejnika. Odrančani so povedli že v 13. minuti srečanja, ko je zadel Luka Pihler. Sledilo je dokaj hitro izenačenje, gostje so potrebovali dobrih petnajst minut, ko je izenačujoči zadetek dosegel Rok Bokan, ter poskrbel, da s ta ekipi na odmor odšli brez prednosti. V nadaljevanje so imenitno vstopili domačini, ki so v četrti minuti nadaljevanja ponovno povedli, za novo vodstvo, ki ga domačini več niso izpustili iz rok je poskrbel Aljaž Cesar. Odranci so se z novo zmago zavihteli na tretje mesto, Tromejnik ostaja predzadnji.

Rezultati 10. kroga v 3 SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Polana 1:2 (1:1)

150; Kardinar 41`-11m; Lotrič 32`, Horvat 75`

Črenšovci : Turnišče 3:0 (1:0)

150; Virag 35`, Skuhala 52`-11m, Kapun 86`

Grad : Radgona 1:0 (0:0)

150; Fujs 56`

RK: Bračič 69` – Radgona

Hotiza : Veržej 0:0

200

Odranci : Tromejnik – Kuzma 2:1 (1:1)

150; Pihler 13`, Cesar 49`; Bokan 28`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…