Izjemno zanimivo je bilo v 24. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod, kjer se je na vrh lestvice ponovno zavihtela ekipa Odrancev. Odranci so tokrat gostovali pri Veržeju in varovanci Franca Cifra so imenitno pričeli srečanje, ter že v 10. minuti zatresli veržejsko mrežo, ko je za vodstvo poskrbel Anej Meznarič. A sledilo je ekspresno izenačenje gostiteljev, le šest minut so potrebovali, ko je Niko Barbarič premagal Darka Pršo. Gostje iz Odrancev so zlomili gostitelje šele v končnici srečanja, ko je najprej sedem minut pred iztekom rednega dela za novo vodstvo Odrančanov poskrbel Aleš Kalamar. Končni rezultat je globoko v sodnikovem podaljšku postavil Patrik Horvat, ter Odrančanom zagotovil izjemno pomembne tri točke s katerimi so se zavihteli nazaj na prvo mesto lestvice.


Kar osem krogov so nasprotniki iskali zmago proti Gradu, naposled pa je do treh točk uspelo priti nogometašem Polane, ki so doma pred več kot tristo gledalci poskrbeli za prestižno zmago. Srečanje so sicer boljše pričeli varovanci Bogdana Črnka, ki so povedli po slabe pol ure igre, ko je mrežo domačega vratarja Gašperja Šaruge zatresel Rok Potočnik. Z minimalno prednostjo so gostje tudi vstopili v nadaljevanje srečanja, kjer pa so zagospodarili gostitelji. Polana je rezultat izenačili po dobri uri igre, ko je izenačujoči zadetek dosegel Andrej Lotrič. Slabih pet minut kasneje so gostitelji povedli, ko je za vodstvo mrežo Grada zatresel prvi strelec Polane Andrej Žugelj. Dobrih deset minut pred koncem rednega dela so nogometaši Polane povišali prednost, ko je gostujočega vratarja premagal Marcel Horvat. Grad je kaj hitro stopil na plin in le nekaj trenutkov zatem prednost Polane stopil, ko je zadel Damir Fujs. A na koncu se rezultat več ni spremenil, tako je ostalo pri zmagi Polane s katero gostitelji ostajajo na četrtem mestu lestvice, Grad pa je končano serijo osmih zaporednih zmag vodilno mesto na lestvici ponovno prepustil Odrancem.

V drugi nedeljski tekmi sta se pomerila Turnišče in Tromejnik iz Kuzme. Edini zadetek na srečanju so gledalci videli že v začetni fazi srečanja, ko je tri točke gostom zagotovil Nikola Prahić. Tromejnik z zmago ostaja na sedmem mestu, pred Turniščem na osmem ima tri točke prednosti.

Odpisana Radgona je tokrat gostovala pri Ljutomeru ter presenetljivo favoriziranim gostiteljem odščipnila točki. Ljutomerčani so sicer boljše pričeli in povedli v 21. minuti, ko je mrežo Radgončanov zatresel Tilen Nemec. Po dobre pol ure igre so Radgončani rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Alen Klobasa. Sledilo je novo vodstvo Ljutomera za katero je poskrbel Alen Brumen v 39. minuti, a so Radgončani že v naslednjem napadu rezultat ponovno izenačili, končni rezultat je postavil Blaž Drašak. Ljutomerčani kljub le eni osvojeni točki še naprej držijo tretje mesto na lestvici, Radgona pa zadnje.

V Črenšovcih so gostovali nogometaši Hotize, ki so dosegli najvišjo zmago kroga. Prvi polčas se je sicer končal brez zadetkov v nadaljevanju pa so gostitelje povsem zasenčili gostje, ki so najprej povedli v deveti minuti nadaljevanja, ko je za vodstvo zadel Roland Polareczki. Slabih deset minut zatem so gostje prednost povišali po zadetku Andreja Fanedla. Gostom je z še dvema zadetkoma v 70. in 75. minuti tri točke zagotovil prvi posameznik srečanja Roland Polareczki. Hotiza se je z zmago točkovno približala Turnišču na dve točki, a še vedno zaseda deveto mesto, Črenšovci še vedno trdno držijo šesto mesto.

Rezultati 24. kroga 3. SNL vzhod:

Črenšovci : Hotiza 0:4 (0:0)

120; Polareczki 54`, 70`, 75`, Fanedl 63`

Avto Rajh Ljutomer : Radgona 2:2 (2:2)

50; Nemec 21`, Brumen 39`; Klobasa 29`, Drašak 40`

Veržej : Odranci 1:3 (1:1)

150; Barbarič 16`; Meznarič 10`, Kalamar 83`, Horvat 93`

Polana : Grad 3:2 (0:1)

300; Lotrič 59`, Žugelj 65`, Horvat 79`; Potočnik 28`, Fujs 81`

Turnišče : Tromejnik – Kuzma 0:1 (0:1)

60; Prahić 14

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …