Nogometaši Odrancev so pričakovano vpisali vse tri točke na gostovanju pri Bogojini, ki se nahaja trenutno na predzadnjem mestu. Že prvi polčas je bil povsem v znamenju gostov, ki so povedli po dobrih 15. minutah igre, ko je zadel David Vinkovič. Do konca polčasa je še dvakrat mrežo Tadeja Tkaučiča zatresel Patrik Raduha. Tudi v nadaljevanju so prvi zadeli gostje, še drugič na srečanju je bil natančen David Vinkovič. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je sicer Bogojina znižala rezultat, ko je zadel Mihael Ivanič. V sodnikovem dodatku je za končno visoko zmago zadel rezervist Nikola Tompa. Odranci so se z novo zmago ob spodrsljaju Polane zavihteli na vrh lestvice in imajo pred drugimi Beltinci, ki imajo sicer tekmo manj točko prednosti. Polani je zdrsnilo v Rakičanu, sicer so gostje dobro pričeli srečanje in povedli v 8. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Luka Car. Toda vodstvo Polane ni trajalo ravno dolgo, saj so nogometaši Rakičana izenačili le sedem minut zatem, ko je izenačujoči zadetek dosegel Aljaž Cesar. Štiri minute zatem pa so nogometaši Rakičana povedli, za vodstvo je poskrbel Alen Vrhovski. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja so nogometaši Rakičana utrdili svoje vodstvo, natančen je bil Aljaž Cesar. Tik pred koncem rednega dela je pomembne tri točke s svojim drugim zadetkom potrdil Alen Vrhovski. Rakičan z novimi tremi točkami ostaja na devetem mestu, medtem ko je Polana zdrsnila na tretje mesto in ima za Odranci zdaj dve točki zaostanka.


Pričakovanih treh točk so se pred svojimi gledalci veselili nogometaši Beltincev, ki so gostili Čardo iz Martjancev. Že v prvem delu igre so žuti trikrat zadeli, najprej je bil natančen Luka Ciglarič v 16. minuti igre, vodstvo žutih je utrdil Jernej Tkalec, končni rezultat prvega dela pa je pet minut pred koncem prvega dela postavil Jernej Trstenjak. Žuti so zadeli še dvakrat v končnici dvoboja, ko sta bila natančna Goran Šnajder in Mitja Mauko. Beltinčani se tako z tekmo manj nahajajo na drugem mestu in bodo že med tednom imeli možnost, da se ponovno zavihtijo pred Odrance. Čarda ostaja na dvanajstem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot Bogojina. Do izjemno visoke zmage so pred svojimi gledalci prišli nogometaši Hotize, ki so ugnali Črenšovce. Povedli so Hotižani že v 10. minuti srečanja, ko je zadel Roland Polarezcki. V 19. minuti so Črenšovci ostali brez svojega prvega vratarja Petarja Božeka, ki je pordečel, v vratih pa ga je zamenjal Jan Miholič. V 25. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Mario Skuhala. Že v 33. minuti so ponovno povedli Hotižani, še drugič na srečanju je zadel Roland Polarezcki. Štiri minute zatem so imeli gostje ponovno priložnost, da bi rezultat izenačili, vendar Martin Tompa ni zadel iz najstrožje kazni. V peti minuti nadaljevanja so gostje ostali še brez enega igralca v polju, saj je moral predčasno pod prho še Florjan Törnar, ob tem pa so Hotižani dobili še najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Roberto Skoliber. V 67. minuti je še drugič na srečanju zadel Roberto Skoliber, ter Hotižanom praktično že zagotovil nove tri točke. Do konca srečanja sta mrežo gostov zadela še Roland Polarezcki in Tadej Horvat. Hotiza z novo zmago ostaja na petem mestu, medtem ko Črenšovci kljub porazu ostajajo na osmem mestu.

Do velike točke na zahtevnem gostovanju so prišli nogometaši Radgone, ki so izvlekli remi v Gradu. Srečanje so boljše pričeli Radgončani, ki so povedli z zadetkom Blaža Lehka v 5. minuti igre. Sedem minut pred iztekom prvega dela je lastno mrežo zatresel Aljaž Kocet, ter poskrbel da sta na odmor odšli ekipi poravnani. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so popoln preobrat zrežirali nogometaši Grada, ki so povedli z zadetkom Nina Bernjaka. Štiri minute pred iztekom rednega dela je Radgončanom točko priigral Tjan Pučko. Radgončani tako po točko v Gradu ostajajo na enajstem mestu, medtem ko Grad ostaja na šestem mestu. V Radencih je gostovala ekipa Turnišča. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko pestrejše nadaljevanje, povedli so gostje v šesti minuti nadaljevanja, ko je mrežo Radenčanov zatresel Aleš Verbančič. Točko Radenčanom je v 78. minuti priigral Dušan Vujisić. Turnišče ostaja na desetem mestu, medtem ko Radenčani dva kroga pred koncem ostajajo na zadnjem mestu lestvice. V Ljutomeru je gostovala ekipa Tromejnika. Prvi del igre gledalcem ni ponudil zadetkov, nadaljevanje pa je prineslo veliko dobrega nogometa in zadetkov. Povedli so domačini, ki so že po štirih minutah nadaljevanja zadeli mrežo Jake Šaferja, vodilni zadetek je dosegel Tadej Bogdan. Le sedem minut je trajalo vodstvo Ljutomera, ko so nogometaši iz Kuzme uspeli rezultat poravnati, izenačujoči zadetek je dosegel Blaž Bokan. Dobrih deset minut kasneje so Ljutomerčani še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je zadel Andrej Lotrič. Za končni rezultat in delitev točk je v 73. minuti poskrbel Luka Kotnik. Ljutomerčani ostajajo na četrtem mestu lestvice, medtem ko nogometaši Tromejnika ostajajo na sedmem mestu.

Rezultati 24. kroga:

Avto Rajh Ljutomer : Tromejnik 2:2 (0:0)

100; Bogdan 49`, Lotrič 66`; Bokan 56`, Kotnik 73`

Radenska Slatina : Turnišče 1:1 (0:0)

100; Vujisić 78`; Verbančič 51`

Rakičan : Polana 4:1 (2:1)

250; Cesar 15`, Vrhovski 19`, 86`, Cesar 72`; Car 8`-AG

Hotiza : Črenšovci 6:1 (2:1)

300; Polareczki 10`, 33`, 76`, Skoliber 52`, 67`, Horvat 79`; Skuhala 25`

Bogojina : Odranci 1:5 (0:3)

100; Ivanič 69`; Vinkovič 15`, 64`, Raduha 27`-11m, 42`, Tompa 92`

Grad : ŠNK Radgona 2:2 (1:1)

150; Kocet 38`-AG, Bernjak 60`; Lehko 5`, Pučko 86`

Lušt Beltinci : Čarda Martjanci 5:0 (3:0)

300; Ciglarič 16`, Tkalec 37`, Trstenjak 40`, Šnajder 83`, Mauko 88`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…