V enem izmed derbijev kroga so nogometaši Odrancev z zmago v Veržeju zavzeli vrh tretjeligaške razpredelnice v vzhodni skupini. Odrančani so v Veržeju povedli že v 15. minuti igre, ko je Damjana Prinega premagal Tadej Čuk. Le štiri minute zatem so gostje prednost povišali, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Luka Pihler. Odrančani so tri točke potrdili v dvanajsti minuti nadaljevanja, ko je končni rezultat postavil David Vinkovič. Odranci so se z tremi točkami povzpeli na vrh lestvic, sicer z enakim točkovnim izkupičkom kot Grad, Veržej je zdrsnil na peto mesto.


Nogometaši Polane so v Gornji Radgoni vknjižili še šesto zaporedno zmago v prvenstvu, povsem pričakovano so bili boljši od gostiteljev. Že po slabih dvajsetih minutah so povedli nogometaši Polane, ko je zadel Marcel Horvat. V izteku prvega polčasa je najprej pri gostih prednost povišal Andrej Žugelj, tik pred odhodom na odmor pa mrežo gostiteljev zatresel še Andrej Lotrič. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je Patrik Klujber potrdil še šesto zaporedno zmago. Radgončani so v 72. minuti uspeli doseči le častni zadetek, ko je končni rezultat postavil Tjan Pučko. Polana se je z novo zmago zavihtela na četrto mesto, Radgona ostaja na repu lestvice.

V nedeljskem derbiju sta se Grad in Ljutomer razšla brez zmagovalca, a srečanje na Goričkem je postreglo s pravo poslastico. Srečanje so boljše pričeli nogometaši Grada, ki so povedli v 26. minuti, ko je mrežo gostov načel najboljši domači strelec Dejan Belna. Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili domačini, ki so utrdili svoje vodstvo že v četrti minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju zadel Dejan Belna, tokrat je bil uspešen iz najstrožje kazni. Sledil je hiter odgovor Prlekov, ki so rezultat najprej znižali po zadetku Mihe Rakovca iz najstrožje kazni. Po dobri uri igre, je Slavko Nemet, še tretjič pokazal na belo točko, še drugič za goste, in še drugič je bil uspešen Miha Rakovec. V 77. minuti je sledil popoln preobrat gostov, ko je Lazarja Milkovića premagal Tilen Nemec. A le tri minute zatem so gostje ostali brez strelca dveh zadetkov Mihe Rakovca, ki je prejel še drugi rumeni karton. Že v sodnikovem dodatku so nogometaši Grada izkoristili številčno prednost, ter rezultat izenačili, končni rezultat je postavil Luka Žnidarič. Grad je z točko zdrsnil na drugo mesto, Ljutomer ostaja na tretjem mestu.

V Hotizi so do pete zaporedne zmage prišli nogometaši Črenšovcev. Pred več kot tristo gledalci so imenitno srečanje pričeli Hotižani in povedli že v 5. minuti, ko je mrežo gostov zatresel Roland Polareczki. V 22. minuti igre so rezultat izenačili gostje, ko je najstrožjo kaze uspešno realiziral Tomaž Krauthaker. A le dve minuti zatem so Hotižani ponovno povedli, za novo vodstvo je še drugič na srečanju zadel Roland Polareczki. Po dobri uri igre so gostje še drugič na srečanju uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Mario Skuhala. Prav Skuhala je s svojim drugim zadetkom na srečanju dobrih petnajst minut pred koncem srečanja poskrbel za popoln preobrat in tri točke Črenšovcev. Črenšovci ostajajo na šestem mestu, Hotiza kljub porazu na osmem.

V Turnišču so gostovali nogometaši Tromejnika, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Prvi del je pripadel gostom iz Kuzme, gostje so povedli sredi prvega polčasa, ko je zadel Rok Bokan. Že v četrti minuti nadaljevanja je rezultat izenačil Dražen Lazar. Do konca srečanja se rezultat več ni spremeni. Turnišče ostaja na sedmem mestu, Tromejnik na devetem.

Rezultati 13. kroga 3. SNL vzhod:

Veržej : Odranci 0:3 (0:2)

120; Čuk 15`, Pihler 19`-11m, Vinkovič 57`

Radgona : Polana 1:4 (0:3)

140; Pučko 72`; Horvat 19`, Žugelj 36`, Lotrič 44`, Kljuber 69`

Turnišče : Tromejnik – Kuzma 1:1 (0:1)

70; Lazar 49`; Bokan 24`

Grad : Avto Rajh Ljutomer 3:3 (1:0)

150; Belna 26`, 49`-11m, Žnidarič 91`; Rakovec 53`-11m, 60`-11m, Nemec 77`

RK: Rakovec 80` – Avto Rajh Ljutomer

Hotiza : Črenšovci 2:3 (2:1)

320; Polareczki 5`, 24`; Kratuhaker 22`, Skuhala 60`, 74`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …