Vodilni Odranci so v tokratnem 14. krogu 3. SNL vzhod prišlo do izdatne zmage proti gostom iz Hotize. Dobrih sto petdeset gledalcev je odločitev o zmagovalcu videlo že v prvem delu srečanja, ko so Odrančani petkrat premagali gostujočega vratarja. Mrežo gostov je z dvema zadetkoma v razmahu nekaj minut načel Aljaž Cesar. Po dobre pol ure igre je Tadej Čuk še tretjič zatresel mrežo gostov. Le nekaj trenutkov zatem je sledil še četrti zadetek Odrančanov pod katerega se je podpisal prvi strelec Odrančanov David Vinković. Sicer so le minuto zatem uspeli Hotižani znižati rezultat, ko je Darka Pršo premagal najučinkovitejši Hotižan Roland Polareczki. A je še pred koncem polčasa drugič v polno meril David Vinkovič. Tudi drugi del je pripadel gostiteljem, najprej je vodstvo povišal Luka Pihler, sledil je avtogol Antona Ftičarja, končni rezultat pa je po uri igre s hat-trickom postavil David Vinkovič. Odranci so z novo zmago zadržali prednost na lestvici in zasledovalcem pobegnili na dve točki razlike. Hotiza je zdrsnila na predzadnje deveto mesto.


Še sedmo v nizu zmag so pred svojimi gledalci vpisali nogometaši Polane, ki so ugnali Veržej. Gostitelji so povedli v 36. minuti, ko je mrežo gostov načel Andrej Žugelj. Le dve minuti zatem so domačini prednost povišali, mrežo Damjana Prinega je zatresel Marcel Horvat. Tri točke in sedmo zaporedno zmago v prvenstvu je po uri igre potrdil Andrej Lotrič. Polana kljub zmagi ostaja na četrtem mestu, Veržej ostaja na petem mestu.

Do pomembnih treh točk so doma proti Radgoni prišli nogometaši Tromejnika. Srečanje so sicer boljše pričeli gostje iz Radgone, ki so povedli v 17. minuti igre, ko je zadel Tjan Pučko. Tik pred odmorom so gostitelji uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Gregor Bokan. Po dobri uri igre je sledilo novo vodstvo Radgončanov, za novo vodstvo je poskrbel Mitja Divjak. Nogometaši Tromejnika so še drugič na srečanju izenačili dobrih dvanajst minut pred iztekom srečanja, ko je zadel prvi strelec Tromejnika Rok Bokan. Ko je že vse kazalo na delitev točk je za sladko zmago ob izteku srečanja poskrbel Matej Rogač. Tromejnik se je z tremi točkami zavihtel na osmo mesto, Radgona brez zmage ostaja na zadnjem desetem mestu.

V derbiju sobotnega sporeda sta se v Črenšovcih domači Črenšovci in Grad razšla z delitvijo točk. Za veselje dobrih sto petdesetih gledalcev je dobrih pet minut pred odmorom poskrbel Mario Skuhala. Nogometaši Grada so v nadaljevanje vstopili izjemno in že v tretji minuti drugega dela rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Damir Fujs. V 78. minuti je sledila izključitev strelca Grada, zaradi drugega rumenega kartona, rezultat se pa do konca srečanja več ni spremenil. Grad z novo točko ostaja na drugem mestu, Črenšovci pa na šestem mestu.

Do novih treh točk so pričakovano doma prišli nogometaši Ljutomera, ki so gostili Turnišče. Ljutomerčani so povedli že v 12. minuti igre, ko je mrežo gostov iz najstrožje kazni zatresel Primož Panič. Sledil je hiter odgovor gostov, ki so rezultat izenačili dobrih šest minut zatem, ko je iz druge najstrožje kazni na srečanju zadel Aleksander Koren. Tik pred odhodom na odmor je sledil popoln preobrat Turnišča, ko je domačega vratarja premagal Blaž Koznicov. V nadaljevanje so Ljutomerčani vstopili odločni, da rezultat obrnejo v svojo korist, najprej je v 63. minuti rezultat izenačil Lan Feguš Makovec. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela je za prvo vodstvo gostiteljev poskrbel Luka Nemec. Le tri minute zatem pa je Primož Munda potrdil še osmo prvenstveno zmago Ljutomera, s čemer ostajajo na tretjem mestu lestvice. Turnišče ostaja na sedmem mestu.

 

Rezultati 14. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Turnišče 4:2 (1:2)

80; Panić 12`-11m, Feguš Makovec 63`, Nemec 80`, Munda 83`; Koren 18`-11m, Koznicov 45`

Črenšovci : Grad 1:1 (1:0)

150; Skuhala 39`, Fujs 48`

RK: Fujs 78` – Grad

Tromejnik – Kuzma : Radgona 3:2 (1:1)

60; Bokan G. 43`, Bokan R. 78`, Rogač 90`; Pučko 17`, Divjak 62`

Polana : Veržej 3:0 (2:0)

150; Žugelj 36`, Horvat 38`, Lotrič 60`

Odranci : Hotiza 8:1 (5:1)

150; Cesar 19`, 22`, Čuk 30`, Vinkovič 34`, 37`, 61`, Pihler 51`, Ftičar 56`-ag; Polareczki 35`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…