Nogometaši v 3. SNL vzhod s tekmami 18. kroga končujejo drugo tretjino prvenstva, tudi tokrat bo igralni krog razdeljen v dva igralna dneva, dve srečanji bosta na sporedu v soboto, tri v nedeljo.


Osrednje srečanje bo na sporedu v nedeljo, ko se bosta v derbiju tokratnega kroga v Veliki Polani pomerila domača Polana in vodilna ekipa prvenstvene lestvice Odranci. Polana je v zadnjih dveh krogih dvakrat priznala premoč in v domačem taboru seveda računajo, da pridejo do skalpa vodilne ekipe ter prekinejo črno serijo dveh zaporednih porazov. Odrančani na drugi strani ne blestijo a v nadaljevanju prvenstva še niso klonili, nazadnje so v derbiju preteklega kroga remizirali pred svojimi gledalci proti Ljutomeru. Odrančani bi z zmago zagotovo zadržali tri točke pred zasledovalci, Polana ki ima za Odrančani velikih devet točk zaostanka pa bi z morebitnim tretjim zaporednim porazom tako rekoč lahko nehala razmišljati o popolnem vrhu lestvice, zato je spodrsljaj v domačem taboru malodane prepovedan, kar samo kliče k izjemno zanimivi tekmi, ki bo zagotovo na tribune v Veliki Polani privabila številne gledalce.

Tretjeuvrščeni Grad bo prav tako v nedeljo lovil tretjo zaporedno zmago v nadaljevanju sezone, ko se odpravlja k spomladi še neporaženemu Turnišču. Gostitelji se v boj proti Gradu podajajo iz sedmega mesta, kljub morebitnim trem točkam, pa po lestvici navzgor ne morejo. Na drugi strani pa nogometaši Grada, ki zasedajo tretje mesto, strmijo k novim trem točkam s katerimi bi v najslabšem primeru ohranili tri točke zaostanka za vodilnimi Odranci. Turnišče bo skušalo še v četrtem poskusu ostati neporaženo, a gostitelje čaka zahtevna naloga, v kolikor si želijo skalp Grada.

Zadnje nedeljsko srečanje bo odigrano v Kuzmi, kjer bo domači Tromejnik gostil Črenšovce. Gostitelji so pretekli vikend pričakovano ostali brez točk, a to je bil šele prvi poraz Tromejnika v nadaljevanju sezone, na drugi strani pa so Črenšovci pretekli vikend prišli do odmevne zmage proti Polani, kar jih pred dvobojem s Tromejnikom nedvomno navdaja z optimizmom. Črenšovci trdno držijo šesto mesto na lestvici z morebitno zmago in ob ugodnem razpletu srečanja v Ljutomeru pa bi se lahko zavihteli celo na peto mesto.

Osrednje sobotno srečanje bo odigrano v Ljutomeru , kjer bodo varovanci Boštjan Zemljič gostili ekipo Veržeja. Ljutomerčani so po dveh zmagah pretekli vikend remizirali v derbiju kroga proti Odrancem, na drugi strani pa so Veržejci prišli do prve spomladanske zmage po seriji dveh remijev. Ljutomerčani bi se z morebitno zmago zadržali na drugem mestu lestvice, medtem ko Veržej, ki zaseda peto mesto z porazom lahko zdrsne celo na šesto mesto lestvice.

V Gornji Radgoni bo v derbiju dna lestvice zadnjeuvrščena Radgona gostila Hotizo. Radgončani, ki nizajo poraz za porazom, si seveda želijo končno prve zmage v letošnji sezoni, nasprotnik je pravšnji saj tudi Hotižani ne blestijo, čeprav imajo na lestvici kar sedem točk prednosti pred Radgončani. Za Hotižane je srečanje v Gornji Radgoni skorajda odločilno srečanje sezone, saj bi se s tremi točkami nekako lahko enakovredno vključili v boj za obstanek, morebiten spodrsljaj pa bi lahko že skorajda zapečatil usodo.

Razpored 18. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 30.03.2019

16:00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Veržej

16:00; Gornja Radgona; Radgona : Hotiza

Nedelja; 31.03.2019

16:00; Turnišče; Turnišče : Grad

16:00; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Črenšovci

16:00; Velika Polana; Polana : Odranci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…