Vse bolj vroče in vroče postaja v vzhodni skupini 3. slovenske nogometne lige. Tri kroge pred koncem se nam obetata dva izjemna obračuna, derbija zgornjega dela lestvice, tokratni 25. krog bo razdeljen na dva igralna dneva, kar štiri srečanja bodo odigrana v nedeljo, le eno v soboto.


Vodilni Odranci, ki so se nazaj na vrh lestvice zavihteli pretekli teden po zmagi v Veržeju bodo tokrat gostili razigrano Polano, ki je pretekli vikend ugnala Grad. Za obe ekipi lahko trdimo da sta v izjemni formi, serija pozitivnih rezultatov je tako pri enih kot pri drugih dolga, za odtenek boljši so v zadnjih petih krogih Odrančani. Odranci, ki so letos kar dvakrat klonili proti Polani bodo tokrat iskali nujno zmago v kolikor si želijo tudi po tem krogu ostati na prvem mestu lestvice. Nogometaši Polane se trenutno zdijo kot rabelj vodilnih, lahko še tretjič uženejo Odrance ter poskrbijo za nov zaplet pri vrhu lestvice?

V drugem derbiju tega kroga se bosta pomerila Grad in Ljutomer. Sosedski derbi iz prvenstvene lestvice, a ekipi loči velikih sedem točk. Grad je pretekli vikend prekinil izjemni niz in priznal premoč Polani, medtem ko so Ljutomerčani remizirali z Radgono. Nogometaši Grada si želijo čimprej nazaj na zmagovite tirnice in zmaga doma bi zagotovo zacelila rane na poraz iz preteklega vikenda. V letošnji sezoni so v medsebojnih obračunih boljši Ljutomerčani, ki so ob remiju enkrat slavili, a takrat doma visoko ugnali Grad s kar 3:0. Se bodo tokrat varovanci Bogdana Črnka oddolžili Ljutomerčanom in vpisali nove tri točke, ki bi jih zadržale v igri za naslov prvakov?

Nogometaši Veržeja se po dveh porazih tokrat odpravljajo na gostovanje k Hotizi. Hotižani, ki so v zadnjih treh krogih trikrat ostali neporaženi, dvakrat so remizirali, pretekli vikend pa visoko slavili pri Črenšovcih. Na drugi strani Veržej, ki trdno v rokah drži peto mesto, po dveh zaporednih porazih išče pot k novim točkam. V letošnjih medsebojnih obračunih so bili uspešnejši nogometaši Veržeja, ki so doma slavili, v Hotizi pa se je srečanje končalo brez zmagovalca. Lahko Hotižani pridejo do prvem medsebojne zmage v letošnji sezoni?

V Kuzmi bo domači Tromejnik gostil ekipo Črenšovcev. Tromejnik, ki zaenkrat drži sedmo mesto in za šestouvrščenimi Črenšovci zaostaja za osem točk, bo doma lovil še tretjo zaporedno zmago. Črenšovci so trenutno v slabši formi, kar kaže tudi domač poraz iz preteklega kroga proti Hotizi. Glede na trenutno formo, bi Tromejnik lahko prišel do prve letošnje medsebojne zmage.

Odpisana Radgona bo v edinem sobotnem obračunu gostila ekipo Turnišča. Radgončani so pretekli vikend le prišli do točk in to proti favoriziranemu Ljutomeru v gosteh. Radgončani, ki zapuščajo tretjo ligo bi si ob zaključku nedvomno želeli priti do prve letošnje zmage v medsebojnih obračunih proti Turnišču, ki v zadnjem času tudi ne blesti.

Razpored 25. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 18.05.2019

17:30; Gornja Radgona; Radgona : Turnišče

Nedelja; 19.05.2019

17:30; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Črenšovci

17:30; Hotiza; Hotiza : Veržej

17:30; Odranci; Odranci : Polana

17:30; Grad; Grad : Avto Rajh Ljutomer

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…