Najvišjo zmago 3. kroga v 3. SNL vzhod so pričakovano vknjižili nogometaši Odrancev, ki so gostovali pri Radgoni. Odrančani so pričeli silovito in že v 7. minuti srečanja zatresli mrežo gostiteljev, ko je vodilni zadetek dosegel Marcel Horvat, ki je slabih deset minut zatem poskrbel tudi za povišanje vodstva. Sledilo je še nekaj črnih minut Radgončanov, ko so dvakrat sami premagali svojega vratarja Petarja Božeka, najprej je v 26. minuti za to poskrbel Aljaž Kocet, deset minut zatem pa še Žiga Šipek. V končnici prvega polčasa je za petardo v mreži Radgone poskrbel Aleš Kalamar. Tudi v nadaljevanje so Odrančani krenili silovito in že v drugi minuti drugega dela, še šestič zatresli mrežo gostiteljev, med strelce se je vpisal Adis Emruli. Končni rezultat je dobrih dvajset minut predi iztekom srečanja s svojim tretjim zadetkom na srečanju postavil Marcel Horvat. Odrančani so se z drugo zaporedno zmago zavihteli na četrto mesto, Radgončani pa s tretjim zaporednim porazom ob gol razliki 0:24 držijo zadnje mesto lestvice.


Podvinčani so tudi v tretjem poskusu prišli do tretje zmage v prvenstvu in so tako z zmago v Veržeju še edina neporažena ekipa prvenstva. Nekaj manj kot sto gledalcev je prvi zadetek v mreži gostiteljev videlo v 17. minuti srečanja, ko je za vodstvo Podvinčanov zadel Rok Koren, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. So pa varovanci Aleša Čeha izjemno vstopili v drugi del in že v četrti minuti drugega dela prednost povišali z zadetkom Jana Zika Zajka. Tretjo prvenstveno zmago je v 65. minuti s svojim drugim zadetkom na srečanju potrdil Rok Koren. Podvinčani so tako edini pri stoodstotnem izkupičku povsem na vrhu lestvice, Veržej ostaja pri treh točkah.

Derbi kroga v Slovenski Bistrici med domačo Kety Emmi Bistrico in Dravinjo je na tribune športnega parka privabil, kar tristo petdeset gledalcev, ki so videli delitev točk. Prvi polčas je pripadel Konjičanom, ki so zadeli po dobre pol ure igre, ko je domačega vratarja Jako Dabanoviča premagal Žan Ramšak. Varovanci Simona Dvoršaka so rezultat izničili po dobri uri igre, ko je izenačujoči zadetek dosegel Jaša Martinčič. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, Konjičani z novo točko ostajajo neporaženi na drugem mestu, medtem ko imajo Bistričani na svojem računu štiri točke.

Zreče so pred svojimi gledalci gostile celjski Šampion. Dobrih sto gledalcev v Zrečah pa v 90. minutah ni videlo zadetkov. Tako Zrečani kot Celjani so prvič v letošnji sezoni remizirali z novo točko pa Zrečani ostajajo na tretjem mestu, pri sedmih zbranih točkah, medtem ko imajo Celjani na svojem računu štiri točke.

Foto: Danilo Vezjak

Tudi večerni dvoboj na Prevaljah med domačim Korotanom in Ljutomerom ni dal zmagovalca. Dobrih tristo petdeset gledalcev v Športnem parku Ugasle peči je videlo izjemno borbeno in trdo tekmo v kateri sta obe mreži mirovali. Ta Korošce je točka proti Prlekom prva v letošnji sezoni, Ljutomerčani pa so na Koroškem vknjižili še drugi remi v letošnji sezoni in imajo na svojem računu dve točki.

V edinem nedeljskem srečanju je Šmartno gostilo ekipo Vidma in vknjižilo prvo letošnjo zmago. Pred dobrimi dvesto gledalci so srečanje bistveno boljše pričeli gostitelji, ki so povedli že v 8. minuti, ko je vodilni zadetek dosegel Matevž Križnik. Deset minut zatem so gostitelji svojo prednost povišali, ko je gostujočega vratarja Marka Klasinca premagal Fatlind Vezaj. Tudi uvod drugega dela je pripadel gostiteljem, ti so že v tretji minuti nadaljevanja povišali vodstvo, ko je v polno meril Mario Purnat. Šest minut zatem so Videmčani uspeli rezultat znižali, ko je strel iz bele točke izkoristil Sebastjan Krajnc. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so ponovno pobegnili varovanci Ramiza Smajlovića, ko je v polno še drugič meril Matevž Križnik. Končni rezultat je v 78. minuti postavil Sulaimon Fatai Adedoja. Šmartno ima po prvi prvenstveni zmagi na svojem računu trenutno štiri točke, in je na sedmem mestu lestvice prehitelo prav Videm.

Rezultati 3. kroga 3. SNL vzhod:

Zreče : Šampion 0:0

80

Veržej : Podvinci 0:3 (0:1)

80; Koren 17`, 65`, Ziko Zajko 49`

Kety Emmi Bistrica : Dravinja 1:1 (0:1)

350; Martinčič 61`, Ramšak 31`

Radgona : Odranci 0:7 (0:5)

150; Horvat 7`, 16`, 69`, Kocet 26`-ag, Šipek 35`-ag, Kalamar 40`, Emruli 47`

Korotan Prevalje : Avto Rajh Ljutomer 0:0

350

Šmartno 1928 : Videm pri Ptuju 4:2 (2:0)

200; Križnik 8`, 71`, Vezaj 18`, Purnat 49`, Krajnc 55`-11m, Adedoja 78`

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…