Pred nami je že 20. kroga v 3. slovenski nogometni ligi vzhod, tudi tokrat bo razdeljena na dva igralna dneva, dve srečanji bosta v soboto, preostale tri v nedeljo.


Vodilni Odranci se tokrat odpravljajo k predzadnje uvrščeni Hotizi. Za Odrančane še ena na papirju lahka naloga, medtem ko Hotižane še enkrat več čaka izjemno zahtevna naloga. Hotižani so pretekli vikend doživeli hud poraz proti Gradu, v spomladanskem delu pa jim ne gre in ne gre. Na drugi strani so se Odrančani morali za tri točke pretekli vikend zelo potruditi proti Radgoni in tudi ne blestijo, a vseeno je med ekipama dovolj kakovostne razlike, da lahko z mirno vestjo zapišemo, da bi bilo vse razen treh točk vodilnih Odrancev veliko presenečenje.

Drugouvrščeni Grad, ki ima enako število točk kot vodilni Odranci bo tokrat gostoval v Kuzmi pri Tromejniku. Nogometaši Grada se nahajajo v izvrstni formi in imajo v nizu štiri zaporedne zmage, ter bodo v Kuzmi napadali še peto zaporedno zmago. Na drugi strani je Trojenik v nizu treh zaporednih porazov, v domačem taboru seveda upajo, da bi doma iztržili pozitiven rezultat, glede na kakovostno razliko, gre pričakovati še tretjo zmago Grada v medsebojnih obračunih.

V zadnjem nedeljskem obračunu bo tretjeuvrščeni Ljutomer gostoval pri sedmouvrščnem Turnišču. Turnišče je prejšnji vikend doživeli pravo malo katastrofo pri Polani, medtem ko je Ljutomer doma vpisal pričakovane tri točke proti Tromejniku. Ljutomerčani imajo so oba medsebojna obračuna v letošnji sezoni dobili, tudi tokrat je vloga favoritov na njihovi strani.

V Črenšovcih bodo gostili Polano, mirne vesti lahko zapišemo, da gre za derbi 20. kroga. Črenšovci, ki pretekli vikend niso igrali so v seriji dveh zmag in serijo zmag so pričeli ravno proti Polani, ki so jo doma ugnali z 2:0. Na drugi strani je Polana ravno po porazu nanizala dve zaporedni zmagi, najprej so odpravili vodilne Odrance, pretekli vikend pa odpihnili Turnišče. Polana se bo zagotovo želela Črenšovcem oddolžiti za poraz izpred treh tednov, medtem ko bodo Črenšovci še enkrat več želeli, da tri točke ostanejo doma. Polana bi z tremi točkami ohranila stik z vodilno trojico, medtem ko bi ob morebitnem spodrsljaju lahko že skoraj odpisali možnosti za sam vrh lestvice.

Veržej čaka vsaj na papirju najlažja naloga, saj doma gostijo zadnjeuvrščeno Radgono. Veržej pretekli vikend ni igral, nahaja pa se v seriji dveh zaporednih zmag. Medtem ko so Radgončani pretekli vikend drago prodali svojo kožo, a kljub dobremu odporu vodilnim Odrancem na koncu priznali premoč. Lahko Radgončani prvič v letošnji sezoni presenetijo Veržej, ali se bodo še tretje zaporedne zmage v medsebojnih obračunih veselili Veržejci?

Razpored 20. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 13.4.2019

16:30; Veržej; Veržej : Radgona

16:30; Črenšovci; Črenšovci : Polana

Nedelja; 14.4.2019

16:30; Turnišče; Turnišče : Avto Rajh Ljutomer

16:30; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Grad

16:30; Hotiza; Hotiza : Odranci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…